Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Plus šta nema aposlutno nikakvih affiliate programa.

1 Like

Pisao sam na hrvatskom jer iskreno puno lakše mi je pisati članke. Drugo, vodio sam se nekom logikom da nije toliko konkurentno tržište i da ću se puno lakše probiti. Što se tiče affiliate programa većina su online stranice za koje je nebitno od kuda su, a za proizvode koristim affiliate linkove direktno od proizvođača ( nešto su jeftiniji i bolji popusti ), čak i ima nešto naših online shopova koje meni odgovaraju.

1 Like

Slažem se…ali išao sam nekom logikom da nije toliko konkurentno tržište i da ću se lakše probiti

Pitanje za sve:

Koristite li oglase i na affiliate clancima ili ih iskljucite na njima? Poveca li se conversion rate? Isplati li se u odnosu na izgubljen promet preko oglasa?

ne mozes tako gledat… imas neoganiceno trziste i neogranicen broj konkurencije… a onda na nekim daleko manjim trzistima mozes imati jako povoljan odnos velicine trziste-kolicine konkurencije pa da bude isplativije nego radit na engleskom

1 Like

Koristim oglase, sad nisam radio nikakav testing da vidim razlike, ali znam da mi svi affiliate članci (best x for y) donose najviše novca na oglasima, i imam solidnu stopu konverzije na Amazonu, tako da vjerujem da je ok

1 Like

Odlucia sam iskljucit oglase na affiliate clancima na svojoj glavnoj stranici. Pustit cu da tako ide tjedan dana pa da vidim oce li se konverzija poboljsat

2 Likeova

Da li je jos neko imao problem na wmt zbog ovog update? Meni je spalo sa otp 100 klikova dnevno, na 20-30.

Kakve su vam posete posle ocog update?

Malo su mi pale posete na pojedinim aff sajtovima ali to je verovatno zbog neaktivnosti

1 Like

Kako napredujete Amazonci?

Ovaj mjesec jako loše, mislim stranica nije pala ni nšta nego ljudi nešto slabo kupuju haha… Ne znam je li se tako potrefilo ili je općenito tako i drugima

Mislim da je to normalno u ovom delu godine, tako da bez brige :smiley: Kod mene uglavnom najmanja zarada bude tokom juna i jula, a najveca tokom novembra-decembra.

1 Like

2 Likeova

Dada, neka samo dižu haha :smiley: Pa barem i nakratko… Ja sam stavio popup za promociju amazon prime-a, pa ćemo vidjeti hoće li ti biti što haha

1 Like

Meni iskocio onaj njihov poll o zadovoljstvu sa Amazon affiliate programom, ja sve stavio jedinice i da ne bi preporucio Amazon sa prijateljima, jer su smanjili comission rates :slight_smile:

2 Likeova

A ne znam što bi reko za to, za te provizije njihove… Kada malo bolje razmisliš i nisu toliko loše… Masu programa pregledam na share-a-sale, i koji god brend je imalo poznatiji provizije su 2-3%, 10% provizije nađem na nekim no-name brendovima… I kad uzmeš u obzir da će rijetko tko kupiti nešto sa neke žnj stranice, mislim da je ipak bolji Amazon, meni je konverzija 15tak% na Amazonu, sumnjam da bi negdje dalje bila toliko…

Dobro, opet ovisi od niše do niše, ali ja što sam gledao za svoju nišu, sve je to tu negdje…

Dečki i cure, pitanje

Radim već 1-2 godine sa Amazon dot com, i pokušavao sam povezati onaj famozni one link sa amazon dot ca i amazon dot co.uk.
Prije 2 mjeseca sam uspio povezati, ali nisam se zamarao sa tim, pa tako nisam ni ulazio na Amazon ca, ili Amazon co.uk. Ipak, nedavno bezveze kliknem na Consolidated summary reports i vidim da imam značajnu zaradu iz Kanade. Provjerim Unpaid balance na Amazon com, i vidim da mi je ta zarada uračunata.

Ja kada se pokušam prijaviti na Amazon ca, traži me da popunim sve one gluposti kao da prvi put pristupam Affiliate programu. Malo me to zbunjuje, jer vidim zaradu sa svojim Store ID, a sa druge strane traži me prijavu kao da sam novi kolač…

Kakva su iskustva kod vas? Neću da završim prijavu, da ne zeznem nešto, a opet nije mi ugodan osjećaj da se ne mogu prijaviti na Amazon dot ca jer nisam u Aff programu (po njihovom) .

Kada sam povezivao ove accounte, i za .ca i za .co.uk sam popunio one obrazce za poreznu i izjave koje su tražili.

Po mom nekom mišljenju ne trebam ništa dirati, ali nisam siguran. Kako god, na kraju mjeseca ću vidjeti dali će novci sa Consolidated summary reports sjesti na Payoneer račun…

Vidim da kažeš da si već popunio porezne prijave itd, pa mi nije jasno… Ali uglavnom, na svaki od tih programa se moraš zasebno registrirati, i što mene živcira, nisam mogao koristiti isti e-mail, iako su programi različiti… Malo mi je to debilno ali eto…

Ako nisi popunio payment info na Amazon.ca, neće ti sjesti novci. Consolidated summary služi samo kao referenca, ali ne isplaćuju s jedne firme, već svaka “firma” isplaćuje svoje provizije.

1 Like

Hej, znam o čem pišeš jer je prije tako bilo i morao si koristiti plugin ili raditi nove "univerzalne " linkove.

Sada više nije tako. Ja sam se prijavio u onaj One Link, i sve sam uradio iz Amazon()com panela. Vidim zaradu iz CA jer je imam, a UK i DE ne vidim jer nije ni bilo pretpostavljam.

Svakako pokušaj, i sve će ti ići u balance Amazon com. Sada sam malo detaljnije gledao, čak sam uradio nove račune u Amazon UK i amazon CA, ali ne trebaju mi. Pustit ću da se opet ugase …

Znam da sam na One Link podesio da redirekcija ide automatski, i da sam popunio porezne formulare. Evo ovaj mjesec na primjer 20% mi je posjeta iz CA u odnosu na USA, a imam 5x veću zaradu u CA u consolidated reports. Ići će mi na isplatu jer sam detaljnije pogledao i prošli Unpaid amount mi je zbrojen USA+CA u jednom.

1 Like