Nogomet ⚽ općenito

sad ce to fino izgledat ako se silas ne ohladi. Silas i radonjic na krilima, u sredini Ivanic a iza njega Krunic i Jelsnik. Mimovic se vratio i on znaci mnogo jer se ne moras zajebavati s bekovima.

Manje više sam saglasan sa napisanim, ali baš zato i kažem hajde da gledamo evropske utakmice (ignorišući činjenicu da će Borac igrati na proljeće evropsko takmičenje dok mnogo veći klubovi neće) - Tu je sve jasno, nisu imali niti jednu utakmicu na kojoj nisu parirali. I kada se ispadalo u kvalifikacijama i kada se nisu uzimali bodovi performans je na 101%. Zašto? Pa zato što su najbolja ekipa u BiH (ekipa, a ne skup pojedinaca)

Kada dodje čelzi imaš ulaznicu od mene, za istok naravno :smiley:

@simeon koje su ti prognoze za danas?

Prognoze su da cemo dobiti po picki, nade su da cemo izvuci sva tri boda haha

Kladionice daju oko 30% sanse da zvezda uzme ili bod ili 3, tako da jbg, za nadati se da mogu iscackati nesto, posto sanse realno postoje. Ovo je bas ruzno za objektivno prognozirat jer je situacija bas takva da moze da lagano prevagne na bilo koju stranu… Eto protiv Stutgarta 5-1, a nije tako djelovalo na pocetku, stavise, suprotno… a u isto vrijeme se igrali bara-bara (dobar period) protiv barse a jos vise protiv monaka (gdje su bili i dosta bolji prvo poluvrijeme) pa na kraju obrnuto.

Evo vidim da ce vjerovatno Maksimovic krenuti od pocetka… iskreno, u 8 od 10 utakmica on je igrac manje… stavise- zbog njega ce Ivanic biti zarobljen na lijevoj strani a daleko mu je lakse kad igra iz sredine (na kraju krajeva, imao je bas los star u CZ, upravo iz razloga tog sto je guran kao krilo, sto on nije). Daj boze da grjesim

1 Like

Moja objektivna prognoza 2-1 ili 3-1 tu neđe.

Smatram da su glupe priče da ne može da se izađe i pritisne dosta ekipa, a potencira je i Miloje. Mora da može i jedino iz toga može proizilazit nešto. Ko što dođoše i protiv Šturgarta golovi (prva dva). Poslije kontre učiniše svoje jer su prespori ovi pozadi a izađoše baš visoko. Niko ne spominje da Zvezdi Njemci leže i da od 21. utakmice je CZ ostvarila 12 pobjeda, 5-6 nerješenih i 5 poraza, tako neka statistika.

Čim izvukosmo Šturgart rekoh njih dobijamo. Ono što se potrefilo je da su oni imali dosta povrijeđenih i da su LŠ neiskusni što se vidjelo odmah. Možda i nisu ništa lošiji od Benfike, ali Benfika ima to non stop LŠ iskustvo i prilično je rutinski odigrala u Beogradu. Ta utakmica je podbačaj priličan, jer se ušlo bez muda i pritiska. A mora pritisak pogotovo doma sa takvim ekipama. Isto i Dinamo juče, bez nekog golemog pritiska.

Smatram da sa kim god da se igra, a pogotovo sa ekima drugog i trećeg reda ko Benfika i Seltik mora prvih 15 minuta presing i na frku i galamu. Ako ne uspije nek ide onda taktičko nadjebavanje, ali 15 početnih minuta mora jako da se izađe, presing napad, žestok faul, sve.

Inače Miloje je doktor, volio bih da ima mu Zvezda malo više one naloženosti što je imala Pižonova Zvezda. Vjerovatno da nikad ne bi imao takav skor u kvalifikacijama i prvenstvu da je tako, jer bi se izgubilo na disciplini i taktici.

Ono što mi je upalo u oči prije ove utakmice sa Šturgartom je da je Zvezda najmanje timski pretrčala, manje i od Slovana. Što je užas

treba malo u fudbalske srece, al nije ovo lose jbg

inace- kvota na x2 PALA, iako je milan zabio

Ja sam subjektivan, al da nije faul kad vuces i obaras igraca koji ide na loptu i pritom je na lopti- tj da nema povlacenja udario bi istu… jbg bas steta

1 Like

Zvezda solidna, VAR sudije su trebale signalizirati da glavni sudija pogleda snimak, Kanga standardno kriminalan…

@simeon najveci protivnik u ovoj utakmici je bio Kanga, a onda var sudija

eo gledam reddit milanov, njihovi vicu faul pred korner, faul nad spajicem , i jos jedan faul u guzvi xD al dzabe

Spajić je pičketina, dođe na naplatu što se doma sve svira. Nek svi kažu da je faul, ne bih ti ga ni ja svirao, jer si sisica. I Milojević sa Kangom je razačarenje. Što Pruceva nije na beka ubacio. Ne dao Bog pomislit na pobjedu. Komentatori sa arene su jedne ogavne luzerčine. Radonjić pola sata igra i ni tad ne trči, ali je otrčao o Leala da traži dres.

