Ti razbijas silo i ako su linkovi u sidebar. Trebao bi za svaku kategoriju da imas poseban sidebar. Ja cu na sl. strani da izbrisem sidebar, za mobilne je boguban.
Ali posto si rekao da ti 70% njih dolaze preko desktopa (vintage publika haha) onda mozes ovako kako je rekao @Jeronimo034
@Jeronimo34, ok, ali zar nije glupo imati related posts na dnu svakog posta i još i u sidebaru? Ili je to ok?
@Kosana, znam ja to, tako sam i napisao, medjutim ne razbijam silo ako su mi u related posts u sidebaru samo postovi iz te kategorije, to je onda ok.
A category post? Fixed reklama?
tačno sam za neke stvari totalno ćorav
fala
to je samo moje mišljenje, ne bih se ja baš obazirao na njega
može se oko svake niše napravit dobra priča. eno ima neka žena o glinenim saksijama piše čini mi se pa ima vrh zaradu i posjetu, a ni tu temu ja ne bih nikad odabrao.
Možda možeš kao ovi iz income school što rade na njihovim sajtovima, mali odjeljak about us i reklama ispod, a može i ova opcija
ja koristim ovaj plugin, i za svaki post manuelni dodaješ koji će se postovi vrtiti u sidebaru. ja ne poštujem to da se samo iz kategorija članci iz sidebara vrte no stavljam sve što mi je povezivo sa temom i šta mislim da može zainteresovat nekoga ko je došao na taj članak.
i meni je malo glupo kad se ponove članci iz sidebara i ovi ispod related članci, ali i kod mene se to dešava.
kako misliš da je poguban? zašto? i ja se razmišljam da ukinem sidebar upravo zbog ponavljanja linkovanja, međutim ružno mi izgleda bez sidebara, jedino kad bih možda stavio max širinu za single post na neki 900-1000px pa bi onda možda bolje izgledalo. ja sam nešta i pokušavao na tom planu tako uradit ali nisam preko css uspio to učinjet samo za single post a kad učinim za sitewide onda gadno izgledaju arhive i homepage.
Taman kad sam se raskukao promjena. Juce bilo 8 prodaja i ima nekih bas relativno skupih itema tipa 200njak dolara…
Medjutim pise ovako
Ordered Items
8
Shipped Items
1
I zarada tek $2.69. Jel ce ovu drugu zaradu uracunat kad itemi budu shipped ili sta?
Bice ti uracunato cim se posalju.
Da, tako je prirodno, nego ja sam mislila ako hoce strogu silo strukturu, da sidebar isto treba da bude iz tog silo…tako sam ja radila ali ne bih vise. Jer ispostavilo se da su kod mene najbolje rangirali clanci koji su bili linkani poprijeko kroz razlicite silos.
Zbog “mobile first”. Ja mislim da kod pravljenja sajta se treba potpuno fokusirati na mobilni prikaz. Sidebar je “zaostavstina” desktop dizajna. Ja to na zalost nisam radila, i sidebar mi sadrzi linkove ka svim reviews. Rezultat toga je da user na mobilnom skroluje i skroluje i skroluje do prvog affiliate button. A do sidebar skroz dole ispod ne dolazi niko… Sad ako te linkove sa sidebara stavim u clanak, imam duple linkove…
Elem:
Tako je. Eto za sta sluzi
. Za skupljanje prasine.
Ja sidebar vodim kao supplemental content. Tezim da supplemental content bude koristan, samim tim linkam 5 najnovijih clanaka, 5 najcitanijih clanaka i sve linkbait clanke ali putem nekih clickbait slicica. Takodje ako imam podatke u custom fieldsima, a da su korisni ubacim i njih.
Time razbijem silo kad ga imam, ali kontam da je Google pametan da skonta da je to supplemental content, a Google voli dobar supplemental content.
Ako i otvore sa telefona i dodju na dno takav sidebar ce ih samo ponukat da ostanu na sajtu.
Generalno ne pamtim kad sam imao problema sa rangiranjem zbog strukture sajta.
Pa da jedno ja naricanje krenem, možda odčepi ![]()
Nema djidanja. No, svaka cast kad je tako
Koristi li ko amp?
E pa moguce, takav pristup je ok. Ali sidebar dopuna bez koje se moze. Nikako ga ne treba imati u glavi sa strane, kao nesto prvo sto user vidi. Nego kao “footnote”
Hocu ja na sl. stranici. Uzela sam themu sa tom opcijom ukljucicu je pa da da probam
Ja sam ga imao jedno vrijeme i ne bih ga nikom preporucio,
Evo ti odmah redirekcija koja ce ti trebat ako nakon nekog vrimena odustanes.
Redirect from AMP to non-AMP path
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.)$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wp-content/(.)$
RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]
Testiram novu CheerUp temu. Moguce da cu ipak staviti sidebar, testiracu sutra Pinterest widget. U ovoj temi ima Instagram, i bas mi se svidja, samo od Pinteresta bi moglo bit i neke koristi.
Izgleda se treba stvarno zaliti i kukati :).
Znaci prekjuce 8 prodaja 1 shipped i ne znam kolika ce biti zarada i dalje stoji $2.69, a juce 7 prodaja 5 shipped i $20 prihoda i jos ce biti, i to samo sa 200 posjeta na dan.
Ja se ■■■■■ sa Adsensom domacim 20k posjeta da bude toliko. Pa da bude $100 mjesecno na tu posjetu i na 122 radna sata do sada potrosena u 6 mjeseci, isplati se.
Pokrecem jos 3 sajta minimum ali ciljanija i vise optimizovana za “sales” :D.
Pa Amazon affiliate je super, ako nadjes dobru nisu gdje nije prejaka konkurencija i imas dobru posjetu.
P. S. Eto ja malo promijenio stranicu, postavio sam drugi font, maknuo onaj tekst za subscribe iz sidebara(vjerujem da feedove vise niko ne koristi danas), postavio na sve postove 2 widgeta u sidebar: Popular Posts i Unpopular Posts. Pa neka ovi u Unpopular Posts dobiju malo posjete. S ovim sam usr.o silo structure al ko ga sljivi…
Ajd kad svi piskaraju da se i ja ukljucim sa nekim izvestajem. Pocetkom febrara sam krenuo sa sajtom, napravljen je na exp domeni. Generalno je to jedan uopsteni sajt koji obuhvata komplet home nichu (url cu ipad da drzim za sebe
). Do pocetka jula je lepo rastao a onda od jula je povukao rucnu i drzi ga na istom, tj od 80-100 usera sa Googla. Moje neko misljenje je da sajt vise nema “snage” da gura sa trenutnim linkovima, jer kako dodam novi clanak sajt sa 2-3% padne. Tako da sam zakljucio da sajt gubi snagu. Obustavio sam dodavanje clanaka i sajt drzi isti nivo. U medjuvremenu sam uzeo jedan exp domen koji cu da redirektujem na ovaj sajt i nadam se da ce da podigne snagu sajta.
Sto se tice prntscrn-ova, dzaba piskaram ako njih nema.
WMT od prvog dana:
Analitika samo organic
Amazon
Ovaj mesec do sada je vec prebacio prethodni koji je ujedno bio i najbolji. Nadam se da ce sada ova redirekcija da donese neki bum i da cu do 11. meseca da izdominiram 
Generalno sajt je jos uvek svez i nadam se da ce tek da pokaze prave rezultate.
Pored toga imam jos dva sajta. Jedan je pocet u novembru ali je jako lose odradjena priprema sa moje strane i sajt stagnira. Napravi po 10tak $ mesecno. Skoro sam odradio redirekt sa jedne exp domene i sajt je zivnuo, sa 3-5 usera je skocio na 20+. Tako da mozda i od njega nesto bude. A drugi sajt je takodje u paklenoj nichi, nadam se da ga podignem do neke zarade pa da ide na prodaju. Generalno ne planiram ulaganja u ta dva sajta vise. Vec su na cekanju da pokazu znakove zivota.
Evo da stavim sliku kako to sada izgleda:
Malo sam odzumirao da se vidi sidebar, inace nije ovako sitno 
Tema ti se raspala na postovima kad otvoris sajt.
Mimo toga presvjetla slova na svjetloj podlozi. Predugacki paragrafi. Font naslova mi je tezak za oci. Pagespeed jako los.
@drmrgood i kod mene kad otvorim je isto.
Minification problem,sad cu to rijesit. Promijenit cu mozda i font, mada mi se ovaj svidja i ne mislim da umara oci
Napravio sam sve i primijenio font. Maknuo sam i bezvezni shadow ispod menu itema i post titlea, sada je puno citljivije.