Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Mislim da se kod Ezoic oglasa pojavljuje ads by google iako se ne koristi direktno adsense na stranici…

1 Like

Kratko, citala sam sta je pisano ali nisam bila pri prilici da odgovorim…
Prvo dobar ti je sajt, pusti ove sto nista ne pisu, ko da ih nema, ali su tu odmah kad se treba posrat po nekom. Znas onu - lako je tudjim ■■■■■■ gloginje mlatiti.

Za AAWP - plugin je zbilja dobar i ustedjuje gomilu vremena. Ako radis vecinom amazon affiliate isplati se. Za tvoju vrstu sajta mislim da bi se isplatio. Imas tu jos x stvari koje su korisne (napamet iz sjecanja - npr. mozes ubaciti kod za Australiju i sve ostale zemlje, jer plugin sadrzi i geo tagging, i to bas dobar za dz. “One link” to ne radi i realno te posjete za konkretno Australiju propadaju. Sa AAWP mozes po keywords podesiti izlistavanje lista, time ti je uvijek aktuelna lista - korisno ako imas dosta lista…) Mislim da svakako trebas isprobati plugin, uzmi neku nulled verziju da probas pa poslije kupi (bice i popust na BF vjerovatno)

Ako se odlucis protiv kupnje, gledaj kako ti izgleda tabela na mobilnom, to ti je najbitnije, a tebi tabela nije responsive.

Slike iz tabele ti nisu linkovane, a ovo “check now on Amazon” ako ne mozes u button prebaciti, onda skrati tekst da ga ne lomi u vise redova i povecaj slova. “BUY” je najkraca CTA.

1 Like

Da li neko prodaje preko amazona svoju robu i kada proda koliko mu amazon uzima proviziju kod isplate sve ukupno?
Primer prodaje televizora od 500$ koliko amazon uzme proviziju?

Zanimljivo, mislim da je ovo top, i da s ovim možda pokušavaju konkurirati drugim affiliate programima. Ja sam se pridružio, sad ćemo vidjeti hoće li biti što od toga.

1 Like

Dobio sam i ja ponudu. Nisam reagirao. Možda pogledam večeras.

Nisam uzimao AAWP nego sam sam napravio nekakve blokove, evo kako sada izgleda, i što je najvažnije, responsive je…

I da, danas sam se cijeli dan mučio, mijenjao teme, redizajnirao, i promijenio sam izgled sajta. Ne znam kako je vama, ali meni je ipak malo bolje nego prije, iako sigurno nije to to jer nisam umjetnička duša hahah… Tko želi nek slobodno provjeri :wink:

5 Likeova

Evo provjerio sam:

Znaci reklame su posvuda pa cak i u ovim blokovima. Meni ovo nije dobro a ti radi kako oces…

1 Like

To jos nisam dirao, trebam ponovo ustimati placeholdere u ezoicu jer sam promijenio temu. Izbacio mi je obavjest da ce se vjerojwtno smrdsti reklame ali nisam stigao sve odradit

Kako radite ovo “Table Of Contents” , rucno ili neki plugin za WP?

Plugin stavim, rucno mi se neda

Niko ne prodaje na amazonu ili ne radi dropshiping!?

Htjedoh postaviti banner za black friday early deals, i ne nadjoh da je Amazon ponudio nekakve bannere. Jel moguce da to nisu uradili, da moram sama nesto sklepati?

Imaju neke kategorije al nigdje BF. Svasta…

Bolje izgleda…

Prijedlog:
Onaj text ispod naslova nemoj centrirati nego ga poravnaj po lijevoj strani, lakše je za čitanje.

Evo ako netko namjerava kupiti affiliate marketing tool Lasso ima popust od 25% na ovom linku:

Da li neko iman makar približnu evidenciju koliki je postotak zarade (ili broj prodaja) od proizvoda o kojima se piše na niche sajtu, a koliko od nečeg drugog što je kupljeno za vreme trajanja kuki sesije?

Teško ćeš dobiti neke korisne podatke. Sve ovisi o mnogo faktora i nema pravila po kojem se ravnaš.
Meni se zna dogoditi da netko pokupi kuki, odustane od kupovine onog što je pogledao, ali nekada u trajanju kuki sesije si namiri frižider za tjedan dana. To su iznenadne situacije i nema pravila.
Ono što možeš pratiti je konverzija, i ako sam dobro skužio kod kolega se vrti oko 10+ %. U mene je isto tako oko 10-12% što mi je OK.

2 Likeova

Evo ja sam brzinski izračunao na mom amazonu u zadnje vrijeme, na 4245 klikova, 451 naručen proizvod (10.62% konverzija), od tih 451 naručenih su 104 oni koje sam preporučio.

p.s. sada razmišljan, kupljeno je tu još proizvoda o kojima ja pričam na sajtu, ali ovo su oni koji su kupljeni baš nakon klika na moj link.

2 Likeova

Dobar broj klikova na zadnje vrijeme :smiley: koliki jevremenski raspon ako se smije znati ?

Edit: e baš taj p.s. je stvar. Dosta toga se sličnog proda, što se opet može bilježiti kao prodaja onoga o čemu se piše…

1 Like

Ma dobar gov**, od 1.10 do sad haha

Ma ugrubo ja mislim da je jedno 80% proizvoda kupljenih usko vezano uz ono što preporučujem, možda čak i više

opet edit: satrat će me ovo editiranje hhaha, sad sam provjerio za zadnjih tjedan dana samo od jednog sajta (jedan tracking code), 20 naručenih proizvoda, 19 usko vezanih uz one što sam preporučio, samo jedan izvan niše.

E, sad’ je sve mnogo jasnije :slight_smile:

U glavi mi je neki info sajt na temu mindseta, motivacije, tajm menadžmenta i slično. Poenta je da može da se piskara naširoko i nadugačko, što bi meni u postojećim okolnostima bilo najidealnije…

Zarada od AdSense verujem ne bi bila nešto posebno bez baš obimnog, ogromnog saobraćaja. Cimanje oko sajta koji bi posle godinu dana možda donosio 50 ili 100 $ mesečno i nije neka sjajna opcija.

Problem je što sa sajtom na pomenute teme ne mogu da ponudim mnogo toga sa Amazona, osim knjiga, eventualno filmova, neke muzike za relax i koncentraciju i slično. To su sve jeftine stvari, pa su i provizije sićušne. Zato bi bilo dobro da neko uz knjigu kupi i, štajaznam, TV od barem 65’’ sa odgovarajućim ozvučenjem :slight_smile: I tako svaki put :slight_smile: