Novi Panda update je krenuo

Radi se i o kopiranju sadržaja, te igrice koje vi imate 95% njih već postoji negdje, po čemu bi vi trebali biti ispred tih koji su ih izradili.
Zato što bolje pišete titlove i imate KW u domeni?

CreatifCode slažem se s tobom, meni je 90% sajtova sa igricama čisti spam…

Prije ovih životinja updejta, prije par godina spustio jedan sajt s 100k uv/d, jedan s 30uv/d na 0… A nije me izbaio s tražilice, što na to napraviti nego se nasmijati jer i sam znam da je smeće od sajtova bilo.
Sad svi plaću jer je zarada pala, bazirate sajt na googlu… Od toga ništa dobro ne može biti!!
Mislite da njuškalo bazira sajt na googlu i posjetama od tamo? To mu u konačnici samo povećava brojke posjećenosti ništa drugo.

Meni su nakon ovog sajtovi koji stvarno nešto vrijede (čitaj 40% korisnika se vraća, 25% ih tipka domenu direktno u browser) porasli. Pao je samo jedan (za 20%) za koji znam da je spam i od njega ne očekujem ništa nego da puni adsense…

Pomirite se da su vam webovi ništa drugo nego rupa na sviralu koja puni džepove, čast iznimkama kojih ima u ovoj temi…

E pa kad ti ja pokažem primjer sa 160.000 back linkova onda glumiš gljivu. Ajd molim te…

Pa majke ti ako nešto nađeš na internetu ne znači da SVI tako radimo. I to s IQ-om nema veze. Stvorio si totalno negativnu sliku o webmasterima kao o zlim spamerima i sve što pišeš prilagođavaš toj slici.

Teorije zavjere!? Probaj pa ćeš vidjeti, ne bih se čudio da ti budeš zbog toga kažnjen.

Recimo da je link na forum.hru spam, i što sad ako se nađe neki član sa forum.hr a i otvori temu u kojoj linka moj sajt i tako se nađe njih više? Što bi ja sad trebao, otići na forum.hr i brisati te linkove? Kako google može znati jesam taj link postavio ja ili netko tko nema veze sa mojm sajtom?

Kako ocjeniti koje linkove sam postavio ja (znaći spam) a koje obični ljudi (znaći prorodni linkovi)?
Misim da bi google trebao odustati od te igre policajca i jednostavno se uhvatiti kvalitet sajta/dizajna/opisa/slika/urednosti/količine… (a to sve skupa se mjeri lako, vrijeme na sajtu, bounce rate,page visits)!

Da ti dajem rezultate 160.000 back linkova?!? Ti doista nekoga hoćeš uvjeriti da je toliki broj back linkova prirodan?!? Daj me zaobiđi…

A to što ne razumiješ ili ne vidiš spam u tome da mu svaki naslov igre završava sa riječju games dovoljno govori koliki je gubitak uopće raspravljati s tobom na temu spamanja gugla.

Pobrkao si se bugi, ali totalno. Ako ti spamaš forume, blogove, itd., a da bi kao krajnji cilj ostvario prvo mjesto na Google tražilici, a koja je nevezana uz sadržaj ili koja nije usko vezana uz sadržaj naravno da očekujem od Googla da bude policajac i da te propisno kazni jer me tvoja stranice niti malo ne interesira, a on mi ju je servirao. I ja mislim da na ovaj način google jako pazi na svoje korisnike.

Kako molim te, mogu otići u internet cafe i to uraditi, što onda? Po tome ispada da se sa googlom može manipulirati sa 5$ i manje kao sa malim majmunom.

[quote=“Bugi”]Recimo da je link na forum.hru spam, i što sad ako se nađe neki član sa forum.hr a i otvori temu u kojoj linka moj sajt i tako se nađe njih više? Što bi ja sad trebao, otići na forum.hr i brisati te linkove? Kako google može znati jesam taj link postavio ja ili netko tko nema veze sa mojm sajtom?

Kako ocjeniti koje linkove sam postavio ja (znaći spam) a koje obični ljudi (znaći prorodni linkovi)?
Misim da bi google trebao odustati od te igre policajca i jednostavno se uhvatiti kvalitet sajta/dizajna/opisa/slika/urednosti/količine… (a to sve skupa se mjeri lako, vrijeme na sajtu, bounce rate,page visits)![/quote]

Ne brini se ti za to, znao on.

Baš suprotno.
I sam znaš da prve 3 pozicije nose 90% prometa, a što ako onaj na 7-8 poziciji ima puno kvalitetniji sadržaj a ne može se probiti samo zbog toga što ima slične karakteristike kao što si ti naveo ( BR,PV, vrijeme i sl.)

Pa o tome ti cijelo vrijeme govorim. Normalno da mora uništiti takve sajtove koji su loši i pri tome linkani na svakave načine. Ali što je sa sajtovima koji su kvalitetni a linkani na svakave načine, pa neće i njih uništavat. Zaključak, mora sortirati sajtove po kvaliteti a ne po linkovima.

