Nudi se perspektivan i ambiciozan posao za web developere

Pozdrav svima,

nudim vrlo perspektivan posao. (Barem ja to tako osjećam da je perspektivan.)

Tražim osobu koja bi uz mene prihvatila izazovan zadatak da kreiramo web odjel u jednoj “firmici” koja radi ni manje ni više nego cca 5 milijona kuna dobiti godišnje, na samo 15 radnika.
Stoga, firma je sa te egzestincijalne strane skroz perspektivna da postane ogroman igrač i u web domeni. Volim reći, imamo financijske temelje da postanemo budući Google…a ostalo je na nama.
Firma inače jeste u IT sekciji, ali rade poprilično zastarjelim tehnologijama i web je za njih nešto potpuno novo i nepoznato. Firma datira još iz vremena bušenih kartica, hehe.

Stoga, nije sve tako ni svijetlo, ali otom potom. Na nama bi bilo da uvedemo tu firmu u “budućnost”.
Ja sam unutra svega godinu dana i dobio sam to povjerenje da budem taj preko kojega će im krenuti razvoj web sekcije.
To vidim kao proces kreiranja “svoje” firme unutar firme, jer mi bi se trebali razvijati kao jedan zaseban entitet, koji će njima poslužiti da prenesu svoje postojeće projekte na web. I naravno, da novim klijentima mogu ponuditi i web uslugu.

Što se traži?
Traži se prvenstveno osoba koja može osjetiti viziju koju gore prenosim i koja osjeti koliki potencial leži u tome.
Smatram da toj osobi neće na prvom mjestu biti kolika je njegova plaća, jer bi trebalo biti očito da ako uspijemo ostvariti gornju viziju, da nam pare neće nikada više biti problem u životu.
I bez obzira na to, ne želim ovime reći da je plaća loša.

Dalje, očekujem da moj budući kolega, osim što može razumjeti viziju, donese i široku paletu znanja.
Ja ovim putem ne mogu niti ne želim definirati koja bi to znanja morala biti …jer taj web odjel još nije strogo usmjeren ka niti jednoj tehnologiji.
Trenutno se radi backend u ASP.NET, i to samo zato jer su mene molili da krenem sa time…kako bi njihovi developeri mogli znati ponešto kada pogledaju u code.
No oni i dalje nisu shvatili da je web i HTML i CSS i JS i hrpa drugih tehnologija koje sve to povezuje na hrpu …tako da se nisu uspjeli na niti jedan način uključiti u ono što ja radim tamo.

Stoga, backend je trenutno možda u blagom kaosu…jer sam im ja došao sa PHP-a, hehe. A onda počeo raditi poprilično noob-ovski iz nule u C#-u. Preživio sam …ali otom potom.
C# mi se sada čak i sviđa, stoga ako netko dobro raspolaže sa C#, to je veliki plus…ali nikakav uvjet.

Ponešto i o meni. Ja sam vam jedan sasvim običan mladi momak. Ako se rane tridesete još uvijek mogu brojati pod mlad. :slight_smile:
12.g sam u programiranju i vodi me cijelo vrijeme strast i ljubav prema tome…i čini se da me ta strast usmjerava ravno nebu pod oblake.
Stoga, nadam se da ću naći i osobu koja dijeli tu strast!
Tako da pričamo o poslu radi ljubavi koja će nas na tom polju povezati, …a ne da bude ono “**bemti priče o poslu na kavi”.

Kada je posao ljubav, onda nikada nije posao! I onda je život lijep! :wink:

Mislim da će se tražena osoba vrlo jednostavno prepoznati. A svakako bez straha i prevelike samokritike, nitko ne zna sve! Ako programirate iz strasti imate veći plus nego ako rasturate C# :wink:
Uz ugodnu kavicu ćemo sve detaljnije izanalizirati što i kako…a za početak molit ću zainteresirane da se jave na [email protected].
Ne mora ništa formalno, molit ću samo da mi se pošalje vaše viđenje na koji način sebe vidite u ovoj viziji …i uz to da iznesete i sa kojim kvalitetama i znanjem možete pomoći.

Hvala na čitanju, LP.

3 Likeova

Buduci si ovo stavio u birtiju ja cu se javiti mada nisam programer. Mene zanima jel ta firma u drzavnom vlasnistvu jer ako je onda super, ako nije onda vam zelim svu srecu…

1 Like

Stavio je to u birtiju jer ga očito ista privlači, uz dosta nostalgije. :blush: Tako si se, eto, na tu fintu i ti uhvatio Dadaas.

Topic sam premjestio u vjerojatno primjereniju kategoriju. Svima koji zbog toga pate ide isprika, i jedna tura, na račun kuće. :smile:

whiskey

Živjeli. :o:

Pozdrav,
a nisi napisao čime se ta firma bavi osim da je negdje u IT sekciji ili blizu tome?
Firma u IT sekciji, a nema web-odjel a želi postati buduči “google” … jel može ovo malo da se objasni (ako je moguce točno ili otprilike čime se bavi)?

Jel to znači, da želite prebaciti/proširiti svoj trenutni osnovni posao i na web ili to znaći da pored posojećeg offline posla(u it sekciji), želite investirati i u odvojen web-posao? I naravno šta želite raditi/nuditi na webu?

Jesu vasi klijenti firme ili konaćni potrošaći?
Jeli vas web-posao fokusiran na kupce iz HR, balkan, EU ili worldwide?

Kako mislite prodati svoju online priču, jel mislim da wam fali ovdje nekih stručnjaka u online marketingu ( svaka čast tebi i tvom novom kolegi programeru ali vi nemata ništa sa tim osim da sve sredite kako treba i da finkcioniše bez problema :wink:

Ovako, kao projekat ćini se zanimljivo kao neki startup unutar firme sa zanimljivim potencialom,
ako se naravno skupi prava ekipica :wink:

Pozdrav!

Očekivah gomilu komentara za ponuđeni posao - a ono banana :slight_smile:

2 Likeova

Dva puta sam pročitao oglas i nisam našao lokaciju.

1 Like

Kazes placa nesmije bit na prvom mjestu jer ako uspijemo…
Da li to znaci da potencijalni kandidat dobiva udio u firmi? Mozes to napismeno rijesit?

1 Like

Heh, drugačije očito gledamo na strukture. U kategoriju programiranje može ići stvarno svašta, isto kao i u birtiju.
No ja nekako očekujem da u kategoriji programiranje stoje stručne teme vezane uz programiranje. U mom poimaju to je rješavanje problematike vezane uz programiranje. U što mi onda ne upadaju oglasi za posao.

Prema tome, ovo je meni djelovalo da bi spamalo jednu takvu kategoriju…ali ako je vama tako draže, ja nemam ništa protiv. :wink:

Nadam se da se ne moram ispričavati što ne gledamo jednako na svijet .:smiley: Nije opet ništa bilo u zloj namjeri.

Ja želim da postane budući Google, a ona imam financijsku podlogu da to postane. Ostalo je na meni, tj. na nama.
Zato i tražim osobu koja je ambiciozna i smatra da je nebo granica.
Naravno, zadatak nije lak…to nitko nije rekao. Ali da su financije bitan početni temelj, sigurno da jesu.

Ostala pitanja odgovorim kada uhvatim vremena.

Dobro si primjetio. Prvi put stavljam oglas za posao, nemam iskustvo, hehe.

Vidim sada da sam poprilično informacija izostavio …nadopunit ću uskoro. Hebiga, nitko bez feedbacka ne uči.

Inače, firma je Zagreb, Jarun.

Razmisli, ako iz tebe nastane struktura koja vrijedi…da li i tebi raste vrijednost?
Pri tome shvati da je vrijednost ono koliko te neki sustav treba?

Misliš li ako doneseš vrijednost nekom sustavu i kroz tebe se izgradi struktura …da tebe ta firma neće više trebati zbog tvojih djela? A ako će te više trebati, onda će te zbog toga i više platiti!

Za takve stvari ti ne treba papir…znaš sam koliko vrijediš nekom sustavu i u svakom momentu imaš pravo svoju vrijednost naplatiti. Ako zaista vrijediš, sustav će te uvijek rado platiti koliko vrijediš.

Pogotovo ako kroz tvoj utjecaj nastane struktura koja će donostiti xx milijona godišnje, onda bi bilo smiješno pričati o garanciji da neće koji od tih milijončića biti i tvoj.

Ali ljudi koji razumiju oglas, sigurno se neće baviti ovakvim stvarima. Primarno jer bi razumjeli gornju logiku, a sekundarno…pronašli bi motivaciju za ovakav posao u nečemu drugome, osim brizi za svoje potencialne milijončiće.

Chat party xd

U biznisu nema tih pitanja, vec za sve mora postojati papir.Fazone “mislis li”, “vjeruj mi” i slicno mozes okacit macku o rep :slight_smile:

Sve je ovo pod velikim upitnikom, nista nisi rekao o firmi specificno.Na koji god sam posao do sada aplicirao, pisalo je koji je domen firme tj. cime se ona bavi, a ti nista - kao da pokreces nesto novo, pa da ti neko ne ukrade ideju.

NHF, ali sa ovim stavom sumnjam da ces naci nekog ozbiljnog i kvalitetnog - just my 2c.

Good luck.

Ti si jedini koji spamuje ovdje, i to redom na mnogim temama gdje se pojaviš. :blush:
Tim više što sam te zamolio u privatnoj poruci da izabereš kategoriju, uz zamolbu da mi ne odgovaraš javno na Forumu, ali ti i to ignoriraš i praviš se pametan ovdje, kao po običaju. :blush: :o:

@bozoou @c3po

Nema na čemu. :blush:

Hehe, nisam bio svjestan te kategorije. To je prava. :wink:

Hehe, mogli bi otići u filozofiju.

Pazi, kada se bilo gdje zapošljavaš…ti zapravo ne možeš dobiti pismenu garanciju da će ti rasti plaća i koliko će ti rasti. Ali ti ipak s vremenom raste.
A zašto ti raste?
Pa zato jer svakim sljedećim danom te ta firma više treba…i kroz plaću ti to želi pokazati, tako da im ne odeš.

Kada ti oni nebi dizali plaću, bio bi vrlo logičan nastup radnika:

“Šefe, molit ću veću plaću ili ode ja dalje…”

Ako se šefu isplati dati veću plaću da zadrži svoga radnika, naravno da će je dati. Ako mu se ne isplati, neće dati.
Stoga, plaća je u direktnoj sprezi sa onim koliko ti vrijediš svom šefu. Pri tome svatko treba znati naplatiti svoju vrijednost u datom momentu…na potpuno isti način kao što i naplaćujemo svoje usluge ako radimo kao freelancer. Pregovarati znači.

Recimo, blagajnice u konzumu kukaju da su im male plaće …ali da li one stvarno toliko vrijede?
Ako kažu šefu: “Čuj šefe, daj veću platu ili ode ja…”
A šef ako može za iste pare lako naći drugu …onda nažalost ona njemu zaista toliko vrijedi i nema razloga da je plati više.
Ako mu vrijedi više, neće joj dati da ode i dići će joj plaću.
Nažalost, tako je kako je.

Stoga, ne postoji papir koji preddefinira koliko BTC vrijedi. BTC vrijedi onoliko koliko je potražnja za njime! Apsolutno isto je i ovdje.

Ali ne znam što ste se toga uhvatili…o plaćama kao i svemu drugome se normalno popriča na razgovoru za posao. I napisao sam da smatram da su ok, a to je cca 6 - 8k kn početna. No ono što sam naglasio je da kao druga osoba web odjela do mene…ta plaća ti može danas sutra rasti u nedogled. Ali to je na svakome da uvidi da njegova vrijednost na toj poziciji može rasti u nedogled …a onda će naravno i plaća.
A ja ne mogu za nikoga garantirati da će njegova vrijednost rasti u nedogled…to je na svakome da se potrudi da to bude tako.
Ali da je pozicija perspektivna koja omogućava da nekome vrijednost naraste u nedogled, to sigurno jeste!

Tako da nema ovdje takvih fazona … sve je jasno crno na bijelo u svijetu ekonomije, tj. fizici ponude/potražnje.

Ja samo želim otvoriti ljudima oči da vide koliko će moći vrijediti na ovoj poziciji jednog dana. Ali to je i dalje na njima da iskoriste taj potencijal, a u prvu ruku barem da prepoznaju takav potencial…što vidim da već nekima šteka.

1 Like

Nema velike mudrolije.

Tko želi biti druga osoba u web odjelu koji se tek kreira u poprilično bogatoj firmi. Ne može jednostavnije.
Svi znamo koji je posao web odjela…i kakav zahvat je kreirati web odjel.

Zato i tražim širok spektar znanja, a svatko tko se pronalazi, zna kako njegovo znanje može pomoći za dati zahtjev.

Svi ostali detalji se uvijek mogu usmeno popričati.

Kako svaka medalja ima dvije strane, ima i ova. Ali meni je u intresu da ozbiljnijim kandidatima iznesem sve transparentno, pa da vide da li se pronalaze u izazovu koji je pred nama.

Pa to sam napisao u oglasu. Žele postojeće projekte prebaciti na web. I imati vlastiti web odjel kako bi u budućnosti mogli klijentima odmah nuditi i web uslugu.

Hoteli, banke, benzinske …skoro pa da su klijenti najveći od najvećih.

Ima već ponešto klijenata i EU …ali u budućnosti će biti još više orijentirani van HR.

Kako to misliš o stvarima koje ne poznaješ? I zašto misliš da im fali stručnjaka u marketingu?

Jako si naivan.
Najteže je uhodati neki posao, a ti ovdje tražiš da ti to netko napravi za male pare…

Kad uhodas nekom posao (xx milijuna) nitko ti neće dati milijune, ako nisi prije toga napravio neki ugovor.
Zato se u svijetu unaprijed ugovaraju bonusi…

Meni se čini da ti za godinu dana nisi nista napravio i da sad očekujes da netko u mjeseci dana napravi nešto, kako bi ti to mogao prezentirati kao rezultat svog rada…

1 Like

Bozo, svaka čast! Samo naprijed! Vjerujem da je riječ o istoj firmi o kojoj smo pričali. Drago mi je da ide u tom smjeru. Pratit ću razvoj. Imam samo riječi hvale za Božu!

Ako budete odlučivali koju tehologiju za frontend, dajem plus na Angular CLI!

Iako na žalost dio ljudi ovdje će te pokušat omalovažit, nedaj se samo naprijed!

4 Likeova