Pitanja oko Amazon affiliate sajta

E pa moguce, takav pristup je ok. Ali sidebar dopuna bez koje se moze. Nikako ga ne treba imati u glavi sa strane, kao nesto prvo sto user vidi. Nego kao “footnote”

Hocu ja na sl. stranici. Uzela sam themu sa tom opcijom ukljucicu je pa da da probam

Ja sam ga imao jedno vrijeme i ne bih ga nikom preporucio,
Evo ti odmah redirekcija koja ce ti trebat ako nakon nekog vrimena odustanes.

Redirect from AMP to non-AMP path

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.)$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/(.
)$
RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]

Testiram novu CheerUp temu. Moguce da cu ipak staviti sidebar, testiracu sutra Pinterest widget. U ovoj temi ima Instagram, i bas mi se svidja, samo od Pinteresta bi moglo bit i neke koristi.

Izgleda se treba stvarno zaliti i kukati :).

Znaci prekjuce 8 prodaja 1 shipped i ne znam kolika ce biti zarada i dalje stoji $2.69, a juce 7 prodaja 5 shipped i $20 prihoda i jos ce biti, i to samo sa 200 posjeta na dan.

Ja se ■■■■■ sa Adsensom domacim 20k posjeta da bude toliko. Pa da bude $100 mjesecno na tu posjetu i na 122 radna sata do sada potrosena u 6 mjeseci, isplati se.

Pokrecem jos 3 sajta minimum ali ciljanija i vise optimizovana za “sales” :D.

2 Likeova

Pa Amazon affiliate je super, ako nadjes dobru nisu gdje nije prejaka konkurencija i imas dobru posjetu.
P. S. Eto ja malo promijenio stranicu, postavio sam drugi font, maknuo onaj tekst za subscribe iz sidebara(vjerujem da feedove vise niko ne koristi danas), postavio na sve postove 2 widgeta u sidebar: Popular Posts i Unpopular Posts. Pa neka ovi u Unpopular Posts dobiju malo posjete. S ovim sam usr.o silo structure al ko ga sljivi…

1 Like

Ajd kad svi piskaraju da se i ja ukljucim sa nekim izvestajem. Pocetkom febrara sam krenuo sa sajtom, napravljen je na exp domeni. Generalno je to jedan uopsteni sajt koji obuhvata komplet home nichu (url cu ipad da drzim za sebe :stuck_out_tongue: ). Do pocetka jula je lepo rastao a onda od jula je povukao rucnu i drzi ga na istom, tj od 80-100 usera sa Googla. Moje neko misljenje je da sajt vise nema “snage” da gura sa trenutnim linkovima, jer kako dodam novi clanak sajt sa 2-3% padne. Tako da sam zakljucio da sajt gubi snagu. Obustavio sam dodavanje clanaka i sajt drzi isti nivo. U medjuvremenu sam uzeo jedan exp domen koji cu da redirektujem na ovaj sajt i nadam se da ce da podigne snagu sajta.
Sto se tice prntscrn-ova, dzaba piskaram ako njih nema.
WMT od prvog dana:


Analitika samo organic

Amazon

Ovaj mesec do sada je vec prebacio prethodni koji je ujedno bio i najbolji. Nadam se da ce sada ova redirekcija da donese neki bum i da cu do 11. meseca da izdominiram :smiley:
Generalno sajt je jos uvek svez i nadam se da ce tek da pokaze prave rezultate.

Pored toga imam jos dva sajta. Jedan je pocet u novembru ali je jako lose odradjena priprema sa moje strane i sajt stagnira. Napravi po 10tak $ mesecno. Skoro sam odradio redirekt sa jedne exp domene i sajt je zivnuo, sa 3-5 usera je skocio na 20+. Tako da mozda i od njega nesto bude. A drugi sajt je takodje u paklenoj nichi, nadam se da ga podignem do neke zarade pa da ide na prodaju. Generalno ne planiram ulaganja u ta dva sajta vise. Vec su na cekanju da pokazu znakove zivota.

4 Likeova

Evo da stavim sliku kako to sada izgleda:

Malo sam odzumirao da se vidi sidebar, inace nije ovako sitno :slight_smile:

1 Like

Tema ti se raspala na postovima kad otvoris sajt.

Mimo toga presvjetla slova na svjetloj podlozi. Predugacki paragrafi. Font naslova mi je tezak za oci. Pagespeed jako los.

@drmrgood i kod mene kad otvorim je isto.

Minification problem,sad cu to rijesit. Promijenit cu mozda i font, mada mi se ovaj svidja i ne mislim da umara oci

Napravio sam sve i primijenio font. Maknuo sam i bezvezni shadow ispod menu itema i post titlea, sada je puno citljivije.

Drugi sajt.

Jos ti pagespeed jako los - 26
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=hr&url=https%3A%2F%2Fworldofturntables.com%2Fpro-ject-rpm-1-carbon-review%2F&tab=mobile

Znam to, medjutim za mene google pagespeed nikada nije bio nesto puno relevantan. Vise vjerujem GTMetrix i tools.pingdom.com rezultatima. Tesko da mogu bolje od ovog, jer ako i ukljucim neke minifikacije ili nesto slicno, sajt se raspada. U .htacces fileu imam sve sto treba: leverage browser, expires caching itd.

Ne treba puno obracati paznju na to. Evo jedan Amazon page kakav skor ima. A imaju brdoooo organic posete.

Meni se cini da je lakse doc do 20k kod nas no u usa do 200 posjeta. Kako tako malo sati, ja sam toliko sati vjerovatno proveo samo gledajuci analitiku i wmt ovog mog sajta. Super su tvoji rezultati pogotovo na to vrijeme potroseno. Srecno s novim sajtovima.

Kako si ti organizovao homepage i sajt uopste?

Tako je kolega Jeronimo034, ovo je za mene relevantno:


Zamolio bi kolegu Hellasa da stranicu proba ucitati na svojim uredjajima pa javi svoj subjektivni dojam, umjesto sto se oslanja na pagespeed alate.

Djeluje brz i na telefonu i na desktopu. Međutim toliko se mislite hoćete li razbiti silo, staviti neki link nofollow ili dofollow, o ključnim riječima u sadržaju, pa sam konto da će vam biti bitno i da Google lično aminuje da je sajt brz :).

Znači sajt nije klasičan review sajt, recimo da je kao tvoj sa listama proizvoda.

Vrijeme nisam bilježio detaljno niti sam možda sve ubilježio ali recimo 50tak članaka po 2 sata u prosjeku da napišem. Možda 10 sati da utvikujem WP, temu, pluginove, iskodiram određenu automatiku specifično za ovaj sajt. Zatim, lupam možda 5 sati da objavim sve članke. Par sati da polinkujem sve slike. I možda 5 sati na linkove. Ako još dodam razgledanje analitike i kontanje ovog Google Clouda to je onda možda još 10 sati. Ukupno odoka 120-130 sati. Zato sam i zadovoljan. Imam sajtova gdje sam uložio par godine rada, bruku para i donose samo simboličnu zaradu.

Inače ja slabo provodim vrijeme u analitici i reportima. Na oglasne mreže se ulogujem jednom sedmično, analitiku pogledam jednom dnevno za ovaj sajt, a za ostale jednom u 15 dana čisto da vidim da nema neki penal ili prepreka da nešto ne radi. Znam trebao bih češće…

Oko sajta, nisam ništa posebno organizovao. Homepage mi lista najnovije postove. Ti postovi su mi prodajni, znači puni affiliate linkova. Imam još statične stranice gdje su mi klasični Contact, About, Sitemap i Privacy Policy. Pored ovih imam za sad još jedno 6 statičnih “link bait” tekstova sa određenim informacijama koje se ažuriraju dnevno (automatika) i te tekstove osim što linkaju ljudi linkam i ja jer su takvi da ne izgledaju kao spam.

Većinom su to tabele i neki proračuni bez ijedne reklame ili affiliate linka. Međutim iz tih tabela linkam na sve ostale članke kako ih dodajem.

Kategorije koristim za strukturu sajta ali sam ih deindeksirao. Tagove isto, iako ih koristim jer volim ih uključiti u related posts i prikazati meta tags iako i to Google ne računa.

Članak mi je klasičan, bez autora, ali sa datumom i updated: datumom. Ažuriram ih ponekad.

Linkam iz članaka na sve i svašta. Amazon linkovi su mi “nofollow”, sve ostalo što spomenem, izvori i reference to je sve klasičan dofollow link.

Sajt je minimalistički, jednostavan, brz, pregledan, čist. Nemam komentare i related posts. Nemam cak ni share dugmad.

Generalno mislim da ovo sve ništa ne znači. Količina sadržaja, kvalitet tog sadržaja i koliko sadržaj zadržava posjetioce, te koliko ga linkaju i koliko linkova ima, koliko ga dijele kao i postojeća konkurencija su ono sto je najbitnije za rangiranje.

Vrijeme… 50tak članaka po 2 sata u prosjeku da napišem. Možda 10 sati da utvikujem WP i temu i dodam statiku. Oko možda 5 sati da objavim sve članke. Par sati da da polinkujem sve slike sa affiliate linkovima. I možda 5 sati na linkove. Ako još dodam analitiku i kontanje ovog Google Clouda to je onda možda još 10 sati. Ukupno odoka 120-130 sati na preskok kada sam hvatao vrijeme od drugog posla, iliti 15tak radnih dana.

Sa tim da nisam ništa keyword research radio :D, zbog specifične niše, tj vidio sam da ovih par konkurenata ima dosta saobraćaja pa sam konto moraće biti i kod mene iako bukvalno sajtovi konkurencije su različiti samo se malo preklapamo. Idem stihijski dok ne obradim sve teme pa šta ubodem sa njima.

Otkako sam uzeo novu mehaničku tastaturu odužio sam sve postove :).

2 Likeova

ne bi trebao, to što ti radiš je idealno, ovo što ja radim je katastrofa :slight_smile:

Ja o tome uopce ne razmisljam. Logicno da su linkovi na amazon nofollow, svi ostali su do follow. A za silo me bas briga, puno je bitnije da korisnik do zeljenog sadrzaja moze doci u dva klika. Kljucne rijeci su mi nebitne, pisem za korisnika i nudim mu informacije koje ga zanimaju, zato sa dosta postova i rangiram na prvoj strani a niti jedan nema backlinkova. Jedino za glavni keyword postavljam naslov posta a u description prvi slijedeci jaci longtail keyword.

2 Likeova

Do mene je. Ja te druge alate i ne koristim. Pagespeed mi je referenca.