Cao svima, nova sam na forumu, ja sam Mima, posle 20 godina rada u trgovini dobila sam otkaz i htela sam da se informisem o onlajn zaradi.
Citam forume vec mesec dana, ali nikako jos ne mogu da odlucim sta da zapocnem, deluje mi da sam zakasnila nekoliko godina i da je sada najteze zapoceti neki sajt ili poceti zaradjivati preko interneta, ali moram da pokusam, nemam puno izbora.
Sto se mene tice, nemam nekog strucnog znanja, imam zavrsen kurs iz racunarstva, osnove koriscenja, programe koji se danas mozda vise ni ne koriste. Znam samo engleski od stranih jezika, ranije sam kao mladja pisala clanke za skolske novine, jedno vreme sam ucila editovanje videa u Photoshopu, ali to je bilo nesto kratko.
Da li mi neko moze reci odakle da krenem, sta bih mogla da zapocnem a da nije gubljenje vremena?
Svi znamo koliko je tesko, da ljudi rade i po dva posla za najosnovnije zivotne potrebe, narocito ko ima decu, moj cilj je za pocetak imati barem nesto da bih mogla da platim racune i za osnovnu potrosacku korpu, znam da je nemoguce zaraditi hiljade evra narocito sad u 2025. godini.
Zasto ne napravis sajt sa vijestima o estradi i za 2-3 mjeseca od adsense pocnes zaradjivati, kopiras vijesti sa poznatih portala. Nazalost to je danas jedino popularno
Da, zaboravila sam da napisem, otvorila sam profil na fiverru, ima skoro 2 meseca, ali za sada nista od narudzbi, ne znam gde gresim. Napravila sam “gig” za pisanje clanaka, vidim da je konkurencija ogromna pa verovatno otud nema posla.
@Delija Zanimljiva ideja, ali zar nije zabranjeno da se kopiraju vesti i slike sa drugih portala?
@Mima42 pored indijaca nikad neces dobit poso. Sajt sa estradnim vijestima ili turske serije, filmovi, pogledaj koju posjetu imaju, ja sam ranije imao sajt sa serijama i fino se zaradjivalo
Svi od svakog kopiraju, ja nikad nisam imao problema
Turske serije obozavam i sama gledam na internetu, ali nisam znala da je moguce napraviti sajt sa serijama. Delija, ako mozes da mi pises u inboksu vise o tome, posto ne mogu da te kontaktiram, ne znam kako da napravim sajt, treba mi neka pomoc.
Molim te kolega ne navlači ljude na pogrešna učenja kao i pogrešnu zaradu
isto tako , veoma je lako je da se navuče kršenje autorski prava pa čak i neka zatvorska kazna boga mi i novčana pozamašna kazna.
Mima42 [quote=“Mima42, post:4, topic:68310”]
Zanimljiva ideja, ali zar nije zabranjeno da se kopiraju vesti i slike sa drugih portala?
[/quote]
možeš da kopiraš ali da navedeš izvor vesti (link/poveznica ) do orginalnog članka ,mada i tada kad pišeš na sajtu moraš da vodiš računa da ti sajt ne ode u spam sajt . To jest da ti sajt ne bude obeležen od strane googla u pretrazi kao bezvredan sajt
minimalno sajt ti mora sadržavati oko ( nemoj me držati za reč zaboravio sam ) ali oko 5% da je kopiran sadržaj P.S. neka me neko od koleg a ispravi ako grešim
Ne pratim vesti i estradu pa bih ovaj tip sajta za sada preskocila, da li vredi Amazon sajt napraviti? Pisala sam u drugoj temi ali nema jos odgovora, izgleda da je kasno i za to.
Izvuk’o je iz džepa i osnovao? Daj molim te, vrati se u realnost. Pročitaj ko je taj čovjek i šta je ostvario sve u životu do Alibabe.
@Mima42 Što više tražiš, više ćete zbunjivati, informacija je milion koje ti nisu korisne.
Moje mišljenje je da si zakasnila da bilo šta radiš na netu, osim snimanja po youtube/tik tok (to danas svako može). Bolje ti je da nađeš neki posao da radiš par sati za neku drugu trgovinu ili ono što najbolje znaš nego da se upuštaš u nešto što nemaš nikakvo znanje.
Ako i dalje želiš nešto da probaš ovdje, kupi domen, ja ću ti dati account na svom serveru, instaliraj šta hoćeš i pokušaj, makar nećeš imati troškova dodatnih, osim svog vremena.
Ne mogu trenutno da nadjem posao u trgovini zato sto sam zaradila povredu ledja, trenutno sam pod terapijama i to ce trajati mesecima, nadam se da sam koliko toliko mlada pa cu izbeci operaciju
Pokusala bih ili sa receptima, ili neki manji amazon sajt, sta vi mislite?
Žao mi je zbog toga, želim ti brz oporavak, ali to ti neće pomoći u ovom poslu. Šta više koštat’ ćete zdravlja, pogotovo leđa i vida.
Bolje ti je otvori youtube kanal, istražuj, obrađuj neke zanimljive teme, radi recenzije i slično. Više ćeš zaraditi od toga da obradiš temu trgovine i šta si sve prošla u trgovini za 20 godina, nego što ćeš razbijati glavu tražeći “nešto”…
Poveži:
Youtube + monetizacija,
TikTok,
Threads.
To su ti mreže na kojima ćeš najbrže doći do korisnika/pregleda, šta god da radiš.