Pred 5 dana sam kupio jedan plugin naslova WordPress & WooCommerce Scraper Plugin, Import Data from Any Site.
Autor tvrdi, kako i vidimo u naslovu, da plugin može scrapeat bilo koji web. Međutim, ispostavilo se da ne može scrapeat baš onu stranicu koja meni treba. Da ne bi mislili da je nešto ilegalno - nije, ja sam affiliate partner od jedne web stranice koja nema svoj API niti ništa i ovo mi je, osim ručnog unosa proizvod po proizvod, jedini način da si ubrzam posao.
Na kraju se ispostavilo da plugin to ne može i u prijepisci sa njihovim supportom ispada da plugin može scrapeati samo i isključivo WooCommerce web stranice (što su mi u prijepisci oni i demonstrirali). Međutim, ako je netko tko ima WooCommerce web išao mijenjati bilo što oko defaultnih postavki, primjerice permalinks, plugin više ne radi kako treba pa je tako sa jedne stranice za koju sam ih tražio da mi testiraju uspio dohvatiti samo title i short description bez slika, cijene i svega ostalog.
Plugin su radili ovi: (https://www.extendons.com/)
(namjerno stavljam u kod jer im ne dam backlink budući da su smeće).
Na kraju prepiske s njima rekli su da se obratim na envato marketplace.
Tamo su, nakon nekoliko poruka, ustvrdili da mi ne mogu vratiti novce jer je to moja greška i da ne mogu ništa.
Ne budi lijen, pokrećem dispute na paypalu i tražim povrat 47.50 $. Izašlo je upozorenje da ako to napravim da će moj account na envato marketplace, zamislite malo bahatosti, biti blokiran što se i desilo.
Sada mi je na jednom mom drugom webu na mail došla obavijest da je izašao novi update za temu koju koristim međutim ja ju sada ne mogu updateati jer mi je account blokiran.
Pa gdje ovoga ima? Ja ću ih pljuvat gdje god stignem i potrudit ću se da ih svuda ocrnim. Gamad bezobrazna!
Znači oni me sprečavaju da koristim nešto što sam legalno platio - do daljnjeg mi je bilo kakav update teme onemogućen. Nevjerojatno!