Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Istina, sve dosadašnje tekstove sam nabacivao praktično bez kw analize, koju, uzgred, ne znam ni da sprovedem u delo :slight_smile: Bilo mi je bitno samo da se nešto događa na sajtu.

Od sutra krećem u promišljeno traženje kw-ova, a malo ću da pretumbam i postojeće tekstove, jer teško da nešto (čega nema) mogu da pokvarim.

PS: Možda je Google u tom tvom slučaju vrednovao i samu starost domena, ako je datum neki stariji.

Nema starosti jer je domena istekla,nisam je kupio kao exp nego kao novu. Trazio sam domene i ona je bila slobodna, svidela mi se i registrovao je kao novu. Njena starost je 2.5 meseca.

Ok. Znači, kad domen istekne, vreme mu se “resetuje” prilikom ponovne registracije. Nisam to znao…

U tom slučaju gore po mene, jer je moj domen rođen 21.10.2019. Jbg.

tako to obično bude … i kod mene … probije se nešto na šta nisi obraćao pažnju a nešto oko čega si se baš potrudio ostane neprimjećeno …

Novi sajt. Ima ljudi koji umiju s linkovima i sajtova dje je vrijednos najveca u linkovima. Ja numem, pa sam odlucio vise da forsiram publish dugme.

1 Like

Ja uopce ne pisem o keywordima koji imaju ispod 100 pretraga mjesecno. Isto tako ni o onima koji imaju preko par tisuca pretraga mjesecno. Kad nadjem keyword koji npr. ima izmedju 200 i 1000 upita mjesecno a odgovara mojoj niche,odmah pisem post. U vecini slucajeva za takve keyworde bez ikakvih backlinkova sam na prvoj strani vrlo brzo(cca mjesec dana) a cesto i u top 3.

1 Like

lako ti je sad se kurčit :slight_smile: Pa obrađuj sve teme redom, brže, ne zajebavaj se. I nije mi baš jasno što izbjegavaš teme ispod 100 pretraga, evo posjete za prošlu godinu za jedan članak čiji glavni keyword po ahrefsu ima 40 pretraga

1 Like

Gdje ti odlaze s te stranice, jesi analizirao to? Jel ti ta bounce rate od 94% zato sto je dobra konverzija (outbound link na amazon) ili je non-interaction? Il j prosto adult, pa im bila dovoljna jedna strana?

hahah pa mislim da nema čoeka da ne otvori bar desetak videa, otvaralo se i prije 10-15 godina na raspalim brzinama kamoli sad

svi idu na amazon, pokloni su u pitanju, ne pratim konverziju, ali tesko mogu izbjeć da ne odu na amazon kad već dođu kod mene. jednostavno kontam kad pronađu neki poklon jer su teme za određenog nekog da nemaju šta više radit na sajtu no napuštaju sajt i idu na amazon ili samo napuštaju sajt ako im se ne sviđaju predlozi. a ne da mi se vala učit da pratim kako konvertuju članci

Koji KW alat koristiš?

Definitivno i pod hitno moram da poradim na istraživanju i planiranju KWa, inače će se cela priča svesti na obično zezanje.

Ja koristim Ahrefs, ali se najvise oslanjam na manuelno proveravanje. Alati mogu da daju sugestije ali uvek odlucujem na osnovu onoga sto sam vidim.

2 Likeova

Izvini ako sam naporan: kako se radi manuelno proveravanje?

U svakom slučaju: hvala na info!

Proveravam duzinu clanaka koji rangiraju, kako su odradili onpage seo, kakvi su im linkovi, interne linkove proverim koji vode na taj clanak itd.

1 Like

Moze li neko odgovoriti o tome, kada za affiliate website kupujute ili registrujete domene kako provjeravate da li to ime domene mozda krsi neciji Trademark i da li to uopste provjeravate?.
A dadas je spominjao da je puno tih trademarka i vise nego sto se misli, a nekim slucajevima vlasnik trademarka moze lako preuzeti neku domenu ili cak tuziti za naknadu stete. Tako da sav trud, ulaganje u domenu moze pasti u vodu.
Mozete pogledati neke registrovane trad. ako na G potrazite pojam: “Trademark Electronic Search System (TESS)”

Da li vam bolje prolaze review clanci za jedan proizvod ili top 10 proizvoda iz jedne kategorije?

Ja misilim da je bolje imati 10 proizvoda pojedinacnih po 500 rijeci, nego jedan top 10 clanak sa 5000. Ali to je smo moje iskustvo.

Vidim ovu konverziju si dobro izucio :face_with_hand_over_mouth:

Dodje mi da napravim jedan sajt za poklone za klince. Samo za blizance. Sta velis kako bi to islo?

Vidis, nikad nisam provjeravala interne linkove. Ti se bas ne nosis “intuicijom” cini mi se, nego sve to fino sracunas. Ja uvijek naginjem ka tome da izignorisem tools, iako sam provela sate prije toga na analizi

Ma dzaba sve to kad nemam linkova, ne izvlačim pun potencijal tih KWa.

ja bih na tvom mjestu rađe pravio na njemačkom uopšteno poklone pošto čini mi se da radiš i sajtove na njemačko tržište. ako ti se to ne sviđa, onda možeš opet neki sajt koji se tiče blizanaca ima naslov blizanci u titlu nešta kao sve za blizance ili tako nekako i onda tu možeš imati jednu glavnu kategoriju pokloni i tu članke na tu temu npr pokloni po godinama, po polu dječak i djevojčica, dječak dječak, curica curica, po temama poklona ali bih ja dodao i neke druge kategorije, npr odjeća, igračke itd jer i tu ima masu tema za obradit i ima se probrat nekih laganih tema. meni je jako bitno da imam širinu pri izboru tema jer ako se ograničim na samo određene teme onda će doći dotle da određene keyworde moram obradit i moram se gurat sa jačima. samo pokloni za blizance ja ne bih kretao, to ne znači da ti ne trebaš i da ne može biti dobra priča, samo sa moje tačke gledišta ja bih to malo miksovao jer meni odgovara da imam širinu pri odabiru tema zbog izbora lakših keyworda. ovako pokloni za blizance imaš solidno tema ali za dosta njih će trebat autoriteta i beklinkova jer čini mi se da je dosta jakih sajtova obradilo teme oko poklona i blizanaca, mada pričam onako iz sjećanja nisam izučavao konkurenciju.

ako je to onaj sajt za koji ja znam volio bih vidjet članak koji je u pitanju, pa ako želiš pošalji mi u poruci čisto iz znatiželje da pogledam i probam skontat zašto ne rangira

1 Like

Ovo i mene zanima … Prije nego počnem reviews …

Nece da kazu dusmani :laughing:

Salim se naravno. Pa u svakom slucaju objavi barem 15-ak pojedinacnih review-a i 15 top 5 ili top 10 clanaka, nece da skode, tako cu ja. Ako ne skodi sigurno ce da koristi. Pa da vidimo sta ce bolje da rangira :slight_smile:

1 Like