Koji je to sajt bez konkurencije?
[quote=“susjed”]Šime tvoji sajtov su čisti spam bez uvrede, to što imaš oku ugodan dizajn ništa ne znači o stvarnoj kvaliteti istog…
Da si napravio jedan veliki sajt sa igricama i kategorijama, ako velike google čuva čuvao bi i tebe. No nisi, jer ovo je jednostavnije bilo… Štancaj ih ko na pokretnoj traci, to je takav posao. Što se tiče toga, prati google što radi i štancaj na drugi način koji sad voli taj google… Kad ovisiš o nekome igraš po njegovim pravilima…
Ili odaberi nešto što čemu ćeš posvetiti full time, pa te neće ni dirati googlovi updejtovi, što vjerujem da je na većim i posjećenijim sajtovima kod tebe i ostalo.
Žao mi je ljudi nekih koji su mukotrpni rad izgubili zbog toga…[/quote]
Ali pazi, ja se nisam odlučio na taktiku da idem u borbu za pojam ‘games’ nego sam odlučio da se idem boriti za pojam ‘shopaholic games’ koji mj traže neznam ,3000 ljudi. Znaći, to je moja taktika? Što sam trebao napraviti, miniclip? ili sajt shopaholic-games.com? Ok, sad mi ti reci kako da osvojim pojam shopaholic games, tj kako bi ti napravio taj sajt, koju bi domenu uzeo, kako bi linkao pa ću te možda poslušati?
Po meni je ova ponavljajuća radnja spam, da si to jednom odradio u redu, ali svakih dva do tri tjedan je def. spam.
Gdje su ti backlinkovi od tvojih korisnika? Nema ih! I tu ti je kraj cijele rasprave.
Pa nemaš niti jedan takav, nemojmo se zavaravati, pa imaš gaming siteove, a na njima igrice koje postoje na još 454 druga site. Dakle ne možeš imati site koji nema konkurencije. Amen.
[quote=“Bugi”]Ajd molim te daj mi savejete za S.E.O a da to nije spam, mislim na offsite S.E.O. Ako linkam sajt po tebi je to spam, ako ne linkam sajt, google ga neće indexirati? Što da radim?
[/quote]
Logika je u biti jako jednostavna. Link treba biti prirodan. A prirodan će biti ako imaš sadržaj toliko jedinstven i toliko zanimljivi da te linka xy drugih web stranica. A ako te linka xy drugih web stranica očito da si zanimljiv i da vrijediš i da ćeš dobiti dobru poziciju na tražilici.
Tako jednostavno a opet tako teško 
iggysick…tagiraj si fotke na slavonskom kulenu, pa mozda krene nabolje 
Pa zašto onda taj sajt nije kažnjen? Em ima toliko back linkova em su mu naslovi igara totalno spamerski. Ili možda nisu pa je tebi prirodno da se ama baš svaki naslov igre završava sa “games”?!?
Ne dami se ulaziti u filozofske rasprave o tome što bi zapravo trebao biti web spam. Ako surfer nešto traži na webu pa mu ti to ponudiš za tebe je to spam. Pričaš pizdarije do jaja. A da ne govorim o gluposti kako je netko željan brze zarade pa se ide baviti igrama. A bokte ajde probaj pa ćeš vidjeti kako je to “brza” zarada. ![]()
Pa trebao si napraviti site shopacholic-games.com ali i nekakav dodatan sadržaj na tome siteu. Jebote site sa 6 igrica, bez nekakvih opisa sa spam tekstom u footeru i to je sve na tom siteu, da si se bar potrudio pa napisao nešto o tim igricama, na koji način je nabolje igrati, što raditi u određenim trnutcima itd. Šta ja znam šta, ali ovo je site napravljen za zaradu, a ne za korisnika i google je to ocijenio kao takav.
[quote=“CreatifCode”]
Gdje su ti backlinkovi od tvojih korisnika? Nema ih! I tu ti je kraj cijele rasprave.[/quote]
Ok, kako ih ti natjeraš na taj čin?
A zašto bi? Koliko ti se fotki s tgo bloga pojavljuje kad guglaš “slavonski kulen”? ![]()
Nema nego 6 igrica, ne postoje druge, na ostale sajtove dodajem po 10 igrica svaki mjesec. Opise mislim da je ok imati ali ja imam problema sa engleskim i mislim da nije presudno, loše bi bilo da nema niti jedna rečenica na sajtu a korisnici i onako ne čitaj tekst tako da mislim da je 2-3 rećenice dovoljno da zadovoljnim google.
