Svaka cast na postu, nebih ni ja bolje napisao.
Slazem sa i sa jednom i sa drugom stranom, ali moram i dodati da je zalosno ako ste vi u biznisu a susjedov mali od 10 godina vam dumpa cijenu. Onda sa tim biznisom nesto ne valja. Ili biznis treba prebaciti na druge stvari a ove koje susjedov mali od 10 godina odradjuje bi trebalo ostaviti…
A i sretni smo sto se ovdje radi o susjedovom malom koji to radi za 100 kuna, indijci bi to radili za 50 kuna. Zamisli sto ce se dogoditi dok hrvatski klijenti otvore oci i prestanu biti ograniceni na hrvatsku i pocnu upoznavat indiju, mnogi kvazi IT Strucnjaci ce ostati bez posla.
Apsolutna istina, a ovo zadnje kao da si mi rječi uzeo…
Da, čisti rad na crno, a da ga netko prijavi za njega bi se govorilo: ljubomoran, seronja, đubre… i to je naša realnost. Švabo i bez razmišljanja prijavio nekoga tko radi na crno, jer crni rad uništava državu. To što ja dajem 2500 kn za firmu, nikom ništa…
Nije samo stvar s “susjedov mali od 10 godina”, već što hrpa ljudi radi na crno… dođe lik poljepi mi pločice, 1500 kuna za tri dana rada… kada sam za račun pitao…“ma nemam ja ništa otvoreno”… i da sam ga prijavio, ja sam seronja… ovo je samo primjer naše stvarnosti, gdje je hrpa koji rade na crno i nikome ništa… svi to indirektno podržavamo… i uvijek nam je kriva država, politika, susjed, vrijeme, slovenci…
Kakav bre dumping cena, kakva konkurencija, kakvo je ovo filozofiranje , o čemu je priča ovde? Zar vi i ovaj momak nudite istu/sličnu uslugu pa da budete konkurencija, zar vi niste Ferrari i Alfa i omega webdizajna a on trotinet? Hmmm izgleda ipak da ne…
.
Jeste videli vi trzisne cene usluga na freelancer.com ili sličnim portalima?
P.s. potpuno se slažem sa delom o radu na crnu i istrebljivaju istog , pričam samo i ceni rada
I ja se slazem o razbijanju rada na crno. Ali gospodin je lijepo naveo primjere s plocicama, a ja mogu dodati primjere s auto gumama, sa automehanicarskim uslugama.
Da imaju oni firme i sve to, ali ipak rade bez racuna. Dok postoji rad na crno u opipljivom svijetu, mislim da se rad na crnu na internetu nece cistit. Em je tesko nekog uhvatiti u radu na crnom preko interneta, isto tako tu se radi o maloj lovi, plus jos se hvata pojedinca koji samo zeli zaraditi za kruh, dok firme koje mlate veliku lovu zaposljavaju bez problema na crno.
I njih se treba hvatati, jer oni ce i moci platiti kazne… a ova djeca od 10 godina nek rade sto zele.
1.5min - skidanje,uplodanje i extraktiranje zipa
30 sek - pravljenje baze,usera i povezivanje
30 sek - instaliranje
20 sek - instaliranje teme
Ako za ovo trebaš minimalno 20 minuta ili nedaj bože najmanje sat vremena onda neznam što reći… ja znam da je ovo “polje” traženo i da bi svi to radili i naplačivali usluge kao suho zlato, ali kada pogledaš činjenice svi ti ljudi nemaju pojma što se tiče naplačivanje rada, znaći imaš ljude koji za isti posao traže 1 000kn dok drugi traže 10 000 kuna. Kada bi klijent gledao u ekran programera koji je procjenio da za izradu “nečega” treba 8 sati i cijenu od 3000kn vidio bi da skoro polovicu tog vremena ne radi, dok drugu polovicu vremena radi i traži rješenja kako riješiti neki problem koji nezna kao što neki postaju na ovom forumu, a portfolio kao da su pravili facebook 
I onda nalazimo na debile kao večina ljudi ovdje koji procjenjuju instalaciju wordpressa, instaliranje par pluginova, pravljenje “custom teme” (jednostavna tema koja se kopira i malo mjenja za druge klijente) mini hosting s BESPLATNOM namecheam/godaddy domenom max 2$ i sve se to naplati 2500kn**+**
http://danas.net.hr/promo/izrada-web-stranice-za-iznajmljivanje-apartmana
Lopov je lopov imao on 10 godina ili 90. Em, kradu državu, em prave budale od onih koji pošteno rade.
Zakon je jasan. Kad se bude počelo sankcionirat ovakve, nit će više bit ovakvih oglasa, nit potrebe za ovakvom raspravom
Kraj priče!
A sto je indijac?
Po meni su lopovi ovi koji naplacuju instaliranje wordpressa 2500 kuna.
S tvojim se odgovorom od ovih pustih polemika najviše slažem. Cijena je 100kn stavljena kao rezultat da se vidi što ljudi traže i da li je problem cijena, ili što nitko ne želi ulagati u online posao (govorim o tvrtkama). Kroz ovo vrijeme od kada je post postavljen ostvario sam 3 suradnje na ovom forumu od kojih ni jedna nije bila ispod 100€. Da, naravno javili su mi se ljudi koji su htjeli i stranice za 100kn, ali od toga nikad nije bilo ništa, ne zato kaj sam ih odbio, već zato kaj nisu bili spremni ni platiti tih 100kn.
Ova tema mi je pokazala da nije stvar cijene, nego da netko tko želi uči i predstavit svoj posao internetu ne želi dati 100kn, ali ne želi dati ni cijenu od 5000kn koja je nenormalna. Činjenica je da više ne radim ovo ni kao fizička osoba, a ne radim ni više stranice za 100kn (kako bi se reklo našao sam zlatnu sredinu, dobivenog i uloženog)… Ovi ljudi koji su se našli “ugroženima” mogu ih shvatiti, ali stvar je da njegov klijent firma koja ima budžet od npr. 7 000-10 000kn neće doći meni, nego će ići direktno njima.
Također me zanima jedna stvar, ako oni svi tako poštuju i skupo naplaćuju svoj rad, zašto mi nitko od njih nije ponudio outsourcing, jer mislim se, naplati mu web 2500-3500kn, meni da 100kn, a ovo ostalo je njegov profit. Hm, zanimljivo…
Svakako sam dobio većinu informacija koje sam tražio i doznao što ovaj balkanski svijet radi, a to je da precjenjuje svoj posao. Kako me ne bi dalje flame-ali, tko hoce moze dobit uvid u moju stranicu, i novi portfolio na pm. Hvala puno i tebi i drugima na odgovoru.
Apsolutno, svaka čast! DADAAS milim da nema baš puno onih koji uspiju naplatiti samo instalaciju wordpressa 2500 kn… nisu baš ljudi idioti da daju 2500 kn za nešto bzvz… jer sama instalacija wp-a treba i popratne radove, pa se može dostiti cijena 2500 kn npr. ukoliko se uložilo 25 radnih sati…gubimo se malo u pojmovima svega…
Ako netko uspije naplatiti cijenu od 2500 kn za instalaciju WP-a, npr. za već spomenutih 1h, onda mu svaka čast na pronalasku takvog klijenta… jer je taj klijent idiot i neka plati idiotizam… tj. 2500kn za nešto što izgleda vrijedi 100 kn…
E sad mi počimaš ići na živce… jesi ti normalan… meni za posao od 5000 kn treba 50+sati rada… nije sklepaj nešto i daj klijentu… koji ti je čovječe… ja tebi nebi ponudio outsourcing ni za 1000 kn, a kamoli za 100 kn, jer ako meni treba 50+sati za web… a tebi par sati… onda si ti jbni genijalac… daj molim te postavi par linkova na svoje radove, da vidim te stranice od 100-800 kn…molim te!!
Ja govorim o stranicama za 5000kn koje su instaliraj wordpress, i postavi temu. Webove ti šaljem na PM…
Poštovani Vigor, vidim da radite ozbiljne web projekte, bavim se autoelektrikom to jest programiranjem imobilajzer jedinica u svim vrstama vozila (izrada i kodiranje klučeva) imam izvor veoma povoljnih a popularnih uređaja iz naše branše pa me zanima možete li mi reći cenu izrade webshopa to jest online podavnice gde bih mogao da distribuiram to jest prodajem takve uređaje, bio bi mi potreban backend to jest admin panel za lako ubacivanje proizvoda (galerija 4-5 slika i tekst), integracija sa nekim sistemom naplate platnim karticama (imam vec 2CO account aktivan) kao i dodavanje “rucnih” nacina placanje kao na primer Western Union. Proizvoda ne bi bilo mnogo tako da nije potrebno vođenje bilo kakvog “lagera” to jest inventara proizvoda, jednostavno kad kupac ode na checkout ja dobijem mail sa podacima i potvrdom uplate i to je to. Dizajn mi nije bitan previse i logo i ime domena vec imam smisljen, samo da bude “pristojan” i “lagan” sajt. Domen koji mi se sviđa sam vec kupio i to je jedino što imam. Interesuje me vasa cena ovoga sa sve cenom hostinga gde cete vi dici sajt (ne interesuje me da li je hosting vas ili cu platiti nekom drugom) Nadam se da sam bio precizan pa vas molim vas da budete sto precizniji sa cenom, jer mi “komsijini klinci” odgovaraju sa cenom od 20 do 2000 evra pa sumnjam da uopste znaju to da mi urade. Mogu i drugi da se jave ali sumnjam da @creatifcode i slicni developeri imaju vremena za ovako sitne projekte. Hvala
800e custom codeigniter, napusten projekat, admin panel vec gotov, demo ti mogu poslati. poz
http://demostore.x-cart.com/admin/admin.php
FREE riješenje uz male preinake čudo se napravi a ne oni koji ovo isto naplate 25k …
Zavisno tko što treba i koliko “male” preinake…opencart, magento, prestashop su odlična rješenja, ali poprilično je posla da se dobije konačno rješenje koje odgvara klijentu… osobno imam često specifične i zahtjevne klijente koji nebi baš bili zadovoljni da se naprave “male” preinake.
Po opisu koji je naveo to bi mu bilo najeftinije i najbrze riješenje, a ja smatran i najkvalitetnije ako se odradi kako treba
Pa rekao sam sta mi treba
ne mogu detaljnije , ne zanimaju me nikakve “preinake” niti sam ih spominjao … ne znam ni sta je to… dzaba mi pricate vase “programerske” muke placete na tudjem grobu jer mene ne interesuje sta i koliko dugo vi radite interesuje me cena…kao sto sam rekao interesuje me da ja to mogu da rpodajem to jest primam jednostavne narudzbine i da mogu sam da postavljam proizvode. Detaljnije sam opisao u mom prethodnom postu. ne znam kakve “preinake” i cega preinake pominjete ja ih nisam pomenuo
Isprika, to je bio odgovor za TuX1…
DTIP…Klijenti s kojima surađujem su ozbiljne firme i “nemažem” klijente, jer su često to ljudi koji vrte fine poslovne i novce te sz spremni platiti kvalitetu, kao i renomiranost. Zadnji webshop koji je odrađen je cca 100 radnih sat… i to nije muljanje nego činjenica da taj posao vrijedi 10 000 kn…stranica je maksimalno prilagođena potrebama i zahtjevima klijenta…pa samo je 5-10 sati utrošeno na komunikaciju oko detalj… svako nega odluči što će kupiti…
DTIP čemu ljutnja, jer ne smijer odgovoriti preko reda LOL… btw, nema potrebe da odgovaram na upit, jer se nećemo naći na “istoj valnoj duljini”…
Meni sito dolaze klijenti sami, a ti DTIP kao da želiš da svi popropadamo… iz tvojih psotova čitam “crknite bagro lopovska…nećete još dugo…bubhahahah”… ja baš mislim suprotno, sve sve više traži kvaliteta, sve je više ptorebe za web i općenito informatičkim sulugama… i onaj tko ima kvalitetu uvijek će imati posla…pa makar bio šeširđija…
Pa covjeku je potreban jednostavan web shop dakle OS riješenje je najeftinije i najbrže.