Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Mozete da pokusate,ne gubite nista.
Recimo u nekom podmeniju stavite linkove prema ali i ogradite se da je to sporija isporuka i bla bla bla …

Uzasno tanak izbor proizvoda iz usa. Imas par sajtova made in usa pa pisu o tim proizvodima. Ono je smijurija. Sve sto su proizvodili su prebacili u Kinu (90%) i jos par zemalja.

Ne shvatih ovo. Kako mislis da ce porast posjete uticat na rangiranje u guglu? Ja kontam da je taj porast u ova doba uglavnom direktan.

No mene interesuje da vidim dal ce amazon gubiti posjete zbog velikog gubitka linkova koje ce se sigurno sada desavati. Jesu to nofollow linkovi ali po meni oni moraju imat uticaja na rangiranje pogotovo kod mase.

Pogledaj reviews na aliexpressu, svaki 100ti iz usa. Nemaju brendove. Ceka se sto godina na proizvod. Nisu bas ludi za kineskim proizvodima i kinezima. A u ova doba ce to bit jos izrazenije. Iako i na amazonu je 90% made in china proizvoda, vecina to ne zna

Ne ide to tako kao sto ti zamisljas, ne znam da li znas kako uopste izgleda koncept aff sajta. Drugo tekstovi kostaju, publika ne pada sa neba treba to i izrangirati, itd. AliExpress aff program moze da bude dobar npr za rusko trziste, latinaku ameriku, evropu itd. Udjes na bilo koji prodavaniji proizvod i pogledas odakle su uglavnom revjui i bude ti jasno ko su kupci na aliju.

To sam i hteo da vam kazem s tim sto su na Amazonu skoro duplo skuplji ti isti proizvodi.
Sto se tice dostave paket moze i brze da putuje ako se doplati za shiping.
Samo free shiping putuje od 15-60 dana.

Mislite da Rus nece posetiti vas sajt ako nadje nesto sto ga interesuje.
I ne zaboravite da Rusi nisu sirotinja i dobro trose novac.

Njihov direktan porast posjete je sigurno ogroman, ali dodatno na to, kao sto se svima nama utrostrucila organska posjeta, i Amazonu je. Amazon je publishere placao uvijek za onu organsku posjetu koju nije sam generisao. Kad bi ga Google roknuo na dno zadnje strane, placali bi publishere samo tako.

Da, gubitak linkova bi se trebao osjetiti, sto se tice google algoritma. Ali ako bi Gugl jos malo promijenio algoritam, bilo bi fino.
A bilo bi i logicno, jer onaj ko nije vec otisao direkt na amazon, ne treba ga ni u Gugl trazilici na prvom mjestu.

Ja mislim da Google njih nikad nece da dira jer su im odlicni klijenti. Ako cemo da budemo realni, Google pre treba da skloni nase revjue nego sto bi trebao da skloni Amazon revjue jer tamo su ih napisali korisnici, a kod nas su napisani od strane ljudi koji su proizvode videli samo na slikama.

1 Like

Nema tu zere razlike, muljamo i mi i prodavci pogotovo sitniji. Ko sto mi platimo nekog da kenja tako i prodavci bas cesto placaju reviews, daju besplatne proizvode za reviews koji onda nikako nije realan. Al kazu npr wire cutter sve proizvode da kupuje i testira. Ocu reci da ima na obje strane svega medju reviews. To sto su ljudski filteri nikakvi pa ne znaju filtrirat je druga prica. Ima i do nepoznavanja funkcionisanja, ali po meni vise je do filtera.

Nedje cuh da je amazon presto kupovat reklame na guglu. Nemam pojma jel istina, ali ako je tako ne vjerujem da je gugl srecan.

Pa ako gledas juzer ekspiriens, broj linkova onda je logicno zasto je amazon tu dje jeste u guglu. To dal je otisao direkt na amazon ne bi trebalo gugl da interesuje vec korisnost juzerima. Ako se najveci broj proizvoda i kupovina za lupam fotelje za masiranje zavrsava na amazonu i ako ljudi kupuju tamo ne bi trebalo da gugl daje amazon na drugoj strani. Po meni taj dio sa juzer ekspiriensom je bas na strani amazona i zato rangira kako rangira. Kontam jedino da bi zbog gubitka linkova mogli padati. Ali cak i da padnu zbog juzer ekspiriensa ce se vrnut i ne vidim da mogu past previse. Jedino uzdizanjem drugih webshopova ili nekim manuelnim podesavanje gugl trazilice.