Ok, to je jedna od mogućih grešaka ali mislim da nije razlog da sajt ne dospije na prvu stranicu.
Kvalitetnim sadržajem ![]()
Čovjek, o kojemu siteu pričaš?
Ako ja tražim kako izraditi igricu za dečke, a google mi servira site gamesforboys, a zbog iznimno dobre taktike ostavljanja linkova na razno razne načine, za mene je to spam. To nije filozofija to je stvarnost. Ne pričam ja gluposti, nego je ego pojedinaca najebao pa su sada svi krivi i nemaju pojma o ničemu. Simple as that.
Kvalitetan sadržaj je ključan.
[quote=“Bugi”]Nema nego 6 igrica, ne postoje druge, na ostale sajtove dodajem po 10 igrica svaki mjesec. Opise mislim da je ok imati ali ja imam problema sa engleskim i mislim da nije presudno, loše bi bilo da nema niti jedna rečenica na sajtu a korisnici i onako ne čitaj tekst tako da mislim da je 2-3 rećenice dovoljno da zadovoljnim google.
Ok, to je jedna od mogućih grešaka ali mislim da nije razlog da sajt ne dospije na prvu stranicu.[/quote]
Pogledaj boldano i o tome pričam cijelo vrijeme. Nije bitan google bitni su korisnici.
Da, ali zašto misliš da bi tvoja stranica trebala biti na prvoj stranici pretraživanja samo zato jer okuplja ‘sve’ igrice iz te niše?
Fali puno toga po meni da zadovolji uvjete za prvu stranicu.
A tu su stranice vlasnika, a i sam znaš da su veliki igrači.
Možda si napraviti sajt sa igricama koji bi u sebi imao kategoriju shopaholic games, ne znam ja ne govorim što da učiniš… Google je promijenio taktiku i moraš igrati po njegovim pravilima, nema tu ništa drugo. Isto kako si se prilagodio prvi put googlu, prilagodi se i drugi
Taj način na koji radiš je posao kao na traci… Da su korisnici počeli više kroz društvene mreže dijeliti tvoj sadržaj, i pričati o istom, makar ti sam radio to i dalje, nebi dobio ban…
[quote=“Bugi”]Nema nego 6 igrica, ne postoje druge, na ostale sajtove dodajem po 10 igrica svaki mjesec. Opise mislim da je ok imati ali ja imam problema sa engleskim i mislim da nije presudno, loše bi bilo da nema niti jedna rečenica na sajtu a korisnici i onako ne čitaj tekst tako da mislim da je 2-3 rećenice [font=Arial Black][size=14]dovoljno da zadovoljnim google.[/size][/font]
Ok, to je jedna od mogućih grešaka ali mislim da nije razlog da sajt ne dospije na prvu stranicu.[/quote]
Mislim da je ovo dovoljno za reći u daljnjoj raspravi… Zadovoljavaš krivu stranu! ![]()
O sajtu sa 160.000 back linkova i spamerskim naslovima igara.
Pričaš gluposti jer gamesforboys je sajt napravljen upravo za ono što mu sam naslov i kaže: igre za dječake a ne za tebe developera igara pa je van svake pameti tvrditi da bi netko taj sajt išao spamati za recimo “developing games for boys” a ti sigurno ne bi tražio to što tražiš koristeći frazu “games for boys”. Kao što rekoh,stvorio si sliku u glavi i sad sve prilagođavaš to slici.
[quote=“iggysick”]O sajtu sa 160.000 back linkova i spamerskim naslovima igara.
[/quote]
Što ako je radio razmjenu igrica s 10 stranica koje imaju po 10 000 linkova, to je već 100 000 linkova, zar ne?
Taj broj ne znači da je spam.
Da, al za ovaj shopaholic nema nijedan sajt koji ima svoju domenu (službeni je jedino u izradi), sve ostalo su po 1-2 igrica na nekim sajtovima. Ok, ajd neka oni budu prvi al mislim da sam zalužio biti na prvoj stranici, tj. ne zaslužio ja, nego da je moj sajt jedan od najboljih odgovora na pretragu neke cure koja upise pojam shopaholic games, ali ta cura dobije puno odgovora koji nemaju blage veze sa tim pojmom.