Pitanja oko Amazon affiliate sajta

To mi je jedini Amazon sajt :slight_smile: Prodao sam one uspesnije.

Sajt je star vise od godinu dana i ne indeksiraju se clanci nikako, do teme je a tema ima neke svoje ugradjene widgete, buttone i plugine tako da, ako promenim temu, moram sve to da ispravljam.

Svaka čast svima, lijepe cifre :smiley: Meni otkako pala posjeta u 10. mj, imam i manju zaradu. U prosincu 814$. Sad sam krenula kupovat kvalitetne linkove pa cu vidjet ako ce pomoc. Planirala sam 1 link mjesecno kupit.

Woow! Meni ovo zvuci kao skroz nedostizna cifra, al mi dodje kao motivacija. Izgleda da su ti beklinkovi ipak radili posao, jer taj skok na 1000 je bas pozamasan.

Evo i kod mene statistike (za USA, ima jos 30$ za Kanadu i UK)

Ima jos na CJ ovoliko

Sve u svemu, ovo je dosta para, i konverzijom sam zadovoljna, ali ne i sa brojem posjeta, nikako. Moracu (ono sto bas iz dna duse mrzim) raditi na beklinkovima ocito.

@Jeronimo034 sa 1600 klikova 700$ drzis rekord. :+1:

Gdje da se uputim po kvalitetene beklinkove, imas li neki savjet? Trazis li sajtove za guest postings ili bas kupujes negdje link?

3 Likeova

Trenutno sam krenula s authority.builders, njih je preporucio netko s ovog foruma.

2 Likeova

Makica je njih preporucio cini mi se.

Hvala svima na pohvalama.

Ma kakvi beklinkovi, sve skace i do 10x u vezi poklona u ta doba. Imam nekih 120 clanaka, dosta njih na prilicno lake fraze i mora nesta rangirat, tu je i pinterest. Bas sam neki dan gledao te kupljene beklinkova, 40ak % vjerovatno i vise su ili dodali nofollow tag, nedje izbrisali link, nedje ne postoji sajt, nedje ne postoji moj clanak…

1 Like

Da, moguce je da sam video da si odustao od beklinkova, i da si kupovao samo neke do 30 evra, barem mi tako ostalo u malom mozgu. Gde si kupovao beklinkove? Sigurno je i ta kombinacija dofollow i nofollow uticala na rangiranje uz naravno veliki broj clanaka.

I tako logujem se jutros gledam masa prodaja. Računam na onoj početnoj stranici 30tak prodanih stvari. Oduševljeno zovem ženu da joj se pohvalim kontam upiškiće se kad čuje, otvaram “report” sekciju kad tamo veselje…

Neko kupio masu onih “Magic the Gathering” karti, cijena od $0.3 do $0.6.

Počeo sam ko i @Anja1 svaki dan se logovat po x puta iako znam da nema novih informacija dostupnih.

3 Likeova

Ja sam prevazišao anju, ja se dnevno ulogujem 101 da vidim zaradu i analitiku koliko ima ljudi na sajtu. On je za mene malo dete!

1 Like

Ne gledam ja precesto zarade, jesam za blek frajdej, tad me interesovala. Inace pogledam oko 14h kolka je zarada bila juce i toeto, a znam u zadnje i preskocit po koji dan. Vise visim na wmt mada sam i to smanjio.

Ja i dalje cekam kao prosjak da mi odgovoris gde si kupovao beklinkove :grin: Konkretno me zanima da li si proveravao da li sajt ima traffic, PA/DA/TF,CF, da li narucujes vise guest postova od jednog lika ili mora svaki guest post da bude na sajtu sa unikatnom IP adresom,itd?

Ovih par dana sam trazio beklinkove po raznim marketplace-ima i vrti se neki manje-vise isti spisak od oko stotinak sajtova, ja mislim da niko vise ne zna ni ko je vlasnik tih sajtova ni ko pije ni ko placa.

izvini, mislio sam da sam odgovorio, čini mi se nekad ranije da sam pisao

sa fivera većina, pa sam kao ja filtrirao od nekih 10k viđenih sajtova u tom periodu probrao ove što imam, mada nisu neka sreća, gledao sam samo da imaju bar nešta posjete, to mi je bilo jedino mjerilo. nisam autoritetom se pretjerano mlatio.

Da većina sajtova su isti, većina prodavaca su preprodavci.

E hvala, na fiverru sam i ja nasao neke, mozda se isplati da se uzme po koji beklink mesecno za neke stranice, a za druge koji planiraju da naruce mala napomena - na peopleperhour i seoclerk se prodaju isti guest postovi cak i po 10 puta skuplje nego na fiverr-u. Ko zna, mozda taj contributor ima vecu reputaciju pa je zato skuplji, ali opet proverite.

Uzima li Amazon neki % dio od zarade za nas sa ovih prostora

ne uzima…

O kojim je ciframa reč na fiverr-u, a o kojim na ovim skupljim sajtovima?

Upravo razmatram takve kupovine.

Na fiverru moze da se nadje guest post za 5-10 dolara, dok je na peopleperhour isti blog za 100 dolara pa i vise.

U svakom slucaju ne planiram da kupujem beklinkove barem u prvih godinu dana, da probam samo sa sadrzajem da dovucem posetu, pa ako bas ne ide, onda da se polako ulaze u beklinkove.

1 Like

Ma nisu to skuplji sajtovi, isti fazon sajtovi kao i fiver. Riječ je o tome da za jedan sajt ima masu preprodavaca i onda zavisi koju ruku nađeš, npr sajt the frisky ima neki opasan autoritet i dobru posjetu i za taj sajt ja mislim da ima bar 1000 preprodavaca i cijene na koje sam ja nailazio od najniže čini mi se 40ak dolara pa do 260 dolara ide tj. ja sam viđao da ide cijena za taj sajt. Uglavnom najbolje je ako nađeš vlasnika tu bude najniža cijena, ali vrlo rijetko toga ima, a ako ima onda su sajtovi krš uglavnom. Čak nije loša ni prva ruka jer koliko ja kontam ima tu mnogo ruku, pa preprodavci imaju svoje preprodavce koji se ugrađuju i onda dok se svi ugrade cijena skače. Uglavnom cijene su podložne smanjenju, uvijek, čak i kad vam se učini da ste našli najnižu moguću opciju.

1 Like

vidio sam na drugom forumu da je nekima prije odbijano 30% od zarade,
taxes za NoUS i tako to

To ti je najmanja briga.

Sta mislite o ovome: