Novo Facebook pravilo, nema vise tudjeg sadrzaja

Stiglo je novo pravilo od fb,ko god koristi tudji sadrzaj da li klipovi slike dobija kaznu da se stranica vise ne preporucuje.Sad ce stranice sigurno vrijediti 10 puta vise bar kad se prodaju jer ce biti mnogo tesko podici ih samo sa originalnim sadrzajem

1 Like

Napokon nešto pametno od njih! Već godinu dana mi par stranica lagano uzme reels sadržaj sa tiktoka i fb i objave na svoje.

1 Like

I starije stranice ce mnogo vise vredeti jer imaju vec dosta dobar broj pratilaca.

Imam na prodaju fb stranice, sve zajedno oko 1 milion pratioca, 250k u grupama vezanim za stranice itd Vezane za Srbiju uglavnom;

Vise info na pm

Imam na prodaju fb stranicu 74 000 ljudi. Balkanska publika

Više info na pm.

To je za fb originalan sadrzaj ako ranije nije na fb bilo objavljeno ali ako objavis nesto sto vec ima na fb na drugim stranicama ili cak sa jutjuba sam skonta meni je 2 stranice bacilo i kazne jer sam stavljao klipove neke smjesne koji nisu moji

Nije to originalni sadržaj, nego si koristio sadržaj zaštićen autorskim pravima…

Ne brateee autorska prava su nesto posebno kad te neko prijavi ovo mi je doslo bez ikakve prijave fb sam oznacio jer imam nekoliko stranica gdje imam klipova neki sa jutjuba niko nije prijavio ali fb ti cekira da je sadrzaj neoriginalan i da ti se stranica vise ne preporuucje to je nesto novo od fb tako da sad ce biti dosta teze dizati stranice moras imati bar 50% originalan sadrzaj ili ode sve

Znam. Ja sam montiram reelse iz jedne serije i objavljujem na fb stranicu i tik tok. I par stranica samo skine i objave kao svoj. Zato mi je drago da su to uveli.

TO moze prolazit ma da je i to tudji sadrzaj ali kad malo preuredis onda ne diraju

Možeš li slikati kako to izgleda?

Pogledaj ispod klipova ima li da piše da li ti je označeno da klip pripada nekom drugom.

Valjda si naletio na one licencirane klipove, ne smiješ ubacitivati tuđe klipove, moraš biti oprezan sa tim…

Imaš “status profila” i za lične profile i nekada tamo pišu kazne sa stranice, a stranica zelena… Previše su sve zakomplikovali…

Ma jok kazem ti ovo je novo ovo ti niko ne prijavljuje nego fb automatski oznaci i drugu jednom je 5 stranica otislo meni su dvije ako koristis dosta tudji sadrzaj vjerovatno ce ti doci isto nema kazne nikakve ali ti suspendiraju preporuke

Bilo je i vrijeme da krenu kažnjavat

1 Like

Ima neki strani forum, zaboravio sam sad kako se zove i tu imaju neki likovi koji ti vrate preporuke, ali moraš im platiti.

Poslaću ti link ako nadjem link…

A šta ako dijeliš isti sadržaj na nekoliko svoji stranica i grupa?

Nema tu vracanja dok fb sam ne vrati inace fb je sranje da ti kaznu ne znas ni do kad je aktivno jutjub ti npr da kaznu za nesto i pise ti istice nakon 3-4 mjeseca a fb nema nista

Ako podijeliš u isto vrijeme je ok

Ima, vraćao sam ja na nekoliko stranica. Imam ja svoju metodu, kad to uradiš za 2-3h se vrate preporuke. Nema ništa od čekanja, jer njihove kazne traju i po godinu dana…