Paypal Withdraw

Nesto sam zeznuo, popusio 200 kuna na withdrawalu. Imam paypal u USD i imam karticu u USD u Erste banki.

Problem je sto je prvo paypal pretvorio USD u HR vrlo vjerojatno po onom kupovnom tecaju (najmanjem), da bi mi poslao novce u HRK na moj devizni racun u USD, pa sam opet popusio kad je banka konvertirala HRK u USD kad mi je prodala devize po prodajnom, najvecem tecaju, joj i sad ce opet neki rec da se ljutim bezveze. Kad ja prodajem devize ide po najmanjem tecaju ali kad oni prodaju devize ide po najvecem…

Kao da sam 2 puta mjenjao devize i popusio na razlici u tecaju, jel se moze to kako sprijeciti?

EDIT:
Problem je u paypalu sto salje kune a ne USD, jel se to moze kako srediti? Sad sam dodao akrticu u kunama pa me zanima jel ce i onda biti problema, nebi me cudilo da onda salje u USD pa da si opet lihvari podjele novac na tecajnoj razlici.

Ne moze se spreciti jer je sve napravljeno da se banke bogate , zato u sve zemlje paypal salje u lokalnoj valuti,sto je vise nego bezobrazno,ali tu najveci udeo u odredjivanju uslova ima drzava koja zeli svakome od gradjana uzeti koliko moze po bilo kojem osnovu,jer sasvim logicno bi bilo da paypal koji je u dolarima legne da moj ili tvoj devizni racun koji je u dolarima bez ikakve konverzije valuta ,a i paypal preteruje sa provizijom od 5 dolara po transakciji na racun ,dakle sve u svemu lagana legalna pljacka gradjana na svakom koraku,
Neki dan u posti sam platio razmenu 350 eura i slanje western unionom 40 eura
20 eura me kostala promena eure u KUNE i 20 eura je provizija za slanje 350 eura u kunama za Srbiju i jos se tamo dize u dinarima dakle jos jedna razmena ,eto tako se pljackaju gradjani u 21 veku ,kada lova moze otici jednim klikom na MARS,za 1 dolar najvise,

1 Like

Može se srediti. Nazoveš njihov support u Irskoj koji je zadužen za ovaj dio svijeta: +353 1 436 9111. Prethodno budi prijavljen u svoj PayPal račun, tražiti će te one-time passcode koji vrijedi jedan sat. Tim kodom se identificiraš.
Nakon toga samo tražiš da ti isplate idu u USD i oni to riješe bez problema, trenutačno. Još ćeš na email dobiti potvrdu da je to sprovedeno. Ja sam ovo napravio prije nekoliko godina i od tada sve savršeno funkcionira, prije nekoliko dana sam to riješio i za jednog klijenta koji ne piše/govori engleski.

Nemojte odmah pljuvati ako ne znate. Točno je da po defaultu šalju u nacionalnoj valuti, ali je isto tako točno da se taj default jednim telefonskim pozivom može riješiti.

1 Like

Ok super nisam znao da je moguce, to me sad kostalo love. Sad sam dodao HRK visu pa cu povlacit na nju ako salju u HRK, jer ionako to treba promjeniti u kune prije ili poslije.

Opet ti ne valja posao. PayPal ne podržava HRK kao valutu. Ukoliko isplata ide na VISA karticu (a 99,9% ide, pretpostavljam da nemaš otvoren USA bankovni račun) onda se USD konvertira po VISA kupovnom tečaju u kune i tako šalje u domicilnu banku. U startu gubiš 5-7% za samo jednu konverziju. Primjer: ako je trenutačno 100 EUR po bankovnom tečaju cca 750 HRK, po VISA tečaju je <700 HRK. Provjereno točno.

Za USD su koristili dobar tecaj, ovakav kakav je u banci odnosno ovakav kakav vidim na tecajnoj listi.Kupovni. Ali morat cu to jos provjeriti.

Oni su konvetirali na paypalu u HRK i poslali u HRK i oni su tocno po kupovnom to konvertirali ali je onda Erste meni opet prodao USD po prodajnom sto je za 0.30 veci i tu sam popusio.

Vidjeti ćeš kad ti stignu novci. Zapamti samo koliko povlačiš USD a koliko ćeš zaprimiti u kunama. Onda ćeš razumjeti o čemu ti govorim.

Ok budem testirao pa javim ovdje jer ako je tako da ne trose drugi bezveze.

Može li mala pomoć?
Trebao bih povući određenu svotu novca s Paypal-a na karticu pa me zanima na koji način je to najbolje napraviti? Kartica nije devizna. Možeš li mi još reći gdje mogu vidjeti one-time passcode?
Unaprijed hvala!

Naravno. Prvo se prijaviš na svoj PayPal račun a onda klikneš na sljedeći LINK

1 Like

Hvala na pomoći, zanima me još ako mi možeš odgovoriti je li vrijedi zvati Paypal da mi isplate idu USD jer imam otvoren žiro račun u PBZ-u koji je vezan za Paypal. Meni je bitno samo ako mogu nekako izbjeći duplu konverziju, a to jest da mi konverziju rade i Paypal i banka.
Unaprijed hvala!

  1. Isplati se
  2. Dali ti je PBZ račun u USD ili…?

Kunski žiro račun

Ne valja ti posao. Kako bi se izbjegla konverzija treba ti devizni račun i pripadajuća VISA kartica. Ako ništa drugo, PayPal ti vrši konverziju USD u HRK i to po VISA tečaju, što je nepovoljno. Gubiš u startu 5-7% kod svake isplate. Savjet: otvori devizni račun, naruči VISA karticu vezanu za taj račun, poveži tu karticu s PayPal računom i tek onda nazovi PayPal korisničku podršku. Izgleda komplicirano ali nije. Na taj način ćeš trajno riješiti problem.

Ok hvala puno

Otvorio sam devizni račun kao što si me savjetovao, sad me zanima pošto već imam povezan žiro račun s -Paypal-om, a povezati ću i devizni što trebam napraviti da mi primarni račun pri povlačenju novca bude devizni račun ili jednostavno da obrišem žiro i prijavim samo devizni račun.

Unaprijed hvala

Postavke i podesi kako ti odgovara. Ja imam dvije kartice povezane (dva racuna) i odabrao sam jednu za povlačenje a drugu za plaćanje. Ako za platiti nemam na jednoj skida se sa druge.

Novi sam u tome, možeš li mi malo pojasniti gdje i kako da podesim postavke?

Eto kratki preview -

na karticama podesi koja da ti bude primarna.
na Payment balance sredi automatski transfer na račun, a na pretplaćenim troškovima odredi sa koje kartice da povuče novac, ako nema na toj koja je sljedeća…

Pozdrav, molim vas za pomoć.

Pročitao sam sve, situacija je ovakva: imam na paypalu australske dolare, imam devizni račun koji prima australske dolare, i kada želim povući to na račun, oni mi nude konverziju iz aud u hrk po tečaju 4.99 iako je u stvarnosti 5.14.

Od pročitanih postova zaključio sam da je jedini način da se riješim te konverzije je da nazovem podršku u Irskoj. Jel mi se uopće isplati to? Koliko ću novaca potrošiti dok mi oni to srede, uzimajući u obzir da zovem u inozemstvo? Zar nema neki drugi način da se izbjegne ta konverzija?

Svaki odgovor je dobrodošao, hvala!