[quote=“mestro67”]Ne brini se ti za to, znao on.
[/quote]

Al ne može znati, kako može znati tko je postavio link i gdje, tko je kupio paket na fiveru, tko ide uništiti konkurenciju itd.

Ne ne glumim gljivu, kažem onako kao je. Daj mi sve podatke o tim stranicama pa ću ti reći, a nećeš mi ih dati jer ih nemaš. Posjeta, starost, UV, traffic source, time on site, bounce rate, backlinks, broj korisnika. itd. itd. Nemaš sve podatke pa nećemo dalje.

Pa ja vas uopće ne smatram webmasterima, u najboljem slučaju webspamarima, jer netko tko zna instalirati wp ili joomlo i uploadati gore 100 igrica i ostavljati linkove po forumima i blogovima nije webmaster(glupe li riječi) nego spamer željan brze zarade.

Ja sam uvjeren da zna.
Nemam dokaze, ali nije niti on glup da ne zna.

Ti imaš pun ■■■■■ informacija u svom analyticsu, a zamisli koje on informacije ima u svojim skladištima podataka.

Pa normalno da mora, ali je problem što ti misliš da je tvoj site ■■■■■■ kvalitetan, a da je drugi spam. E pa ne ide to tako, ne pita se to tebe.

[quote=“CreatifCode”]Ne ne glumim gljivu, kažem onako kao je. Daj mi sve podatke o tim stranicama pa ću ti reći, a nećeš mi ih dati jer ih nemaš. Posjeta, starost, UV, traffic source, time on site, bounce rate, backlinks, broj korisnika. itd. itd. Nemaš sve podatke pa nećemo dalje.

Pa ja vas uopće ne smatram webmasterima, u najboljem slučaju webspamarima, jer netko tko zna instalirati wp ili joomlo i uploadati gore 100 igrica i ostavljati linkove po forumima i blogovima nije webmaster(glupe li riječi) nego spamer željan brze zarade.[/quote]
Ajd molim te daj mi savejete za S.E.O a da to nije spam, mislim na offsite S.E.O. Ako linkam sajt po tebi je to spam, ako ne linkam sajt, google ga neće indexirati? Što da radim?

Evo što ja radim: Napravim sajt, postavim 1-2 linka na facebook, google+, neki servis tipa digg ili za domaći croportal. Pričekam par dana i postavim neki bannerić na neki moj sajt koji je sličan, tjedan-dva poslije ponovim ovaj postupak, tjedan-dva poslije opet. Jel to spam, što da radim? To je svega 5-6 linkova kroz 2-3 mj.

Znači nemaš sve podatke ali te to ne sprečava da se razbacuješ komentarima kao da sve znaš. I onda još tvrdiš da ne glumiš gljivu! :smiley:
Samo ignorant može ustvrditi da sajt u tom rangu može imati 160.000 pirodnih linkova.

Koga to “vas”? Opet se Vidoviti Milan budi u tebi? Prije nego što krenem u kladionicu budem tebe kontaktirao jer vidim da ti sve znaš o svima i k tome čitaš misli! Bit će da je to povezano s tvojom genijalnošću. :smiley:

Heh…ne bacajte bisere pred svinje…

Šime tvoji sajtov su čisti spam bez uvrede, to što imaš oku ugodan dizajn ništa ne znači o stvarnoj kvaliteti istog…
Da si napravio jedan veliki sajt sa igricama i kategorijama, ako velike google čuva čuvao bi i tebe. No nisi, jer ovo je jednostavnije bilo… Štancaj ih ko na pokretnoj traci, to je takav posao. Što se tiče toga, prati google što radi i štancaj na drugi način koji sad voli taj google… Kad ovisiš o nekome igraš po njegovim pravilima…

Ili odaberi nešto što čemu ćeš posvetiti full time, pa te neće ni dirati googlovi updejtovi, što vjerujem da je na većim i posjećenijim sajtovima kod tebe i ostalo.
Žao mi je ljudi nekih koji su mukotrpni rad izgubili zbog toga…

Pa tamo gdje nema nikakve konkurencije, znaći jedini je sajt, sigurno da je najbolji odgovor korisniku koji traži te igrice!

[quote=“iggysick”]Znači nemaš sve podatke ali te to ne sprečava da se razbacuješ komentarima kao da sve znaš. I onda još tvrdiš da ne glumiš gljivu! :smiley:
Samo ignorant može ustvrditi da sajt u tom rangu može imati 160.000 pirodnih linkova.[/quote]
Čovjek božji, daj mi reci di sam ja ustvrdio da je 160.000 linkova koje taj site(koj???) ima da su prirodni. Nađi mi taj pasus teksta. Opet mi stavljaš riječi na tipkovnicu koje ja nisam natipkao.

Webmastere, koje si ti spomenuo. One koji “žive” od takvih game siteova i sl. spam stranica. Nemoj mene o sportu tu nisam spomena vrijedan, nije moj djelokrug interesa.