Zadovoljstvo sa tim da se parira je užasna. Milan je daleko od ozbiljne ekipe.

Čuj ovog komentatora herojska igra. Serem vam se u usta svima

Pričamo o momentu gdje sudija ima opciju da pogleda situaciju koju niko živ na planeti ne bi mogao vidjeti golim okom… nije za poredjenje

Miloje prvi put daje ovakvu izjavu, sto dovoljno govori o svemu

Ako ga var zove da gleda znači da var sudije misle da je faul. Ja ne mislim da je faul. To što bi ga u suprotnim pozicijama da je Zvezda dala gol var sudije zvale je druga priča.

Nebitno, moje lično mišljenje samo. Kad si pička onda se i život često prema tebi odnosi kao prema pički.

Nisu čudo razni herojski porazi od Milana, Rendžersa… doduše nije čudo ni sa suprotne strane svi uspjesi koji dođoše, ali ne dođoše jer si bio pička, nikad.

Da i ja se najebem majke sudijama, naravno.

A sta kontas da oni ne “misle” kolektivno? :slight_smile:

Dobra partija Zvezde, nisu igrali kao pičke.

Kako god veliš. Po meni nije faul nego pičkinska psiha Spajićeva, pašću pa će svirat, mogao je zubima iznjet loptu.

Nisu igrali kao pičke, poslije datog gola se ide na zadržavanje sa Kangom i pasom u prostor Radonjiću koji po mom ukusu premalo trči za 30 minuta igre. Onda Silasu koji je crkao. Stavljanje Kange i pomjeranje Elšnika na beka, kao i samozadovoljstvo remijem je meni užasna i skoro uvijek bude kažnjeno to odsustvo napada i želje da se pobjedi.

Zašto ne Prucev umjesto Mimovića? Već igra tu poziciju i igra dobro. Sa boljom ofanzivom, lošijom defanzivom. Ali izrazito probojan. Što ne Luka Ilić ni minuta? Nisu ni izvršene sve izmjene.

Milojević je neko ko je zaista zaslužan za masu toga i koji je jedan od rijetkih koji zaista zna i da se odbrani, kad se brani. Gospodin i jedan od glavnih što Zvezda nije u ■■■■■ ko ranije.

Ono što ja nikad neću bit zadovoljan su ove partije i “herojski” porazi, ko ovaj večeras. Mislim da često porazi iz ovih utakmica prečesto dolaze iz luzerskog i pičkinskog mentaliteta. Ne može biti slučajno.

Nikad neću reći da je Milojeva Zvezda ikog slučajno pobjedila i izbacila, ko što mnogi se pozivaju na sreću. Ali i porazi onda ne mogu biti nesrećni, no ima razlog. Ja ga vidim u tom mentalitetu i njega, ali i igrača.

Kanga ako igra nek igra od početka, a ne mali Maksimović padavičar i mahač rukama. Možda i bude od njega nešto, ali ovo do sad je greota što je igrao danas i u Monaku.

Razumijem i prodaju i sve, razumijem kad igra i protiv Intera i Barse, ovdje večeras nije imao šta tražit ispred Luke Ilića, Kange… pa čak i Dalsia.

No da ne dužim, dobih temperaturu od nervoze

ja rekoh, Maksimovic je igrac manje

1 Like

Al me pritislo majku mu ■■■■■, tolko da bih ujedao. Odoh šetat

sutra ce ti borac izvuc na pozitivu

i opet samo dza kazem za CZ- greota… kako su jednom trenutku krenuli, moglo je fino procepit

Ma kakav Borac. Ništa mi u sportu nije loženje blizu Zvezde u fudbalu, ni reprezentacija, ni Borac, ni Novak, ni košarkaška reprezentacija… Mogu navijat, mogu se nervirat… ali ne mogu dobit temperaturu.

Da li ste se pokajali što se kod prvog gola izleteli napred?

Jesam, izgubio sam loptu na 60 metara, usledila je brza tranzicija, pa gol. Šta ću, to je fudbal. Da mogu da vratim vreme, izbio bih loptu negde. Bolje da sam je izbio u korner, pa da se trkamo. To su sitnice, u trenutku – zaključio je Mimović

Koji su novinari debili. Šta pitaju momka?! Nevjerovatno. Pa kad ode naprijed zatvori neko drugi majku mu ■■■■■ u pičku, jel ne smije bek da ode u napad? Kakvi mentoli

Na konferenciji poslije meča dva pitanja imaju, svi zajedno. Koji su to pacijenti

Nije loše, mislim da je ono faul bio nad Djigom.

Mimovic mora da poradi na centarsutevima.

Djjga standardno dobar. Maksimović jeste talenat ali ga previše nasilno guraju u prvi plan, fali mu malo stamine.

Guteša, Elšnik, Ivanić dobri. Radonjić bi mogao bar po meni malo više da trci.

Milojević nije trener za zvezdu.

Da napravim ja neki rezime po uzoru na mozzartsport i football manager (na kom igram Vojvodinu cetvrtu sezonu-zali boze bacenog vremena) gdje je 6.6-6.7 neki normalna ocjena gdje ni lose ni dobro:

Gutesa - Golman: 7.8;
Imao dobrih intervencija, malo onaj prvi go pada i na njega jer je prije lopte bio lose pozicioniran pa uhvacen na “nicijoj” zemlji, al sve u svemu, jedan od boljih u timu. Mnogo ovo znaci za iskustvo.

Mimovic: 6.7
Novinari napravise da je on kriv za onaj prvi go… pa fudbal se igra sa 11 igraca, ako je Mimovic naprijed imaju Silas i Krunic da zatvore. Imao je dosta sitnih gresaka, al sto je i logicno- igralo se bas dosta na njegovoj strani.

Djiga: 6.8
Njegova mozda i najgora utakmica od kad ga ja pratim- a u isto vrijeme, uopste nije da je lose, stavise- prolazno, sto pokazuje i kakav je igrac.

Spajic: 7
Mogo je kod onog gola odlucnije, ali 90% da je bio pod faulom tako da ne uzimam mu mnogo za zlo. Igrao je solidno, izlazio van svoje linije duboko da prekine napade i to uspjesno radio nekoliko puta, tako se u prvom poluvremenu nasa na 20 metara s loptom od protivnickog gola, samo zato sto je na 40 metara izletio, prekinuo napad uzevsi cistu loptu.

Seul: 6.7
Bez nekih vecih gresaka, ili nekih velikih uspjeha. Radi koliko se ocekuje od njega.

Maksimovic: 6.2
On ne moze nijedan duel da izdrzi, sto bi bilo ok kad bi on makar imao brzinu ili tekhniku i viziju da to nadomjesti. Jeste talenat, al ono je mucenje za gledati. Da gledam subjektivno, rekao bih igrac manje, al da sam realan, rekao bih vjerovatno pola igraca manje. Ono kao kad se igraju seoske lige pa fali 11. pa da pozovi nekog prijatelja, nema veze sto ne igra fudbal, cisto da nas ima nek stoji na krilu.

Krunic: 7.4
Malo se dovazio veceras. Dobro pomogao u odbrani, pogotovo desno. Doduse malo se i poigrao dvaput pa skoro da najebemo.

Jelsnik: 7.3
Standardno solidan.

Silas: 6.5
Nista konkretno, a opet u isto vrijeme- cesto usporavao napade, nije prosledjivao lopte naprijed kad bi trebao, pa je onda bio zatvaran i morao bi vracati nazad, davajuci vremena ovima da se posloze opet.

Drugo krilo (zaboravih ime:D) : 6.4
Mrvicu losiji i od Silasa. Uzme loptu na aut liniji i pokusava neki dribling na prostoru koji ne postoji. Generalno lose.

Serif: 7.1
Solidan koliko je moglo. Mozda zasluzio i malkoc vecu ocjenu, nijesam siguran.

Ivanic: 7.4
Udje, napravi pometnju, i to je odma drugi tim. Cak i nadoknadi ono sto je Maksimovic manjak. Steta sto ona njegova sansa ne udje.

Radonjic: 7.2
Cini se mala ocjena za nekog ko je zabio go… al zabio je go i prije i posle toga nista- stavise, nekoliko bezvezno izgubljenih lopti, na jako glup nacin, cak i par puta rizikovao bezveze na rezultatu 1-1. Bas se vidi da je mogo imati ekstra karijeru nego mu fali malo u glavi.

Kanga: 6.5
Usao da uspori, da se sacuva rezultat… Usporio je igru al ne na pozitivan nacin. Vec neko vrijeme on nije za evropskog fudbala, moze po pasnjacima super lige da igra, al ovo je previse za njega.

Duarte: 6.6
Bez vremena da uradi ista… imao je onu jednu loptu na kraju… kamo srece da je primio, al to je to.