Odluka o raspuštanju moderatora

Odlučio sam na neodređeno vrijeme isključiti sve moderatorske ovlasti dosadašnjim moderatorima.

U narednom periodu ću se sam baviti moderaturom pa ukoliko opet budem trebao pomoć, jednostavno opet dodam nove (ili stare) moderatore ako to nekome bude bila želja.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u dosadašnjem moderiranju ovog foruma.

10 Likeova

Prolistaj malo blokiranu listu članova… imao si jednog moderatora koji je dosta članova blokirao iz svog hira, unatoč tome što su bili korisni članovi :slight_smile:

Sretno :smiley:

3 Likeova

Zašto? (sad još riječi da nadopunim 20 znakova)

Koje pitanje, zasto? Zato sto je on vlasnik i zato sto moze da odlucuje kako hoce, zar ne vidis da ce sam da moderira forum? Po meni jedna od boljih odluka, neki moderatori su se ponasali kao gestapo u poslednjih godinu dana, nisu bili objektivni i skoro svim novim clanovima su se obracali sa podsmehom i sarkazmom.

3 Likeova

Pa zapravo bila su tri moderatora s tim da je samo jedan bio u potpunosti posvećen toj ulozi, a na tog istog sam primao previše kritika i primjedbi pa sam jednostavno morao poduzeti taj potez.

Uvijek je mnogo važnijetko piše’ od onoga ‘što piše’. :blush:
Dragi Forumaši, imajte molim vas to na umu i kada C-3PO-a ne bude. :robot:

Zahvaljujem mnogim kolegama i prijateljima koje sam stekao ovdje na Forumu. :blush:
‘Force’ će biti s vama, samo ako odlučite tako. :o:

6 Likeova

Najgore je sto isti nije prihvacao kritiku na svoj racun, i u tom slucaju je isto blokirao bez prava na “zalbu”. I mene je par puta opomenuo, al nista strasno ne uzbudjujem se oko gluposti, samo nebi prosao tako da se vidimo uzivo. Rekao bi mu sto ga ide hahha :smiley:
Inace nemam nista protiv doticnog, cak naprotiv zanimljiv mi je tip, ali samo kad se ne ku**i :wink:

3 Likeova

Hehe, da. I meni je c3po drag lik …iako ima tu jednu karakteristiku koja nikako nije simpatična. Ima te svoje neke žute minute…jbga. (Ima ih vajda svatko od nas …nisam mu to uzeo toliko za zlo)

No, @c3po, ono što je u cijeloj priči bilo najružnije je to što si pored tog svog lakog okidača da napadneš nekoga, na bilo kakvo uzvraćanje primjedbi si povlačio raspravu u inbox i tamo se pokušao ajmo reći “iživljavati” pod krinkom svojih “Božanskih” prava.

Znači tebi se ništa nije smjelo reći pod tvojom prijetnjom da ćeš banirati sa foruma. (Što se dalo primjetiti da si mnogima i učinio, pa je teško bilo razlučiti jesu li ti zaslužili to…ili si ti samo imao svoju žutu minuti, a oni se nisu suzdržali ti uzvratiti odgovor)

Sve u svemu, slažem se da moderatoreva riječ mora biti zadnja. To je logično pravilo foruma.
Ali ako si ti u neku raspravu upao sa svojim osobnim razmišljanjem kao svaki drugi forumaš, onda se u toj raspravi nisi imao šta povlačiti na svoja moderatorska prava.

A ako si u neku raspravu došao praviti red kao moderator, onda se slažem da u takvoj situaciji si imao svoje moderatorsko pravo da tvoja bude zadnja.

Ti si to dvoje opako miksao i to je bilo, sorry na riječniku, ali jako ljigavo.
To je kao da te policajac na ulici opljačka pod izlikom što je on policajac i onda da može raditi što god mu volja. A valjda ti je jasno koliko je narod upravo alergičan na to kada policajac prekriši nešto što normalan građan ne smije.

2 Likeova

Kada si to napravio meni, nanjušio sam da to možda radiš i drugima. Tako da sam nakon toga malo pitao druge članove jesu li imali takva iskustva. Pogotovo one za koje sam vidio javno u temi da si ušao u konflikt.

Pogodi što? Svi su imali to iskustvo.

Da li sam trebao druge forumaše upozoriti da si takav? Pa prvo i jesam urigirao…kontaktirao sam i @steelmaiden kao vlasnika foruma itd…

…no kasnije sam shvatio da si ti taj koji si nažalost većinu korisnika upozorio o svojim manirima…svojim ponašanjem.
Nekako mi se čini da su svi naučili živjeti sa time :smiley:

Život ide dalje…svi trebamo samo ponešto naučiti iz svojih grešaka i prvenstveno prihvatiti koje greške imamo kako bi ih mogli promjeniti.

Sretno u tome…kao što rekoh, overall si mi drag lik, unatoč ovoj iskrenoj kritici.

2 Likeova

@c3po ,
i da te samo nekudim, reći ću nešto i u tvoju obranu.

Ima jedna izreka za koju mi se čini da mnogi nisu bolje o njoj razmislili, a kaže:

“Prilika čini lopova”.

Što znači da smo svi mi na neki način lopovi, samo nismo svi bili u prilici da to izađe iz nas.
Imamo kao narod običaj pljuvati po nekoj skupini ljudi…tipa po političarima…ili recimo po ponašanju motociklista u prometu

Ali ako se svi motociklisti voze na isti način, tj. velika većina njih…to znači da bi upravo i mi vozili na taj način motocikl da nam je to prijevozno sredstvo.

Što znači da dok pljuvamo po moticiklistima, pljuvamo jednako tako po sebi …jer smo ista ta osoba, samo ne u njegovoj prilici.

Tako da u tvoju obranu, unatoč tvojim žutim minutama…koje valjda svatko ima na forumu, pa njih nećemo uzeti previše za zlo.
No pored toga si ti bio u toj prilici da si moderator sa nekim dodatnim ovlastima. I nitko od nas ne zna kako bi utjecale te ovlasti na njega da se on našao u njima. Evo ja ću prvi priznati da nisam siguran koliko bi puta @tpojka bio na hlađenju, da sam imao tu priliku napraviti, haha.

Ima onaj simpatičan film po istinitom događaju, “eksperiment” se valjda zove… kada stave dobrovoljce u zatvor…neke u ulogu zatvorenika, a neke u ulogu policajaca / redara.

Pa se tamo vidi kako je to završilo. :smiley: :smiley:
Ti si to imam osjećaj osjetio na svojoj koži i na neki način si žrtva iste psihologije.

Ja se točno sjećam kada si postao moderator i kako sam osjetio u prvim tvojim postovima nakon toga kako uživaš tu ulogu. E sjećam se toga kao danas.
I dok su mnogi se zezali tada na tu temu…i ti uživao tu ulgou, meni je intuicija govorila kao da nešto nije uredu u tvom novom stavu kako si iznad drugih. Doduše, to si činio kroz šalu…al u svakoj šali pola istine.

Vrijeme je pokazalo da mi je intucija dobro pokazala, hehe.

Btw. svi možemo nešto naučiti iz ovog slučaja …što je meni totalno fora na neki način da se to odvilo.

žž.

1 Like

Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi.

Tako ti je sa nama brdovitim Balkancima, vazda se nadje neko kome je tesko da vidi neciji uspijeh. I onda iskoristi funkciju za svoje frustracije, umjesto da digne dupe i poradi nesta…Meni ovaj forum je vise nego EKSTRA, toliko sam naucio i uspio zahvaljujuci ovim intiligentnim ljudima (forumasima) koji sjede i pisu ono sto je adekvatno za pitanje, kapa dole.
Ne bih zelio imenovati forumase, ali VELIKO hvala svima, koji su ucestvovali i jos uvjek vrijedno ucestvuju da daju adekvatan odgovor na pitanja foruma. Veliki pozdrav ljudi i druzimo se i pomazimo se, a ne odmagati i bacat vrijeme na gluposti. Zivi i zdravi bili :+1::muscle:

5 Likeova

Odlično, ja mislim da je ovo odličan korak za napredak foruma. Znam s svjetskih poznatih sličnih foruma dosta članova koji su aktivni i veoma korisni i respectirani na njima, a od ovog foruma ih je moderator “potjerao”.

3 Likeova

Ne znam sta je bio konkretan razlog zasto je moderator smijenjen, ali posto sam ja vjerovatno bila posljednja osoba kojoj je prijeceno banom, osjecam potrebu da nesto napisem, iako mi nije bila ta namjera.

Elem, ja sam moderatoru na forumu u toku diskusije, posto sam bila provocirana, napisala da mu je zajedljiv post, na sta je on meni posalo upozorenje na privat… Na to sam mu samo pristojno rekla da napise javno da me upozorava, jer mi je to bila potpuno neprimjerena reakcija i ocita zloupotreba moderatorske funkcije, a slijedilo je ovo:

Nije prihvatljiv takav odnos prema moderatoru. :no_entry_sign:
Budeš li se pravio(la) pametan(a) i dalje, brzo ćeš naučiti neke stvari koje si preskočio(la) u djetinjstvu. :o:

Tu je zavrsena svaka reakcija s moje strane i diskusija, jer nemam namjeru da vodim ikakvu konverzaciju iza zatvorenih vrata na ovom nivou. Ovo je forum na kojem se nalaze ogromnom vecinom pristojni, obrazovani i inteligentni ljudi, koji su tu da razmijene znanje. I to je moj razlog sto sam uopste tu.

