Nixa Zizu TradeEZ zarada - prilika ili prevara?

Gdje je najbolje igrati taj sistem, koji odnos kvota da bude veći profit? Glupo je igrat konacan rezultat 1:1 a na domacina 1.20 a poluvrijeme 0:0 jel tkao

Pa najbolje je na betfairu ili nekom drugom exchangeu gdje postoji dobar cashout, gdje su kvote “fair” i gdje te neće limitirati ako budes u profitu.

Dal sistem funkcionira ili ne se moze znati tek na primjerima velikih brojki, dakle nakon odigranih nekoliko tisuca oklada s tim sistemom. Sve ostalo je premalen uzorak za prognozirati.

evo 4 zaredom bile 0 0 poluvrijeme i ostale 0 0, njemacka treca, madjarska prva i islandska prva, da sam igrao, 100% bi islandjane igro kod njih golova pada uvijek a od 4 utakmice 2 zavrsile 0 0

Ponekad ce se dogoditi i da 10 utakmica za redom ostanu 0:0. Nije ni to nemoguce. Ja sam jednom i na ruletu vidio da je 30 puta za redom pala ista boja. Sanse za to su iznimno malene, al sto vise igras to ces vise cudnih situacija vidjeti. Zato kazem da bez velikog uzorka je tesko reci dal sistem funkcionira ili ne. Al da u ovom sistemu ima neke logike, meni se cini da ima…

A koliko se krece profit recimo da hoces ovaj sistem primijeniti na live kladjenju u nekoj kladionici online, ako je 0 0 poluvrijeme odigras 12 i 1:1 tacan rezultat, nemas cash out a kakav je odnos kvota tu jesi pratio

Pa nisam ja ni isprobao jos ovu tehniku, rekao sam gore da tek krecem od iduceg tjedna. Nisam ni ja znao za ovo do jucer :smiley:

Na kladionicama gdje nema cashouta ovo mislim da ne moze funkcionirati. A vjerojatno ce i kvote biti nize nego na exchangeu.

Nesigurno je druze, danas bruka utakmica poluvrijeme 0 0 kraj 0 0, pogledaj na rezultati com, tacno ko kladionica, dosta stresa prouzrokuje ovaj sistem, treba traziti novi nixin sa azijskim hendikepom, ne znam ima li nam ko otkriti tajnu njegovu ko je kod njega kupio to, da razvijemo na ovom forumu sistem kako da ih dobijemo da bude sansa za dobitkom 90%, ovaj sistem je 60%, velikih je 45 minuta a velik je i procenat 0 0 konacnog rezultata

ne treba trazit ljeba preko pogace… ko ima dovoljno para da uzima na slicne fore, svakako mu bolje u neke sajtove ulozit i razvijat. Ovo i kad radi (ako radi) moras ipat spremno par hiljada da bi imao neke ljepse prihode… nema nista od banke od 100-200e

Pa dobro, nitko ti ne brani stavljati 1000-2000 EUR po betu. Premda si onda limitiran uglavnom na vece događaje ali u nogometu je takvih puno (sve lige petice, liga prvaka, UEFA, reprezentacije, itd.).

Ja se vodim prema Kelly criterion gdje ulog po okladi definiras ovisno o budzetu s kojim raspolazes. Primjerice ako max bet postavis na 2.5% i ako imas 10.000 EUR budzeta onda po okladi stavljas najvise 250 EUR ali i to ovisi o kvoti, vrijednosti oklade i slicno. A da bi stavljao 2500 EUR po okladi onda trebas budzet od najmanje 100.000 EUR. Ako ti se smanji budzet, onda smanjis i oklade, i obrnuto. Na taj nacin, pod uvjetom da sistem funkcionira, dugorocno nikad neces biti u minusu, a nema ni straha da ostanes bez budzeta.

Meni su ovakvi sistemi interesantni jer volim gledati sport, a uvijek gledam kako spojiti ugodno s korisnim. Nekom tko ne prati sport, ovako nesto bi brzo dosadilo.

Ja kad kazem banka mislim upravo na pracenje sistema poput kelly (gdje aktivno odredjujes uloge na osnovu mjenjanja velciine banke) ili barem odredjivanja na mjesecnom nivou. Imas 2000$, nek ti je 1u 2%, izadje onda 40$ i kad igras, ne igras (gotovo) nikad sa vise od 2-3u (ako igras ovaj sistem)… onda i kad imas lose rezultate neces ostati bez banke… Znaci ovdje ti je ovih 2000$ banka, a ovih 40$ taj jedan unit.

Sto se tice samog kelly sistema- zasniva se na tacno odredjenoj sansi za prolaz, koju ti naravno ne znas… mozes pretpostavit u nekih 10% gore dole, pa bi onda bolje bilo gledati malos konzervativnije strane

Kad imas 100e za kladjenje, nema tog sistema koji ce ti tu napravit pare.

A dobro… sa 100-200 EUR budzeta nijedan sistem nije vrijedan truda i u tom slučaju je svakako bolje vrijeme uloziti u nesto drugo.

Takvi sistemi nisu ništa drugo …nego su modelirali nekakav novi koeficijent (za nekakav novi tip ishoda, koji ne postoji kao regularna opcija)

Još ako je model takav da ta nova kvota liči na 1.000001 … onda to djeluje kao sigurna oklada… no mali koeficijent samo iluziorno djeluje da je pomakao omjer rizik/dobit u povoljnom smjeru.

No to sve ionako znate. :slight_smile:

I martiginel sistem nije ništa drugo nego kreira jako jako malu kvotu. I to onoliko malu …obrnuto proporcionalno spram ukupne banke koja se riskira. I onda sve to izgleda fino…iz kruga u krug se uzimaju neke pare. (Male spram banke… ali cijela banka se riskira u svakom krugu) … i kad taj mali koeficijent dođe na red da izvisi… ode u vjetar čitava banka.

Kome se igra sa matematikom… zanimljivo je da je matematički identična šansa da se banka na ruletu podupla samo sa jednim korakom …tako da se sve u startu stavi na “crveno” … ili da se podupla kroz martingel sistem progresivnim ulaganjem… duplanjem na boju.
Jedino što ovo drugo duže traje i vjerovatno više živaca pojede. :smiley:

Zašto martingel ulijeva sigurnost… zato jer je taj proces duplanja…
kvotu 2 razbio na puno malih koraka gdje svaki korak ima mali koeficijent… što onda djeluje sigurnije. No po kombinatorici kad se zbroje svi ti mali koeficijenti, dobije se opet kvota 2. :slight_smile:

Kvota na boju na europskom ruletu nije 2, vec 48.60% jer postoji i nula. Na američkom ruletu ta kvota je 47.4% jer postoji i dupla nula. Upravo na toj nuli si je u ovom slucaju kuca osigurala onu “the house always wins” cinjenicu i na ruletu s nikakvim sistemom ne možete dugoročno biti u plusu.

Sto se value bettinga tice tu je stvar skroz drugačija. Kvote su u principu na sharp bookijima iznimno precizan prikaz vjerojatnosti (uz iznimke, tipa over golova koje svi igraju i tako dumpaju vrijednost) pa ako negdje postoji kvota na isti ishod, a koja je veća za određen postotak, onda je to value bet i dugoročno bi uplate na takve kvote generirale s profitom.

Jep, nula jasno pomiče tu kvotu na stranu kuće i tako čini onu marginu koja ide njima.
Radi pojednostavljenja sam je zanemario… poanta je bila u tome da na koje god koeficijente se primjeni martingale sistem, da on ne pomiče omjer rizika/dobit niti na bolju niti na goru stranu… samo razbija neki veći koeficijent na puno malih… i tako stvara iluziju sigurne igre.

Jasno mi je o čemu pričaš… da moguće postoje nekakave isplative oklade. (Povoljan rizik)

Mislim da bi ih bilo najpraktičnije tražiti algoritmom… ti sada želiš testirati gornji sistem i izgubit ćeš vremena, možda i novca. (Ok, kažeš da ti je to gušt)

… al za ispitat veliki broj različitih sistema jednostavno nemaš dovoljno dug život. Algoritamski bi se mogli postaviti uvjeti sistema i da on kroz prošlost već odigranih utakmica ispita imali li to povoljnu prolaznost. (Za to bi trebali podaci o utakmicama i kako su se kretale kvote za iste)

Onda bi tek algoritam mogao pronaći i zaključiti za određeni sistem da ima toliku i toliku dobit (ili gubit) za određeno ispitano razdoblje. (Koje se opet može i ne mora ponovit u budućnosti…jer statistika je kur** :slight_smile: )

A izgubit cu vrijeme svakako, mozda i novac, s tim da se u to upustam jer sam ranije imao pozitivne rezultate s value bettingom pa vjerujem u takve sisteme. Gore sam postavio sliku svog vlastitog iskustva gdje sam na 6898 oklada, s prosjecnim value od 3.5% (znaci kvote su bile za toliko vece nego na sharp bookies) i avg. betom od 97 EUR, ostvario profit od 29651 EUR. To sam sve napravio unutar par mjeseci, prije nekoliko godina dok me gotovo sve kladionice gdje value postoji nisu limitirale.

Koristio sam softver od Rebelbettinga, jer za rucno pronaci sve te value betove bi mi trebalo valjda 10 godina. Prije toga sam proucio iskustva ostalih koji su probali taj sistem i uglavnom svi su imali pozitivne rezultate. Uglavnom, to je bilo kratkoga vijeka, a kada bi postojao nacin da na exchangeu tipa betfair pronalazim takve value betove onda bi to u teoriji moglo biti dugorocno jer tamo te nitko nece limitirati, a moze se igrati i s vecim ulozima.

Pa onda imaš finu motivaciju iščačkat opet nešto takvoga. :slight_smile:

Nisam baš skužio kako računaš value od koeficijenta? Usporedbom sa sharp bookies?

I što bi značilo boldano:

Tako je, s tim da se gleda trend pada, dakle ako na sharp bookiju (betfair, pinnacle, smarkets, itd) neka kvota pocne padati onda softver pronadje kvotu na soft bookiju (bet365, unibet, bwin, itd) gdje ta kvota jos uvijek nije pala. Kvote mogu padati iz vise razloga, tipa informacije da neki igrac nece igrati, da je ozlijedjen i slicno.

Neke klade su sporije s azuriranjem kvota, neke puno brze, a na nekima su kvote uvijek undervalued. Tako da ne postoje value betovi na bas svim kladama. Kad te klade gdje postoje value bets limitiraju, onda vise nemas gdje igrati.

1 Like

Zanimljivo… po tome ispada da je tanka granica između value i undervalue koeficijenta. Ja sam nekako smatrao da su svi oni generalno poprilično undervalue ako se uračuna margina koju kladara stavlja na svoju stranu.

A tek ove na betfairu sam smatrao da mogu u idealnom smislu dotaknuti zero-value status … jer tehnički niti na betferu neće kvota biti 2-2 nego će biti 1.99 - 1.99.

Naravno, na value ne utječe samo margina nego i procjena kvote… gdje ti upravo ti signali sa sharp booka jave da nešto treba biti drugačije nego je. Tog nisam bio svjestan. :slight_smile:

Da, par posto razlike u kvoti moze znaciti jako puno, a kvote na exchange marketima su nevjerojatno realne. Moj profit (yield) je bio samo 4.42%, sto se mozda nekom ne cini puno, ali na turnover od 671k EUR je to solidna cifra za 2-3 mjeseca posla.

Primjerice u NBA utakmici, igraju Bullsi i Utah, i Bullsi u zadnji tren objave da Michael Jordan nece igrati zbog ozljede gleznja. Kvote logicno krenu drasticno padati na sharp bookijima, ali soft bookiji nisu tako azurni pa tamo kvote jos neko kratko vrijeme ostaju fiksirane. Ako imas program koji ti to javi, onda imas nekoliko minuta vremena da uplatis na tu lijepu kvotu. Ipak Utah svejedno moze dobiti tu utakmicu, pa zato ne treba ocekivati profit na osnovu jedne, 10 ili 100 utakmica, nego na osnovu njih nekoliko tisuca gdje je onda statistika vec debelo na tvojoj strani. Dakle dnevno treba uplacivati velik broj oklada, da bi to imalo smisla i da bi se minimalizirao onaj bad luck faktor.

A kad sam spomenuo da te kladionice limitiraju, oni zapravo samo smanje kvote na sportovima gdje si generirao profit i to tek za nekih 4-5% sto je dovoljno da vise nikad ne budes u profitu s value bettingom :smiley: