Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ja moz nekoristim, nije mi nešto. Inače svak koristi onaj alat s kojim je naviknuo.

Meni je dobar keyword revealer: https://www.keywordrevealer.com/ - sasvim solidan i ne skup alat za analiziranje konkurencije što se tiče ključnih riječi.

Nemoj gledati keyword difficulty, već i ostale metrike; top 10 sajtova - njihov DA (domain authority), eksterni broj linkova, on-page seo, nazivi i zauzeće domena sa exact match domene ključnih riječi (ili skraćeno EMDs), tip odnosno vrsta sadržaja koji dominira na prvoj stranici pretraživanja i sl.

Imaš još jedan trik što sam naučio: koristi search parametre kao allintitle:“tvoja ključna riječ” te vidi koliko ima stranica pod tim naslovom. Ako ima manje od 100 onda je vrlo laka ključna riječ te ćeš lakše rangirati. Sve poviše 1000 je dosta teže.

Ovaj trik baš testiram pa ću vidjeti dali radi.

1 Like

Imam pitanje oko plaćanja za guest post. Dali je pametno uvijek plaćati za guest post?

Našao sam sajt gdje prihvaćaju guest post te sam poslao email gdje su odgovorili da moram još platiti njihov “editorial fee” od $40. Ovo mi se čini ka prodavanje linkova…

U pitanju je ovaj sajt: https://www.liveenhanced.com/

Izgledaju OK, u ahref-su sam pogledao neke parametre i nema nekih spam linkova te članci su im uredni i linkaju samo jednom prema vanka.

Hoću li ja dobiti po njušci ako ovako stalno radim jer google je počeo davati manual action stranicama koji prihvaćaju guest post i koji prodaju link?

Sorry što upadam kao padobranac, tema je jako dugačka. Imam pitanje.

Koliko se zaradi otprilike na 100 unique posjetilaca na engleskom na affiliate sajt?

Imam ideju da pokrenem sajt na kojem ću pisati o suplementima svih vrsta jer jako sam načitan o tome i odlično pišem na engleskom, ali me interesuje koliko je realistično očekivati neku zaradu tu

Nisam to gledao ali mislim da je tu konkurencija jako velika,tako da je to po meni neisplativ niche.
100 UV na dan? Ovisi, ja sam na svom sajtu s takvom posjetom zaradjivao 100 $ mjesecno, netko u nekom drugom nicheu vjerujem da moze sa 100 UV na dan zaraditi i 500 $ mjesecno.

1 Like

Niche je sigurno vrlo kompetitivan, ali usko sam specijaliziran za suplemente za kognitivne performanse, nootropics, što je opet isto jako kompetitivno, ali kontam da mogu tu nakucati stotine dobrih članaka, valjda se može izmusti par stotina posjeta. Kako isplaćuju lovu? Dok sam to malo radio prije moglo je ček ili gift certificate. Dobra stvar je što kad klikne čovjek, sve što kupi imaš procenat, a najčešće kupe dodatno i nešto nevezano za tvoj sajt usput.

Nije baš 1000, treba ispod 300 poseta tražit volume, i računa se vako:

Po meni jako jako dobra metoda, naročito za neki mikro niche.

Ne secam se da sam rekak 1000, autor metode kaze 250 m/s. Ali opet ponavljam, treba malo dublje istraziti i parent topice, ko rangira za te parent topice itd.

Hcvala, ali ja mislim da nije dobra cijena za prodaju. Zaradjivao je u prosjeku 500 dolara mjesecno. Ispod 30 mjesecnih zarada je ne bih inace pomisljao na prodaju sajta ali mi pare trebaju sad. Te kalkulacije x odredjeni broj mjeseci su po meni bezveze jer ima masu faktora. Samo primjer jedan par jakih linkova moze bas dosta povecati cijenu. I po meni npr drmrgoodov sajt ne moze ici ispod 40ak mjesecnih zarada. Ja sam prodao skoro jedan sajt za 5500$ koji je imao prosjek sto i nesta dolara zarade. Jeste imao uzlaznu liniju ali bitnije od toga imao je jaku bas domenu koja redirektuje i koja vrijedi solidno. Mislim da sam mogao i vise uzeti za njega. Problem veliki kod poklona je ogroman pad u Januara jer je dosta sezonska nisa a bilo masu apdejta i onda kupci i nisu mogli znati dal je pad prirodni ili je pao sam sajt.

Sto se tice onog mnozenja da se vrnem na to. Dosta manjih sajtova koji zaradjuju po lupam dvadesetak dolara se mogu bez mnogo problema (uglavnom ako je normalan sajt) prodat za oko 1000 dolara. Imate one ready made sajtove na flipi i svi su preko iljadu dolara, a uglavnom nemaju posjete i zarade.

Kako raste posjeta i zarada mjenjaju se xx mjesecne zarade koje se mnoze. Npr income school su prodali sve svoje sajtove za 38 mjesecnih zarada, ali i tu je bio jedan sajt bez zarade uopste jer nije monetizovan pa je prodat za nekih lupam 16-18k. Uglavnom moje misljenje je da su mogli uzet mnogo vise para sto se tice svih sajtova kad se uzmu sve stvari u obzir.

Sto se tice flipe pouzdani su i tu nema problema jer tek kad pare legnu kod njih ti pocinjes transfer sajta. Problem sa flipom im je ocajna i vrlo spora podrska. Nerijetko se ceka na odgovor na mejl po dva dana. Kupac sajta je gorio na njih zbog sporosti, ja sam se vec navikao, mada mora da nervira. Lik je uplatio pare i oni su dobili pare, pa su mu trazili neki dokument da odobre uplatu posto je preko firme placao i on im je poslao i tri dana su prosla a oni nisu potvrdili uplatu nit poslali jedan mejl. Cetvrtog dana im je poslao mejl da ce povuci uplatu oko ne odobre taj dan i tek tad odobravaju. To je samo jedan od primjera sporosti njihove i neprofesionalnosti, a ima ih mnogo. Npr kad prodajes sajt dobijes nekog menadzera koji te kao savjetuje. Prvo na odobrenje listinga cekas 24-48h i onda te on obavezno savjetuje da spustis cijenu. Meni je savjetovao da ovaj sajt sto sam prodao za 5.5k spustim cjenu na 2.2k. Ajd da je to profi savjetovanje no je to po meni nidje veze, lik ni ne pogleda sajt i izuci, a savjetuje na osnovu prosjecne zarade. Pa sam im ja 3-4 mejla suno u sustini da je njihova procjena nidje veze i da se serem na istu, pa me za ovu posljednju prodaju nisu davili. Uglavnom sto se tice sigurnosti i ostalog da cu dobiti pare ja nisam do sada imao problema i zadovoljan sam tim djelom. Sto se tice podrske za takav sajt mislim da je ocajna. Jos jedan problem kod flipe je taj sto cini mi se da im se smanjuje broj kupaca u odnosu na prije par godina.

Sto se tice provizije da sad je 10 posto. Bila je ranije i veca 15% pejpal 12% flipa escrow. Vise nema flipe escrow no je novi neki pejpent.

Ali nemas i dalje nekih drugih opcija. Imas flipu empire flipers (koji uzimaju 15%) i od kolege @andreint sajt investors club koji nisam isprobao. Ima i njegova fb grupa fliping websajts ali je meni licno nekako nesigurno tako prodavati. Tj mene je strah iako ide preko escrow po tom sistemu i vidim da prodaju ljudi. I na sajtu i na grupi njegovoj nema provizije. Ja nisam isprobavao sajt i ne znam kako funkcionise i koliki je protok kupaca tu. Mozda se i javi kolega @andreint i isprica vise o tome.

Drugih sistema za prodaju mozda ima ali nisam upoznat, a neki ko prodaja preko ibeja ili nekih foruma po meni nisu dobre opcije.

Uglavnom svakom ko prodaje savjetujem da ne potcjenjuje svoj sajt.

7 Likeova

Je li tko iz Hrvatske registirao firmu preko koje prima uplate od Amazona?
Ako da, koja je to djeatlnost?
Mislim da bi to trebalo biti 0% poreza?

Hvala na opširnom odgovoru :slight_smile:

Dao si mi neke smjernice i neke stvari za razmišljati. Taman i ja razmišljam da prodam svoj sajt koji zarađuje oko 400 dolara mjesečno. Ali mi je još rano pa ću vidjeti.

Nadam se da ćeš krenuti dalje i podići još jedan sajt do veće prodaje :sunglasses:

Da nije smisno, plaka bi. Ovo je sa jednog mog zapostavljenog sajta.

2 Likeova

@Jeronimo034 di si sad ti i tvoje konverzije ?!?! :smiley: :smiley: :smiley:

@Dexter1 najteži su počeci tako da samo pomalo i ustrajno :wink:

1 Like

Daleko san ja od pocetka, ja san pomalo na izlasku iz svega ovoga nakon 6 lipih godina…

1 Like

Nadam se da se lipo i zaradilo :slight_smile:

1 Like

Pocelo vrijeme home office. Juce:

6 Likeova

10 Likeova
3 Likeova

Meni su zadnjih dana znacajno skocile prodaje. Bas sam o tome razmisljao kako kupuju da ne izlaze.

1 Like

I kod mene ista stvar.

1 Like

Videh u jednoj od grupa na FBu, cisto da znate zasto kasne isporuke proizvoda koji su prodati. Nadam se da ce kupci da imaju razumevanja pa nece da vracaju…