Novi google update mart 2019

Novi google update za mart 2019 je krenuo juče i verovatno je još u toku. Kako ste prošli?

Izvori:


meni sve isto ko što je i bilo

1 Like

Kod mene malo potkačeno par sajtova na engleskom odredjene tematike, ostalo standardno dobro. A što se domaćih tiče, sajtovi oko zdravlja/ishrane su svi doživeli skok, a ostali standardno.

ma ja mislim da ovi apdejtovi (jel ovo ispravna množina?) dođu na naš gugl ko i sve što dođe u kod nas, sa par godina zakašnjenja. gugl van engleskog govornog područja je mnogo gluplji i vjerovatno mnogo manje faktora može pratit za razliku od ovog što prati sajtove na engleskom. najveće (možda i jedine bitne) promjene van engleskog govornog područja se događaju u vrednovanju beklinkova.

Pa donekle da, generalno jeste tako. Ipak, u avgustu je gugl udario jak apdejt za domaće health sajtove. Od tada srećom miruje, mada je sad eto kažem health sajtove malo podigao, mada verovatno će biti to samo kratkotrajno dok se apdejt ne stabilizuje.

Ispravna. :+1: Van V. Karadžića bi bilo “updateovi”. :smile: :o:

bas se jutros cudim kak je nekaj sve skocilo… skace skace a ne umace hehe

Nisam neku veliku razliku vidjela ali 1 clanak koji mi je vec valjda godinu dana na 1 ili 2 poziciji za par klj rijeci mi je sad pao na 3, 4 poziciju a pretekli su me webovi sa uzasnim sadrzajem od 400 rijeci, bez httpsa, sa dizajnom iz 2000. ali imaju velik DA i dosta su stari webovi i imaju brdo backlikova. Jedan ima 111 000 a drugi oko 3500 sto je dosta vise od mog clanka. al vjerujem da ce se to vratit na svoje mjesto kad Google skuzi da je zeznuo. Ali svejedno mi nije pretjerano pala posjeta na taj clanak, vj jer imam najbolji title i meta desc.

1 Like

Stvarno bio. 1 domaci mi je jako nagradjen. 2 relativno jako, problem je sto ova dva nisu imali mnogo clanaka, pa u praksi ko i da nisu. Ostalo domace bez promjene.

Healthovi bez promjene.

Sve trima nagradjenim je jedino zajednicko da nikad niti jedan link nije sagradjen.

1 Like

Meni se desilo da mi je jedan pocetni sajt prije 20-tak imao PA 13 DA 15, prije 6 dana se izjednacio na PA 16 i DA 16, a evo jutroa gledam PA 10 DA 15. Druga dva su malo napredovala.

Kod mene na 1 domaci sajt pala posjeta za 10% na drugi sve normalno dok na jedan njemacki lagani skok…

To ti nema nikakve veze sa Google-om i apdejtom, DA i PA su metrike koje nisu vezane sa Google.

Znam da je PA i DA skroz zasebno, ali kako je posjeta skocila i pozicije se popravile, popravio se i autoritet.

Da javim samo da je juče bio izgleda novi gugl update koji je najviše gadjao ne-englesko tržište. Bukvalno svi sajtovi su zabeležili skok poseta i to jako fin. Sajtovi na engleskom počinju i oni polako da se vraćaju na posetu pre update-a iz marta, neki su se skroz vratili na tu posetu, a neki nisu još ali malo po malo se pridižu. :slight_smile:

2 Likeova

A zato sam oborila rekord u posjetama s googla jucer. Ae super :smiley: Zadnje vrijeme sve neki pozitivni updatevi, samo neka se tako i nastavi.

Hahaha moj kolega u slobodno vrijeme razvija neki alat za pracenje rangiranja. I juce gledamo neki keywordi sto smo pratili nema ih medju prvih 100, i ono rucno provjeravamo i stvarno nema ih. Na google.rs ih nigdje, na google.ba u top 5. Nakon pola sata nema ih ni na Google.ba.

Prolazi jos sat vracaju se ali su pozicije pretumbane. Bili smo ono zbunjeni ali update objasnjava sve.

1 Like

Da javim, moj affilate sajt (na engleskom) je imao jedan porast tacno 13.03. i jedan nagli skok 21.03. i drzi na tom nivou do danas. Valjda će tako da ostane (mislim trend;-)

Jedno pitanje, da ne otvaram novi topik, da li neko od vas ima iskustva da ste za jednu ključnu riječ, nakon pravljenja opširnog članka na tu temu, u sandboxu godinu dana?

Nisam znao ni za jedan update.Isto mo je znao ne znao kad oni rade sta hoce.Cas vidim porast cas pad posete aha to znaci taj update odradi tako da kada bude update,svakako se ne moze nista.
@m4ki najvise pogadjaju updati,on ih sigurno prati.

Pratim, ne spavam noćima od brige :smiley: .

1 Like

mogu i ja prijaviti rast posjete, za nekih 30-40%