Video tutorijali za Google Ad Manager (GAM)

Ovaj video tutorijale o google ad manageru ću postaviti da bi oni koji bi hteli da probaju ,koriste i imaju zaradu od ad managera (GAM) to jest, znali kako pravilo da ga postave na svoj sajt i koriste ga.

Pre par meseci sam počeo tek da koristim GAM iako ga imam godinama.Nikad nešto nisam bio zainteresvoan za korištenje.Zašto?..

Glavni problem (za mene lično) kao početnika u ad manager(u) je bilo to, da mi je bio ekstremno komplikovan za podešavanje parametara kao i za postavljanje kodova na sajt na i za korištenje.A nešto nisam ni imao slobodnog vremena da se dublje zadubljujem u to…Ipak… na kraju sam odlučio da ga “naučim” i koristim :grinning:

Tako sam uspeo sam na YT naći par dobrih relativno (kako za koga jel…) dobrih tutorijala koji su mi razumno pomogli da sastavim i napravim lako ad manager (GAM) (kodove i ostala podešavnja) po pravilu.

Primena oglasa u Google Ad Manager-u za početak prikazivanja oglasa

Tipovi stavki porudžbina u Google Ad Manager-u

na kraju vam ostavljam celu playlistu tutorijala za ad mananger (GAM)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLyDAygJUROUG6HMA1SAmRbuxFHELNHGqU

Pa što narod kaže ko voli nek izvoli :grinning:

Na kraju se nadam da sam sa ovim video tutorijalima barem nekome koliko-toliko pomogao da shvati kako se postavlja i primenjuje AD MANAGER .

P.S. ako adminu foruma ovo nije O.K. onda može slobodno ceo post da briše

4 Likeova

pa jel ima razlike :thinking:

Paaaa… mogu ti reći ima :grinning:! Koristim ga sad gotovo (95%) na sajtu 2 koda oglasa za mobilnu verziju nisam moga uklopiti dimenzije pa ostavio adsense kodove i ove bočne

**Uglavnom vidim zarada je skočila ajd recimo za otprilike 50% ** …možda malo više.

Savio neki normalni CPC koji može da pokrije (ponude za oglas) oglase s Balkana ali i ove engleske hoću reći zapadne it sveta Nezahvalno je sad baratati nekim tačnim procentima (%)

Koji je normalan CPC za Balkan, tj za domaći sajt i publiku?

Pa teško da bi se moglo reći u globalu koji je normalan CPC za ad manager za našu balkansku publiku. To je individualna stvar vlasnika sajta . Najbolje bi da svako za sebe eksprimentiše sa cenom klika (CPC) na sajtu svakih par dana.

Samo ne treba (da vas sve napomenem koji čitate ovo) biti alav (pohlepan) pa stavljati sad na primer cenu klika 2€ ili 3€ Mislim…možete vi , al pitanje koliko će vam se onda oglasa GAM-a vrteti na sajtu i dal će te time biti više na gubitku nego na dobitku u ukupnoj zaradi i od adsensea i GAM-a

1 Like

Definitivno će dobro doći ovi tutorijali. Ja sam se prije mjesec dva prijavio na GAM, i odjavio brzinom svjetlosti, smorio me za sekund. Sada imam više elana, da se iznova posvetim istom. Tako da, veliko hvala.

1 Like

Nema na čemu kolega Max . Forum i jeste tu da se podeli iskustvo,znanje , razmene mišljenja naravno sazna i otkrije nešto novo.

1 Like

Usput voleo bih svi oni koji su počeli da koristie ad manager da ostave ovde svoje utiske to jest da kažu jel ima kakvih poboljšanja nakon implementacije na svoje sajtove

2 Likeova