Nogomet ⚽ općenito

Da je penal, pa 2-1 na poluvrijeme, onda malo drugacija prica.

Al realno, kao i proslu, nije to toliko lose koliko rezultat pokazuje. Kamo srece da se samo prvo poluvrijeme igra. Al bas bas bezveze primaju golove, kao na rekreaciji.

Silas je igrac od 10m isto koliko je Rodic igrac za LS. Smijesno kako tim koji redovno igra evropu, 5-6 sezona igra bez bekova. Ne znam koliko je tesko naci iole solidnog beka makar u domacoj ligi. Greota sto se onaj Mimovic povrijedio jer je igrao solidno, al eto posle njega- potop.

Krunic ne moze Koreancu brisat kopacke, a opet ispane najbolje sto Zvezda sad ima tu u sredini (Ilic mekan, Kanga u fazi raspadanja)

Kako je krenulo polufinale sa Čelzijem u BL :slight_smile:

2 Likeova

Vala mi je trebala jedna ovakva pobjeda. Čisto da mi se ne ubije komplet entuzijazam za fudbalom

2 Likeova

Dobra tekma, cak je i ovaj nesrecni Krunic dao gol. Menu su Milson Djiga i Elsnik bas dobri samo ako moze Rodic da ne igra vise.

kad bi milanu nekako iscupali bod, solidne sanse za playoff.

Ivanic mnogo znaci. Sad jos Radonjic da dodje sebi, i sa Silasom opasna krila imamo. No, taj Silas je sad enigma. On je na pozajmici s pravom otkupa za 10 miliona- realno, od toga nema nista. Odigra ovu sezonu i ode nazad

:slight_smile: kakav optimista. Moja prognoza je da uzimamo još dva boda. 5 bodova je sasvim ok

Ispod 10 bodova ne postoje šanse za playoff, ne kužim kako si uspio sniziti prag na 4.

Teoretski, sanse su postojale i sa 7 bodova (prije ovog kola; oko 0.4%),s 10 bodova je preko 80% bilo, a s 11 99% (ako je go razlika dobra onda 100%).

Inace, kazem 1 bod protiv milana jer bi znacio bas dosta. Dolazi PSV kuci, ako hoces dalje- moras dobiti, i onda ides Young Boysima koji, ako se ne varam, nemaju jos nijedan bod. Zvezda je tu negdje s njima, al ako hoces dalje, ove konkurent moras pobjedit. A bod protiv milana bi sigurno odrzao moral, pa bi se lakse igrale i one zadnje 2.

Dajem odokativno jedno 20-ak% sanse da se igra PO

Ja mislim da si ti malo pre optimističan.
Ja dajem Dinamu 20% šanse (kladionice oko 40) koji ima 7 bodova i 2 utakmice kod kuće, Celtic i Milan (koji ako prođe možda dođe bez imperativa).

CZ ne znam koliko po kladionicama ima šanse, ali vjerujem da se kreće u promilima.

Ne znam gdje ti gledas- dinamo ima manje-vise 50-50; dobije Celtic kod kuce, i to je 90% sansa;

Pa evo ja bacih oko, i CZ je na nekih 8-10% sanse; zavisno kako gdje. Jedno 100 puta vise od promila :slight_smile: Zato kazem, ako uzmu bod Milanu, 20-ak % sanse je sasvim realno- trebas pobjedit tim slabiji od stutgarta kod kuce, i onda ces biti favorit protiv youngboysa koji su 10i u svojoj ligi

Ovako na mocartu objaviše.

Milo mi zbog Borca što dobiše. Meni bi zaniljiva utakmica. Tačno fali malo uspješnog klubskog fudbala ovim krajevima, da se narod loži.

Dinamo može sa Seltikom, može i sa Milanom doma. Italijani su u dobrom padu u kvalitetu fudbala. Inter koji je ponajbolji tamo je par kopalja ispod najozbiljnijih ekipa. Đe ga je @mitok on mi je jedini djelovao da se zbilja loži na fudbal

malo nerjesenih pa treba vise bodova sto za CZ ne ide nikako dobro (obzirom eto da se npr benfiki nije otkinuo ni bod, a realno ni 3 ne bi bila nezasluzeno).