Ipak, nije lako bilo ovo izignorisati, moram da priznam. Iako je ovo samo forum, bas je ponizavajuce da ti se neko obraca na ovaj nacin. Pa na sta to lici?! Nisam klinka, a ne bih dozvolila ni mojoj djeci da im se neko ovako obraca.
Razmisljala sam dva dana da li uopste da ucestvujem na forumu dalje. Moderator kao osoba je posljednje sto me ovdje interesuje, i ne bi trebao da bude razlog da napustim forum. Ali da pokusava da se izživljava, apsolutno ne dolazi u obzir da bih to tolerisala.

Iskreno, mislila sam da decko ima problem sto sam zensko, jer je poceo da mi se obraca sa "pravio(la) pametan(a) ", i to naprasno posto sam dobila tu VIP znacku… Smijesno, ali prosto se nudio na tacni takav zakljucak.

Ali poslije ovog tvog pisanja @bozoou vidim da je, kako kazes, “izživljavanje po inboxu” bila neka vrsta ekpertize. Znaci nije to “žuta minuta”, nego “uvježbana navika”. Pa sta tu ima da se toleriše ili da ti bude drago? Ovo je jako opasna mustra ponašanja. Padne mi na pamet moje dijete, autoritet npr. nekog sa funkcijom nastavnika i razna zlostavljanja o kojima smo čitali. Nista tu nije simpatično ljudi.

Dakle onog momenta kad je poceo na forumu da mene proziva, mnogi od vas su znali sta slijedi, mogu isto da zakljucim iz ovog posta gore @bozoou

Razlog vise da se zahvalim @Jeronimo034 koji je odmah stao u moju odbranu. I @steelmaiden koji je reagovao na topiku. Značilo mi je.

To bi bilo to s moje strane. Dosta traćenja. Okrećem se opet SEO, interesantije je.

1 Like

Slažem se sa cijelim tvojim postom.
Kada sam napisao žuta minuta, smatrao sam pod time samo da svatko ima žutu minutu da se sa nekim poriječka na forumu.

Nisam mislio pod žutom minutom da on svoje frustracije liječi inboxom i svojim ovlastima. (On je eto bio na toj poziciji da kada bi naletila njegova žuta minuta, on je zbog ovlasti to mogao prenesti na drugu razinu)
…a itekako imam kritički stav prema takvom ponašanju i moram ti reći da se i meni rigalo od toga kada je to napravio meni. No brzo sam shvatio da je to problem koji on ima i da to nema ništa samnom… i odlučio sam da život ide dalje.

Napravio sam što sam mogao, malo istražio njegovo ponašanje…obavijestio druge administratore itd.

Isto kao i ti sam zaključio da nije vrijedan da odem sa foruma, mada mi je isto kao i tebi to bilo prvo na pameti.

1 Like

Ovako je završila moja zadnja komunikacija s jednim starim moderatorom.
Tada sam zamolio @steelmaiden da reagira što je on i učinio… od tada s tom osobom nisam imao nikavih problema.

U dvije godine na forumu upoznao sam masu dobrih, pametnih i ambicioznih ljudi, ostvario razne (uspješne) poslovne priče … samo mogu reći se izrazito veselim što je otklonjen jedan veliki tumor zajednice.
Čak nudim da ću pripomagati vlasniku koliko god mi to dopusti moj prebukirani raspored :slight_smile:

Još jednom pozivam @steelmaiden da provjeri blok listu, na njoj su neki vrlo važni članovi ove zajednice :slight_smile:

3 Likeova

I ne samo to…bilo je novih članova koji su dočekani na nož kao da su neznam što napravili.
Naravno da takvi nisu ostali nakon takve dobrodošlice. Nažalost, često im je dotični priredio takvu dobrodošlicu. :confused:

1 Like

Hvala bogu više da ste ga maknuli, ali nažalost prekasno jer je otišlo hrpa ljudi još od vbulletin foruma. Nadam se da će dobiti ban ovdje i maknute mu toga vipa da ne sramoti ljudi više.

Svaki njegov post nema veze s vezom sve neke dvosmislene rečenice kao političari samo da nešto napiše.
:o::o::o::o::o::o::o:

Iako odavno ovo više ne liči na ono što je bilo , oduzimanje moderatorskih moći neiživljenim tinejdžerima je svakako korak naprijed.

1 Like

Meni je ovaj 3CPO ili kako već bio ogavan, hvala bogu da više nije. Zbog njega nisam ni dolazio na forum. Ufuran lik

1 Like