P: Na prodaju sajt star 2 godine

Na prodaju sajt star dve godine, kupio sam ga krajem juna na Flippi, ali posto imam dva glavna projekta koje guram najvise, ovaj ne dobija paznju kako treba. Posete ima, pozicije su solidne. Zarada je sitna jer se nisam ni trudio da optimizujem, istrazujem sta donosi najbolje rezultate vec sam sve genericki odradio. Kada sam kupio sajt, bio je u katastrofalnom stanju, bukvalno sve nabacano. Preuredio sam ga koliko toliko, sve postove sam prebacio sa “page” na “post”, URLi su ostali isti. Polako se sve vraca na staro, pre tumbanja imao je izmedju 20-40 poseta dnevno, sada je na oko 5-20. Uz sajt ide i skoro god dana hosting-a kod Hawk-a.
Analitika za period od kad je kod mene.

Sajt millworkguide(dot)com
Cena 400$
Ponuda vazi naredna dva dana, posle toga ide na Flippu. Naravno ako ne nadje ovde novog vlasnika.

Evo sta Ahrefs kaze

1 Like

Sajt me dosta podseca na Antin samo u crvenoj varijanti, no dobro nije to ni toliko bitno generalno sajt je okej, stim sto je vreme za pisanje ili novac za pisanje artikala unutar reviews kategorije baceno eventualno mogu biti dobri za potporu tj intlinking vecih artikala npr ako pravis listu od top 10 pa onda za svaki proizvod unutar top 10 liste imas linkovan review to google voli poprilicno, on page seo na prosecnom nivou, 2 artikla koja vrede su

BEST FRAMING NAILER
BEST SCROLL SAW

No sa on page seo je nemoguce dospeti na prvu stranu googla za te dve kljucne reci potreban je dobar off page seo. Svakako mogu da kazem da je realna cena sajta 300-400$ sto zbog premium teme, sto zbog hosta, sto zbog starosti domene, manje vise zbog tekstova a najvise je pogodan za nekog ko zeli praviti PBN.

Kao sto je napisano gore, sajt je kupljen na Flippi. Podseca zato sto je ista tema, jako dobra i jednostavna i fino izgleda. Cist kod, brzo se ucitava i ima neke premium plugine uz nju.
Onpage prakticno da nije ni radjen, offpage takodje nije los. Ne treba puno rada da se podigne na jedan visi nivo. Da se kontaktiraju svi sajtovi iz niche i da im se ponudi guset post ima da se naplati ulozeno 100% i da se zaradi.

Ne zelim pocjenjivati, ali sta tu ima kostati 400$?

Sve sto nacelno vrijedi je posjeta koje ovdije nema niti nakon 2 godine. WP sajt koji se napravi za par dana. Ne vidim koji dio vrijedi tu osim sadrzaja cija vrijednost se moze raspraviti.

Takve slicne stranice sam jedva prodavao za 40-50E

1 Like

Samo jedan link sa ovog sajta kosta koliko ti kazes, ali dobro. Postujem tvoje cenjeno misljenje. Smanjujem cenu na 399$ :wink:

Metrika je ok, tako da moze da bude jedna od opcija.

Ali taj link očito nije donio rezultata pa je njegova vrijednost nula. Po analitici je možda i naštetio sajtu.

1 Like

A kako si zakljucio da link ne bi doneo rezultata?

Pa ako je rezultat svega 5-15 posjeta dnevno nakon 2 godine, očito je da link nije donio rezultata. Plaća se valjda rezultat, nećemo sada plaćati web na način da računamo - e imam 20 linkova, svaki vrijedi 20 eura, to je 400 eura + wp tema + tekstovi…

Možda si ti platio 20 linkova po 20 eura, ali očito nisi kupio dobre i ne možeš ih prodati više po toj cijeni jer nisu dali rezultata. Isti slučaj sa tekstovima, možda si ih plaćao 20 eura svaki i potrošio 500 eura, ne znači da će sada netko dati 500 eura ako očito ti tekstovi nisu donijeli povrat.

2 Likeova

Ne znam da li se razumemo Bugi, tj ne znam da li te ja razumem. Ja kazem da link sa ovog sajta koji prodajem vredi 40-50$ bar. A ne linkovi koje sam ja platio ( a nisam jer je kupljen sajt).
TF je dobar, TM takodje i CF.
Uz DA 25 i PA 35 dobija se jako dobra metrika. Na sve to nije klasica link sa PBN-a koji nisu rangirani nizasta i nemaju nikakvu posetu. Ovo je ziv sajt.

Screenshot_6

U svakom slučaju. :slight_smile: Sretno sa prodajom!

1 Like

Onda ok ako možeš prodati linkove. Nisam u toj niši niti sam probao ikad prodavati linkove pa neću to komentirati.

Ma ne radi se o nichi, radi se o vrednosti odnosno metrici domena. Sta domen koji se linkuje sa ovog moze da dobije. Ljudi silne pare placaju malo jace domene samo zbog metrike i PBN-a, prosto je nezamislivo uci u neku medium-hard nichu bez dobre zaledjine kojom ces da bustujes sajt.
Jos jedna jako bitna stavka, domen je spam free, i to je jako bitno.

Bolje onda prodaji linkove, 10 linkova eto ti para za koje bi ga prodao :D.

Razmisljao sam o tome, ali kao sto vec rekoh imam dva sajta koja bas guram i nemam vremena da saljem mailove i nudim linkove…

I onda dobiješ farmu linkova.

Ne znam o kakvom je sajtu riječ, ali ako svakodnevno dodaješ neke nove članke, nije nikakva farma linkova imati 10-20 linkova godišnje.

Ja na sajtovima koje radim obavezno ponegde i stavim izlazne linkove ka nekim sajtovima koji mi nisu konkurencija i do sada nije bilo problema u rangiranju. Cak mogu da primetim da G voli to. I to su uglavnom dofollow linkovi.

Neće kazniti tvoj web zbog toga, ali mislim da sajtovima koje linkaš sve manje vrijedi link što ih više ima.
Opet ovisi što je reko milito, ako imaš 100 članaka i zadnjih 10 za redom napišeš sponzoriranih, normalno da nije dobro nikome, ako dodaješ 10 mj i od toga 1 bude sa linkom to je ok.

Vjerojatno je tako, no tko će znati više kako Google razmišlja. Po meni, linkovi sve manje imaju utjecaj jer Google zna da se 90% toga kupuje. Mislim da još jedino ovi službeni webovi i mega jaki vrijede puno, ovo drugo više manje Google ignorira.

Mislim da se sada 90% gleda sadržaj, redovno pisanje i to… treba se ubiti do kraja da bi nešto postigao, imati najbolji web u svakom pogledu a manje se zamarati linkovima.

Po nekom mojem iskustvu, rezultate imam kod kupnje linkova sa stranica koje imaju organic dnevnu posjetu 4000 +.

Vecita dilema da li linkovi rade posao ili ne, iz mog iskustva linkovi i dalje su u vrhu, pa inda ostale stvari. Na brdo primera sam nailazio gde sajtovi rangiraju za jake termine sa mnogo malim i nikakvim sadrzajem samo zbog linkova. Neretko su to samo tabele…