Nevjerojatna bezobraština Envato Marketplace-a

Pred 5 dana sam kupio jedan plugin naslova WordPress & WooCommerce Scraper Plugin, Import Data from Any Site.

Autor tvrdi, kako i vidimo u naslovu, da plugin može scrapeat bilo koji web. Međutim, ispostavilo se da ne može scrapeat baš onu stranicu koja meni treba. Da ne bi mislili da je nešto ilegalno - nije, ja sam affiliate partner od jedne web stranice koja nema svoj API niti ništa i ovo mi je, osim ručnog unosa proizvod po proizvod, jedini način da si ubrzam posao.

Na kraju se ispostavilo da plugin to ne može i u prijepisci sa njihovim supportom ispada da plugin može scrapeati samo i isključivo WooCommerce web stranice (što su mi u prijepisci oni i demonstrirali). Međutim, ako je netko tko ima WooCommerce web išao mijenjati bilo što oko defaultnih postavki, primjerice permalinks, plugin više ne radi kako treba pa je tako sa jedne stranice za koju sam ih tražio da mi testiraju uspio dohvatiti samo title i short description bez slika, cijene i svega ostalog.

Plugin su radili ovi: (https://www.extendons.com/) (namjerno stavljam u kod jer im ne dam backlink budući da su smeće).

Na kraju prepiske s njima rekli su da se obratim na envato marketplace.
Tamo su, nakon nekoliko poruka, ustvrdili da mi ne mogu vratiti novce jer je to moja greška i da ne mogu ništa.

Ne budi lijen, pokrećem dispute na paypalu i tražim povrat 47.50 $. Izašlo je upozorenje da ako to napravim da će moj account na envato marketplace, zamislite malo bahatosti, biti blokiran što se i desilo.

Sada mi je na jednom mom drugom webu na mail došla obavijest da je izašao novi update za temu koju koristim međutim ja ju sada ne mogu updateati jer mi je account blokiran.

Pa gdje ovoga ima? Ja ću ih pljuvat gdje god stignem i potrudit ću se da ih svuda ocrnim. Gamad bezobrazna!

Znači oni me sprečavaju da koristim nešto što sam legalno platio - do daljnjeg mi je bilo kakav update teme onemogućen. Nevjerojatno!

Vidim da im piše pod opisom: Note: The plugin does not import the data from JS based websites.

Ako je to slučaj i kod tebe onda si bio upoznat kao kupac i nisu ti dužni vratiti novac.

1 Like

Zašto bih ja morao znati da li je taj sajt otkuda ja importam JS ili nije? Ne znam to ni sada a nisam znao ni onda.

I nije rijec samo o tome vec mi je blokadom accounta onemogucen download nove verzije teme koju sam uredno platio. Sta cemo s tim?

Zamisli da si veliki web developer koji na njihovom accountu u downloadsima ima 100 itema. Oni ti zbog ovako neceg blokiraju cijeli account i ti ne mozes radit. Sta je to normalno?

pa piši im, odblokiraće ti račun sigurno. objasni im šta je bilo. ne vjerujem da će ti držati blokadu ako im napišeš 2 mejla.

Ja samo kažem da je lijepo navedeno u kojem slučaju neće raditi i da ti po meni, nisu dužni vratiti.

S time su se oni pravno ogradili.

Kao što meni na mazdi lijepo u user manualu piše da se toči samo diesel, od kud bi ja trebao znati da ne ide benzin, da povučem paralelu :wink:

A što se tiče blokade Envatoa to se slažem sa tobom da nije u redu, vjerujem da ih je proizvođač plugina obmanuo Envato sa tko zna kojim informacijama. Kao što kaže kolega @anja1 dobar mail rješava sve probleme.

Nadam se da ćeš uspjeti to srediti. :+1:

To što ti ne čitaš detaljno i ne informišeš se o stvarima nije problem Envato-a. Došao si na njihov site i kupio na njihovom site-u, znači da si prihvatio njihova pravila (koja btw nisi pročitao).

As a security measure, if you open a dispute in PayPal or file a chargeback, your Envato account will be automatically disabled and you will not have access to any item purchases until it’s resolved .

Note: The plugin does not import the data from JS based websites.

Ovo je smiješno za pročitati.

Što se tiče samog plugina svi oni se vežu za #ID/Class, da povlače podatke sa stranice.

Imaš problem sam sa sobom. Ne znaš, nisi upoznat, nisi čitao ništa i svi ostali su krivi.

1 Like

Prezentacija plugina je korektna i ulijeva povjerenje. Postoji napomena - autori plugina očekuju da će potencijalni kupac plugina za skrejpanje znati raspoznati u čemu je web pisan i to je potencijalno PRVI ZEZ.
Autori plugina ne daju mogućnost testiranja, očito su sigurni u kvalitetu svog proizvoda i kupčevo poznavanje weba. Kao ako zna dovoljno o skrejpanju zna i o webovima općenito. Potencijalni DRUGI ZEZ.

Envato je stao na stranu prodavača dok se ne riješi problem. Korektno, treba odraditi koji mail. Imali su posla sa svakakvim trubadurima u prošlosti i očito jedini način da se ne dešavaju sporne situacije u budućnosti.

Kao što je netko predložio, potrebno je iskomunicirati situaciju i pokušati stvari dovesti u red.

1 Like

Ok, ja sam poslao prigovor vezano za blokadu racuna.
Neka njima njihovog plugina ali ne mogu mi radi disputea na paypalu blokirati pristup svim drugim proizvodima.

Zao mi je da si tako izvisio, ali tamo su opcenito za povrat cicije… Ja sam do sad koristio Web Scraper - Free Web Scraping na Chromu i nema toga sto mi nije uspio scrapati… Ako nisi probaj s njim, jako dobar alat.

2 Likeova

Ja sam za scrapanje napisao 20-ak redova koda i već 15-ak godina sistem sam radi i bez greške.

U čemu je kvaka. Jel baš treba kupiti “gotovo rješenje” za scrapanje ili…

2 Likeova

Vidim da si voljan pomoći, javim se porukom

Mene su isto tako odj3bali ,u roku od par sati sam trazio nazad pare i rekao da me ne zanima ta prevarantska opcija njihove skripte gde sve radi ali ako kupis jos 5 premijum dodataka,
znaci ovde je sve jasno licenca koja mi je dodeljena je isti dan otkazana i vidi se da je ne koristim,ali moze im se tako …

JA — administration and sellers rude to the extreme

return my money to skrill ,on the same day I asked for a refund when I paid because the product does not correspond to the description nor are the other necessary costs for buying a premium plugin listed for the script to work

ONI ----these are their automatic responses

Please note that we are currently experiencing a high volume of inquiries, and our team is working diligently to respond as quickly as possible. Due to this, it may take up to 4 days before we can get back to you. We appreciate your patience and understanding during this time.

JA -----If you have many complaints and many questions, then something is wrong with your way of working,or employ more people in support, the customer does not care about your problems

Najveći problem ovdje je što kad pokreneš dispute na PayPalu oni ti blokiraju account što je nečuveno.

blokiraju dok se dispute ne rijesi

until it’s resolved.

zamisli ovu situaciju: neko sa ukradenim paypal nalogom kupi nesto na envato, pravi vlasnik paypal naloga pokrene dispute gdje ce dokazivati da on to nije kupio nego mu je nalog ukraden … envato to blokira kako lopov ne bi mogao koristiti plugine/teme placene ukradenim novcem

1 Like

Kupio sam nekoliko tema i plugina na Envato i to je bila moja najveća greška i bacanje novca. Ne preporučujem nikome, 99,9% je slabo kodirano od kvazi programera i ne radi onako kako je opisano. Autori samo mole za dobru ocjenu a podrška 0 bodova. Nakon svakog ali svakog updejta nešto ne radi i treba nekoliko dana da se popravi a nakon toga…novi updejt :grin: Mnogo je tekstova na internetu kako Envato brani svoje 'prodavače".

2 Likeova

Nakon ovoga od mene sigurno više neće dobiti ni centa. Sada kupujem sve direktno od ljudi koje prave pluginove i teme sa njihovih web stranica.

1 Like

Ako se to desilo došlo bi mi da kupim kartu i na avion da im ručno promijenim “uvjete poslovanja”. Dobro za znati da ne radim ništa jer imam gore 20 stranica dodataka…
Užas.

Ma mora biti neka greška, trubi im i dalje da nije normalno da ono što si platio da ne možeš do toga.

DRUGO:
zašto pobogu takvbe gluposti, pa to nikada ne radi kako spada.

Imaš ovaj , koji imaju čak i besplatne stvari, a plaćene su prebrutalne, koristio sam obje.

OCTOPARSE

Ima i dekstop applikaciju.

Ako ti treba što pomoš, javi.

Srcrapaš što god, urediš excel i import.

Ako tamo kupuješ kupi samo ono što postoji barem 5 godina sa podrškom, i da imaju svoj sajt za probleme i slično.

Kupovao sam svašta, no baš moje su teme koje postoje 10 godina valjda, a svi oni imaju svoje stranice svoje loginove i sl.

Tako da nakon inicijalne kupnje, može ENVATO i zaboraviti.

Gle, ima pravde

1 Like

Bilo za ocekivati da ce tako odluciti, iako realno nisu morali. Meni su x puta vracali pare. Nikad nikakvih problema s Envato nisam imala.
Ne znaci da svaki pojedinacni produkt koji prodaju je dobar, to sam biras, ali oni kao platforma su sasvim ok.