Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Da, znaci prenatrpani su… Ja bih se zbog toga nadao da ce se provizije vratiti na staro ili barem povecati malo kad ovo sranje prestane. Moze se npr preko rakutena vidjeti da provizije manje vise svugdje opadaju sad u ovo vrijeme sto se online trgovina tice

Ma nema od toga nista, kao i sve moze samo da se smanjuje i tjt. 50+% im skace sad zarada. Na njihovom nivou to su nenormalne pare. Boli njih dupe za pablishere.

Kad se smiri situacija opet oni idu na ne-organsko sirenje na trzistu (reklame, aff itd). Kad im budu trebali aff platice vise, dok im ne trebaju jer imaju OGROMAN organski rast bice- “ko vas ■■■■, evo vam 2,5% nemojte otic”. Uglavnom ja bih se ipak nadao da ce kasnije malo povisiti, pod uslovom da iz ovog Amazon ne izadje kao ogromni pobjednik kome vise aff ne trebaju

Iz tvojih usta u Božje uši!

Zato Aliexpress ne pravi razliku/
Uvek skoro uvek 7%

I evo zvanicne tabele procenata.

Ako treba nekom, Namecheap sniženje, com domen na 5 usd.

1 Like

Inace, sve ono sto nije poslato do 21. racuna se po nizem procentu sada…Iako je npr naruceno 29.03. i spada u home kategoriju, posto ce da bude poslato posle 21.04. fee je celih 3%…

Dosta lose ovo izgleda,ali sve ovisi o kategorijama. Vidjet cu kako ce ici zarada nakon ovoga pa ako bude stvarno lose stavljam adsense na sajt.

Evo još malo loših vijesti.
Nije dosta što su mi glavnu, beauty kategoriju spustili sa 6 na 3%, sad vidim sa su mi i glavni proizvod (košta 160$) prebacili iz Beauty u Health kategoriju (znači otišao sa 6% na 1%).
Vjerojatno nisam jedini kojem se ovako nešto dogodilo…?

Da se nadovežem…

Što reći?!

Sta ces da radis sa tolkim parama :smiley:
Ja drzim sve kako jeste neko vreme i pratim, odluku donosim krajem sledeceg meseca.

I ja cu ovako postupiti. Vidim da kod mene recimo neki dijelovi za gramofone su otisli na 3 %, medjutim electronics kategoriju ne vidim nigdje sto znaci da spada u other, a tu je i dalje 4 %, tako da vjerujem da cu imati smanjenje od mozda 20tak posto. Ali s obzirom da je posjeta porasla i za vise od 20 posto, ocekujem bolju zaradu.

Da je juce poslato, bilo bi…Seo sam kao da odradim nesto i onda ovo kad vidim bas demoralise…Trebace vreme da se covek navikne na ovo… Izmedju 90 i 100$ bi imao vise…

195, 28 dolara, umjesto 105,58. Mamu im. Bas mnogo.

Medjutim iako je s jedne strane katastrofa ja ne bih sad mjenjao aff linkove pogotovo na tvom mjestu jer ovu konverziju nema sanse sa drugim aff programima da imas. I sad je doba kad je vrlo povecan broj kupovina na amazonu i dok je ova situacija mislim da je bolje ne dirat ic.

I ja sam racunao malopre :slight_smile:

Necu za sada da ih menjam, sacekacu do kraja sledeceg meseca pa cu da napravim komplet analizu koliko je manje, a ujedno cu i da uporedim sa drugim programima situaciju jer ce sad sigurno da bude brdo izvestaja od drugih affiliate programa. Pa cu tek onda da secem. Mesec gore/dole nije problem.

Ja sam jos prekjuce i juce promijenila dosta linkova. Pokusavam da razvijem neku strategiju sta mijenjam… vidjecu daje li ploda. Juce sam na drugim aff programima za sve te promjene dobila cistu nulu!

A bolje mi je da ne racunam za Amazon, za ove zuto markirane sam trebala dobit 145$ a dobih 55$ samo. :face_with_head_bandage:

Jos sto imam ovoliko neposlanih produkata, uglavnom iz home & Garden kategorije

image

Za provizije sto su smanjili, ok, moze im se, ali da isplacuju manje provizije od dogovorenih za ove produkte sto su vec prodati ali se naknadno salju, e to je bas svinjarija

Da se nadovezem…
Taman da im skace zarada 70%, nema kod Amazona “dosta je”. Ako postoji mogucnost da se za 0.001% poveca zarada, oni ce to uraditi. Dakle onog momenta kad im ne bude falilo robe na lageru i budu u stanju da vrse isporuke za svaki produkt u roku dana, oni ce opet platiti pablishere. A to ce doci ko zna kad. Trazeci juce neke druge mreze vidim koliko je nevjerovatno malo produkata koji su made in USA. A kako ce i kad krenuti opet masovni uvoz iz Kine, pitanje je.

Mene vise u tom interesuje organsko rangiranje amazona i koliko ce Guglov algoritam da bude imun na Amazonov rapidan porast. Dovoljno da ga u organskoj posjeti spusti za podeok, primijetice debelo.

1 Like

Da li mozete da ubacite na vasim sajtovima i linkove prema Aliexpressu?
Garantovano bi vise zaradjivali ako imate tako jake sajtove.
Razmislite o predlogu.

Ne kupuju amerikanci toliko na aliexpresu, dalje ne vole da cekaju dugo isporuku i poslednje mi svi uglavnom promovisemo brendirane proizvode, tako da bi to islo malo teze.