Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Za konverziju je bolje top5/10 a lakse se rangira product+review posto uglavnom manje konkurencije ima. Ja generalno signle product reviews slabo i radim.

1 Like

S obzirom na “pravilo” da se članci iz različitih kategorija ne interlinkuju, da li je pametno raditi takve linkove kao no follow links?

Clanci iz razlicitih kategorija se ne linkuju ukoliko je silo struktura, ali ako nije onda mozes da linkujes ukoliko ima logike.

A valjda je silo, više ni sam ne znam :slight_smile:

Logike ima, zato i pitam. Opet, zbog neke druge logike nisu u istim kategorijama.

Pade mi na pamet da bi no follow možda rešio stvar.

EDIT: Home page mi nije nikakva statička strana, već strana sa listom blog postova. Dalje, postovi su “izdeljeni” po kategorijama (za sada ih je 3) i to je to. Da li je to silo ili nije? Izgleda da nije :slight_smile:

EDIT 2: Recimo da je struktura sajta poput 10beasts.

Pitanjce:
Jesu vam linkovi k amazonu noopener noreferer nofollow? I jel za svaki dodajete rucno nofollow ili koristite plugin? Ako da, koji? Hvala

Onomad kad sam radila silo citala sam da taj interni nofollow treba izbjegavati. Mislim da sam negdje vec pisala tebi o tom, ali ako link ima logike- postavi ga. Ako nema - nemoj.
Ja sam na silo sajtu imala odvojena tri siloa, jer su mogli logicno da se odvoje, i tu se pridrzavala “pravila”. Separatno sam imala 4. i 5. kategoriju koja moze biti i tamo i amo, i linkovala na to. ne postujuci silo pravila. Ispostavilo se da ta 4. i 5. kategorija, koja nije postovala silo, se najbrze probila.
Google algoritam, prepoznace silo cak i ako ima izuzetaka, i znace da je to samo izuzetak. Nece se izbagovati zbog par poprijecnih linkova.

1 Like

Ultimatum nofollow wordpress plugin se pokazao super ali problem je sto ne radi sa gutemberg editorom, pa je mozda zato bolja ova opcija, koju trenutno i sam koristim.

Imas mogucnost da selektujes noopener, noreferer ili nofollow.

Pisali ste ovde na temi da kada je sajt nov, gradite linkove u pocetku samo na home page, jer prosto deluje prirodnije nego da ide na post, da li je ovo slucaj i kada je expired domena?

2 Likeova

Buttoni sami dodaju nofollow tj obelezim tu opciju i miran sam.

Znam da sam do sada na to natrčao x puta, ali sada ne mogu nikako:
Kako se radi verifikacija broja prilikom pristupa na Amz aff? Spominjale su se neke aplikacije i slično.

TextPlus mislim da se zvala aplikacija.

1 Like

Čim sam pročitao, setio sam se :slight_smile:
Mislim da je ta.
Hvala!

patim li ja jedini za decembrom? ko mali sam odbrojavo dane do rođendana, sad ću krenut do blek frajdeja

Kod mene nije strasan toliko pad. 30% do 50% ali aktivirao sam se na tvoju kritiku i stancam materijal.

daj koji skrinšot, šta si se stiso?

Kako “obelezis tu opciju”? Koristis Gutenberg? Za classic editor mi je jasno kako, ali ja sam pocela s Gutenbergom :woozy_face:, i koristila button koji mi odgovara kao “reusable blocks”…i u trenutku nepaznje editovala taj reusable block i za sve linkove uradila rewrite, a nisam ni primijetila.

Ja koristim shortcode buttone, i tu ima opcija da se podesi da se button otvara u novom prozoru i da je nofollow.

Gutenberg ili classic editor?

Classic editor, jos nisam ni probao Gutenberg da vidi svidja li mi se.

1 Like

Ee, pa da. I ja sam za classic editor koristila shortcodes (post snippet), ali s Gutenbergom mi to nije bas optimalno

Opet imam pitanje. :grin:
Jel’ neko od vas nekad davao piscu pristup za WP, da sam pise i edituje clanke i objavljuje? Ako jeste, imate li neki savjet na sta da pazim?

Ako mislim da napokon startujem taj sajt za challenge, moracu delegirati neki posao… Pa razmisljam da se upustim u ovakvu pricu za jedan sajt s kojim nisam bas stroga (mogla bih podnijeti sitne brljage, posto bi to bio prvi sajt kog vec od starta namjeravam da prodam). I da piscu dam da objavljuje npr. dva clanka sedmicno. Kontam da bih morala u bocu napisati instrukcije…
Edit: dva clanka sedmicno, ne mjesecno