Pad broja klikova na adsensu a nije u pitanju dupli klik. Pomoć?

ako je preko GAM onda verujem da ćeš dobro proći,.Samo nemoj prevelik CPC stavljati

Nisam CPC stavio. Samo sam spojio adsense i admanager i postavio da se neprodani prostor ispuni Adsensom.

Ovo mi je baš čudno. Obično ,gotovo svi… stave neki CPC da bi znao GAM do koje cifre može da daje bolje ponude za oglase to jest, da gura skuplje oglase CPC od adsensea.

Ovako kako si to to opisao ništa čini mi se nećeš bolje postići ako nisi stavio CPC

Iskreno bio sam zadovoljan zaradom sve do početka godine. Pokušat ću postaviti na pojedine slotove pa da vidim kako će ići. Ima li opcija da na razini cijelog GAM-a postavim cijenu. Gledam, ali ne mogu da nađem

Da Imaš! Idi na tab “delivery” zatim na tab “line items” pa klikni na mrežu koju si napravio (to jest, tvoj naziv mreže)
tu ti se potom otvara deo gde imaš opciju za CPC skrolaj prema dole

Uglavnom url link u baru broswera bi ti trebalo ovako izgledati (delivery/line_item/detail/line_item na kraju ide tvoj ID mreže)

Gledaj da ti ove opcije stoje ovako:
Display creatives (optional)
As many as possible (obeležiš ovako)

Rotate creatives (optional)*
Optimized (obeležiš ovako)


Došao sam do ovoga, i sada imam izlistane sve kampanje. Stvorio sam sebi Google->Google Adsense 2023 kampanju.

Kako ti stoji u tabu orders? Da li si napravio “new orders”? Ako nisi moraš to prvo napraviti pa onda line items

To jesam. Stavio sam veličinu oglasa 300x250 i ubacio native creatives s google kodom.

Postavio sam da je native oglas. CPC sam stavio na 0.05 EUR-a / As many as possible i optimized

da ne bi išli u oftopic ove teme upravo sad, napravio sam post tutorijal o ad manageru ( uglavnom video klipovi) pa tamo baci oko i pogledaj

Evo, bukvalno od početka mjeseca užasan broj klikova. Samo najednom se desi. Je l’ se ovo samo meni dešava ili još nekome je stanje užasno po pitanju broja klikova? Ne isplati mi se ulagati ovoliki trud a broj klikova katastrofa.

Kao što zna biti drugog meseca u godini. tako zna biti leti. Leto je krenulo sezona godišnjih odmora., to nekada zna dosta uticati na broj klikova.Naravno kao i raspored oglasa (pokušaj malo da menjaš pozicije oglasa ili sam uvrdi koje reklame manje daju klikova pa promeni pozicije) isto tako sve zavisi kakvi posetioci ti dolaze na sajt a i sama kategorija sajta zna da dosta utiče na broj klikova

Mogu li ti privatno poslati link, čisto onako, da vidiš?

može nije frka pošalji

Evo sam radio usporedbu ovog mjeseca sa sedmim mjesecom prošle godine. Pageviews u ovoj godini duplo veći (07/2023) nego prošle godine (07/2022.) Broj impresija duplo manji ove godine nego prošle, a broj klikova manji za nevjerovatnih 60%.

Uglavnom zarada manja za duplo.

1 Like

Pokušaj da promeniš pozicije oglasa.A ako imaš prilagođene kanale napravljene pogledaj koji kanal ima najmanje klikova pa njemu menjaj poziciju ili ga ukloni a negde drugo postavi na sajtu oglas

Broj klikova je sličan prošlogodišnjem, ali cena po kliku izrazito mala, 0.02-0.027.

Meni se pojavilo obavještenje da nešto nije dobro sa ads.txt fajlom, a ne kažu šta je greška. Isti fajl je zadnje tri godine na sajtu, kada uđem i provjerim vidim da je sve ok, a i na samom adsensu piše da je pronađen i da je sve ok, osim tog crvenog obavještenja u vrhu ekrana. Kontam da je adsens bagovit nešto u zadnje vrijeme.

1 Like

Sve više viđam sajtova koji spamaju po fb, a svaki ima popup za klikanje na reklame. Da li je realno da nakon toliko vremena google ne može da prepozna takve stvari? I to nisu sajtovi koji rade po mjesec, već sajtovi koji godinama rade tako.

2 Likeova

Adsense odlijepio skroz, bitno da “prepozna” objave, poput " kako je izgledalo ljetovanje u bivšoj državi" kao “potresan” sadržaj :upside_down_face:. Kod nas je izgleda pravilo, da što gluplje tekstove neko ima, ujedno s tim popup oglasima, bolj e prolazi nego bilo šta drugo.

3 Likeova

adsense sve više “preuzima” mašina (roboti) tako da sve to i ne čudi. Samo skontajte koliko je ljudi u google kompaniji popilo otkaze tokom ove godine i samo će vam se reći što je “google adsense” malo zaglupavio i zabagovao(mislim na nalog zabagovao)