Da jest, u pravu si, trebali bi i gomila tih buying guide clanaka da se pociste, da prostis.Iako nisu ni ti svi reviews tamo na amazonu bas pravi…
Nego uopsteno amazon rangira za sve i svasta, i za sve prosirene non buying keywords fantasticno. Ne samo za direktne kao npr. biciklo za djecu, nego i za npr ‘kids bicycle picknick’, lupetam, to se sjetih, ukucaj, eno amazona. I za ‘kids don"t eat broccoli’ (izmislih) eno ih s nekom knjigom koja se ne bas ni slicno zove

Nego nije lako vise doci ni na prvu stranu Amazona. Sve je vise i tamo sponsored produkata…Elem, moracemo razmisljati malo van okvira. Ima isfrustriranih prodavaca koji moraju prodavati na amazonu, ali se tumbaju na njihovoj 3. strani. Mozda treba raditi SEO za Amazon…ne znam kako, ali mi se cini to kao neki slijed dogadjaja…razmisljam na glas…

Sto se drukce zove apdejt

Pa to je malo i pitanje, sta je starije, koka ili jaje. Ima malih shopova koji sami salju istu robu ko amazon, isto besplatno, isto brzo i jos mi stave gumenw bombone i razglednicu. To su npr svi oni koji nisu preko prime npr, ali moraju preko amazonove platforme slati jer su na guglu 23. mjesto

To ima i do toga sto se toliko posjecuje amazon. Jer svaki sajt koji ti sama vise posjecujes ti bolje rangira za sve ostale termine. Posjecuj pinterest svaki dan i pocece pinterest da rangira kod tebe za mnogo vise termina i mnogo bolje no kod nekog ko ne ide na pinterest. To je ona kao personalizova pretraga, a posto svi idu na amazon opet svima ta personalizovana pretraga gura amazon.

Gore spomenuh, kupuju se reviewsi i rade razna muljanja na amazonu sto se tice rangiranja. Ko sto se mulja na guglu sa rangiranjem i tamo se mulja.

Haha, tacno tako. Ali ne vjerujem u jedan takav apdejt.

Ja ne znam jel ovo sto gugl uvodi vidjeno od strane ostalih

Tek ce ovo da utice na affiliate sajtove.

Pa kad vec imas koku onda je ona starija od jajeta, a sta je bilo prvo to nije tolko ni bitno.

:smile:

Kakav je ovo uzas? Jel to pod “shopping” tabom na guglu?

A ono gore za brokoli, da potpuno si u pravu. Jos sam ja isla u inkognito i izbrisala kukije prije toga, ali amazon je jednostavno sveprisutan u pretrazi, zbog ovog ili onog. Gugl se napinje da monetizuje pretrage i sve vise suzava organski SERP…a korona, Kina i ostali mocni faktori su tu…ne znam, vidjecemo. Samo svakako onlajn jaca u odnosu na offline jos uvijek. Za sad. Nesto ce bit i za nas sirotane :eyes:

Uh sreca da je pod novim tabom. Eo vidjo da jest pod tabom shopping. Mislio sam da je u defoltnim pretragama gugla, sto bi bila katasrofa.

Evo da vidite kakav je to fantastican rast:

5 Likeova

Danas gledam situaciju za UK, iako sam linkovala iskljucivo na Lawn&Garden ili Home, ipak su skoro uvijek dodijelili proviziju od samo 1.5%.

A “ Direct Qualifying Purchase ” means a Qualifying Purchase of a Product in the same Product Category as the Product detail page linked to from the Special Link that resulted in that Qualifying Purchase.

Postavila sam sad direkt linkove za Amazon UK (znaci da user ne ide prego OneLink, nego ima mogucnost da klinke na “UK Amazon”) za par produkata. Praticu ovo par dana jos da vidim ovih par linkova kako funkcionisu i jel OneLink generalno problem.

Vama preporuka da bacite pogled koliko provizije vam daju na kupovine van US.

Pre neki dan otvorim nalog zeni da se malo igra na Amazonu.
Kaze da joj je ovo besmisleno.

Ja sam pod stresom od ove promene, danas sam morao na terapiju da idem. Bas me roknuse zestoko… Jbg kad forsiram 8% proizvode…Malo me povadila ova terapija, al cim sam pogledao u tel opet isti osecaj…

9 Likeova

Sipak

Thanks so much for your interest in the Etsy affiliate program. We have received your application and carefully reviewed the information provided. Unfortunately your request to join the program was not accepted. We are being highly selective about the types of site we are working with and this decision is not necessarily a reflection of the quality of your site

.

Ista priča i kod mene, verovatno smo se u pogrešno vreme javili, navalili svi na Etsy😄

1 Like

Da, bas tako. Sreca pa nisu neke platise, pa me nije nesto pogodilo. Cini mi se da se sad treba bas oprezno i prijavljivati, sanse su male, a kad jednom odbiju to poslije ne ide tako lako.

1 Like