Oni ce imati jedno 10-ak miliona evra od takmicenja… koje su tu pare za ove nase timove. Tacno bi sad upalio fm 24 i odigro jedno dve-tri sezone

2 Likeova

ja ne smijem. čim krenem igrat bukvalno potrošim bar 500 sati na sejv. to je jedina igrica koju sam igro, onako baš, ali nisam igro no satiro, ko zna koliko sejvova sa preko 30 dana (u satima, dakle 24x30+) igranja. od 1999 igram, dok je još bio čempionšip menadžer. posljednje dvije godine mislim da nisam igrao. ali nekako sam počeo doživljavat i taj menadžer kao prost algoritam uvezanih brojeva, u kojim povećavaš te brojeve i što veći brojevi bolji klub više pobjeda, a ti veći brojevi se dobijaju u zamjenu za vrijeme i kliktanje. ikad tako počneš posmartat igricu onda nije gušt ko ranije.

1 Like

Instaliro, uzeo Borac… auu koliko su losiji od Zrinjskog il Sarajeva. Ko je pravio ovo nije realan uopste. Da se ovo prebaci u srpsku ligu, sarajevo bi se borilo za titulu, a Borac za opstanak :rofl:

Zrinjski je daleko, daleko ispred Borca i u realnom svijetu. Drugo je politika i sto ih pogurase

Pa zašto primiše 7 komada u zadnje dvije evropske (koje su btw igrali dok su se nosili kratki rukavi)? :joy::joy:

Borac je ekipa koja po Transfermarketu vrijedi manje od 10mil. a uzima bodove klubovima koji su višestruko skuplji.

uzimo je i zrinjski bodove pretprošle godine. tukli az alkmar. x sa aston vilom ili s kim su već igrali. nisu loši bili uopšte.

ja pogledah prošle godine borac igman, ono je bila strahota od suđenja i navlačenja za borac. to pretposljednje kolo za titulu bilo. poslije gledao i finale kupa, tu nije bilo navlačenja. pošto ne pratim toliko ligu bih ne mogu baš upućeno komentarisati, ali npr u srpskoj ligi ko god je bio šampion uvijek se navlačilo za tu ekipu i do dosta. ko što je ovih godina zvezda u povlaštenom položaju, tako je i partizan bio nekada. čini mi se da je tako i svuđe, možda malo manje izraženo i suptilnije, ali juventus su gurale sudije, najbolju barsu ikad su gurale sudije… tako da je pobjednako važno i na terenu i van terena. ne mislim ni da kad je zrinjski bio prvak je ič drugačije bilo

za razliku od ranije, sa ovih prostora ko nije šampion (sem par posljednjih godina u srbiji ) uglavnom ima baš zajeban put da dođe do ikakvih grupa i teško je svakom ko nije šampion da se plasira u evropu

1 Like

Do kraja ćemo imati bodove protiv jang bojsa i to je to otprilike. Zvezda je dobar deo utakmica igrala bez par igrača, 2. I 3. golman 4 utakmice, ne znam što se forsira toliko Maksimović, mnogo bolje delujemo sa Ivanićem. Drago mi je zbog Borca ako prodju dalje dobiće dobre novce (valjda oko 10 mil). @limenka2017 Mislim da su tu negde recimo 55-45 za Zrinjski.

zato sto ima dobre agente, a ivanic povredjen. Ako ivanic bude mogao igrat ovaj ide na klupu.

Realno, mogli smo benfiki uzeti bodove i tjt do sad. Sad zadnje 4 imas daleko bolji raspored, ako se odigra solidno sledeca, sansi ima dovoljno

ivanić je bio povrijeđen, a oće malog ovog da prodaju pa ga forsiraju. mene iskreno nije oduševio mali maksimović, mada je klinac još. ne vidim za sad da će biti igrač od njega. ima osjećaja za fudbal, ali daleko od toga da bi se toliko pričalo o njemu. mislim da dosta toga ide iz mlađih kategorija i guranje nekoga zavisi od zainteresovanosti stranih klubova za te klince i koliko su talenti bili i šta radili u tim mlađim kategorijama. što kad pređu u seniore često nema veze s vezom. eno onaj šljivić je prilično bezveze igrač, a guran, a pričalo se o njemu ko mega talentu, isto ko i nekad onaj mali filip janković.