Online zarada bez uloga?

Moze mi neko objasniti kako imati online zaradu bez uloga?

Ne uložiš ništa novca, dakle 0€, a zaradiš 10k ili 100k eura za godinu ili dvije!

Nekad bilo moguće, prije 15-20 godina, danas skoro pa nemoguće.

Pa ipak, mislim da tvoj naslov sugeriše ove što nude “rad od kuće” za čistu zaradu (klikanje reklama, popunjavanje formulara, pisanje članaka…), iako se i tu treba uložiti (ne piše u prvim objašnjenjima, nego tek kasnije kada uđeš u sistem).

Možeš sa nula ili vrlo malo ulaganja radit yt, pozajmit par dolara za domene i povezat sa blogerom par domena i pravit sajtove, možeš pisati za nekoga, možeš održavati socijalne profile, možeš raditi beklinkove za nekoga i druge razne promocije, možeš prodavati slike, možeš spamovat sa nekim oferima po čatovima, možeš biti adult web cam model ako imaš preko 18 godina, možeš prevoditi ako znaš engleski ili neki drugi jezik, možeš neke mikro poslove obavljati kao što su komentarisanje, možeš se prijaviti na fiver ili svukud neđe pa nudit uslugu koji možeš i znaš obavljat, možeš biti virtualni asistent nekome, možeš se bavit editovanjem videa…

3 Likeova

Osvrnuo bi se na editiranje videa posto to radim i sam. Nemoguce bez ulaganja u novi hardver. Recimo ja sam imao AMD FX 8350 i 8 GB RAM-a. Dobro i za nove igre na nekim srednjim postavkama ali nije dovoljno za editiranje videa u 1080p. Moze se, ali steka,zapinje,renderiranje dugo traje. Tako da sam morao uloziti u novi komp,sto spada pod ulaganje. Ne mozes danas editirat videa sa starim kompom.

2 Likeova

a ne može ni web cam model biti ako nije spreman gadosti sebi radit, ne može ni pisat članke ako nema štofa za to, ne može biti asistent nekome kad ne zna vjerovatno nič šta asistenti rade… onako napamet sam nabacao šta mi je padalo na pamet. gledao sam skoro na fiveru oni što izrađuju video intro a imaju po iljade reviewsa, samo koriste gotove templejte sa nekih fri sajtova. ako to spada u video editovanje eto, bez ulaganja u novu mašinu :slight_smile: znam znam a treba ti vremena, reviewsa da se probiješ međ gomilom indijaca koji to rade. ma znam, pusti me, samo navodim neke primjere da može se zaradit bez ulaganja. ja nisam nijedan dinar uložio, no kad se zaradilo od bloggera, kupio od tih para domena i hostinga. pa poslije i svega drugog potrebnog. ima načina to je suština pisanija mojieh

Nema od toga ništa… Bez ulagnja, nama “velikog” novca…

Prije 3 godine sam na forumu pisao kako se sa samo malo ulaganja može doći do velikog profta (u web-trgovinama).

Ali evo ti slike moje zarade od moje 2 web trgovine (12 mjesec) (ovo ti šaljem samo kako se može zaraditi i sa malo uloga, ali važno je ne odustati). :wink:

Web trgovina stara samo 3 mjeseca:

Web trgovina o kojoj sam pisao prije 3 godine na forumu (stara 5 godina):

Ukupan profit svakom mjeseca oko €3.500 - €4.000 - radi si o većinom o digitalnim proizvodima.

2 Likeova

Off
Koji je po vama sada najisplativiji online biznis sa ulaganjem od 2-3k evra u odnosu na uloženo? Na domaćem i stranom tržištu?

U istoj sam situaciji, moram da kupim novi kompjuter ali ne znam šta je najbolje za video editing ali još ne znam koje specifikacije komponenti da uzmem. Dali bi mogao nešto preporucit ?

Koji ti je budžet? :slightly_smiling_face:

Do 600 - 700eura budžet, a kupio bih samo kućište monitor imam

600-700 čega? Eura? Kupi nekog Ryzena, graficku,disk po mogucnosti nvme i minimalno 16 GB RAM-a.

Eura, ispravio sam gresku u pisanju. Hvala na preporuci

Ovo bi trebalo biti dovoljno za narednu godinu-dvije, do tada ćeš, nadam se, zaraditi za bolji :wink:

CPU: Ryzen 7 1700 - 175€
SSD: SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus M.2 - 75€
HDD: 1TB WD Blue - 50€
GPU: RX 580 4/8GB - 150€ (Polovna)
MOBO: GIGABYTE Aorus B450 Elite - 75€
RAM: 2x8GB 16GB 3200MHz - 150€
Kućište: 50€

*Cijene su okvirne

1 Like

Hvala @Olaf

Povećaj mu page pool. Kod UNIX.a se to zove swap.

1 Like

Pozdrav koji payment gateway koristis i koji preporucujes za dropshipping sajt?

Pozdrav, imam d.o.o. i za kartično plaćanje koristimo https://www.corvuspay.com/ , provizije su male i zadovoljni smo.

Pored corvuspay i paypal-a koristimo: Skrill (https://www.skrill.com/en/business/), Neteller (https://www.neteller.com/en/business/solutions) , Paysafecard (https://www.paysafecard.com/en/business/), Neosurf (jako popularan u Belgiji, Francuskoj, Australiji i Njemačkoj. (https://www.neosurf.com/), Bitcoin (https://gourl.io/), Cashlib (https://www.cashlib.com/en/home.html) - jako popularan kod francuza… Ima ih još….

Ako te zanima ovo nije dropshipping.

1 Like

Za video editing bolje nvidia…

Ako misliš na 1060 6GB, istina, ali tu se radi o veoma malim procentima koji su zanemarivi. Također, RX 580 je dosta bolja all-round kartica i ako se nekad odluči zabaviti uz gaming, imati će znatno bolje brojke i FPS.

Ne razumijem… Što više njih to veća prodaja. Kako god, vidim da ne znaš, sam Skrill plugin ti pokrije 85% nabrojanih.