Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Ja ga snimam u 4h ujutro s videom i bez pozadine. Iza mene je sprava za vježbanje, kutija, stol za peglanje.
nitko nije do sada rekao neki komentar da nije dobro ili da bih trebao maknuti.
Jer sve je usmjereno u video sadržaj, a mene se vidi malo u desnom kutu tako da sve to iza ni nema veze ni itko gleda :slight_smile:

2 Likeova

Reddit ne moze biti Blog tipa C, jer je zasebna COMMUNITY platforma :slight_smile:

@Vladan poanta je da blogovi tipa B NE nastavljaju rasti kao ludi. Jedino što sada raste je reddit.

Blogovi tipa B rastu kao ludi u poređenju sa Blogovima tipa A.

Ne treba porediti babe i žabe!

ja sam nekad ranije često viđao ovo npr sjećam se da mi je sajt filmore rangirao za članak best editing software (ili tako nešta) i naravno na prvom mjestu je filmora. i to mi je bilo toliko retardirano da gugl to rangira. nisam u posljednje vrijeme naletao na guglu na to. evo guglah i razne fraze oko best editing software i nema niđe tog posta sa bloga
evo nađoh članak https://filmora.wondershare.com/video-editor/vlog-software.html

evo i ahrefs prikazuje da je totalno potonuo ovaj njihov članak što je apsolutno i logično, samo mi je što reče vladan nebuloza uopšte da može neki ovakav blog post da rangira, a vidi se da je baš dugo dobijao posjetu đe jasan sukob interesa svakom i to za vrlo jak keyword. uopšte ne kontam kako gugl može rangirat ovako nešta

1 Like

Ima i dalje :smiley: !
Ocigledno zavisi od nise, ali evo par primjera:

Najveci apsurd je to sto Google u izvdvojenim rezultatima prikazuje totalno druge liste (dakle ne slaze se sa ovim listama kompanija ali i dalje ih rangira)

Pozitivan primjer u ovom svemu je Zapier. Oni prave clanke ovog tipa koji rangiraju ali ne preporucuju svoje rjesenje direktno vec kao nadogradnju ovih sto preporucuju. (See this)

P.S. Malo sam se namucio kako bih dokazao svoju poentu, sto znaci da su se stvari promijenile u februaru, jer je u januaru bila kataklizma. Dakle ide ka boljem - povjerenje se polako vraca authority izvorima (opet kazem, zavisi od niše) :slight_smile:

1 Like

Da ne odgovram svima pojedinačno, u potpunosti se slažem s vama.

Ipak lijenost prevladava, samo sam htio reći da uz moju lijenost, još kad znam da moram nešto raditi, onda mi se još manje da haha.

Ovo bez lica mi se ne snima previše jer dokle god držim sajtove u tajnosti od YT publike, bilo bi mi teško sve prikazivati da je cijelo vrijeme ekran. Razmišljao sam čak otkriti sajtove jer će mi biti lakše raditi, ali ne znam koliko je to pametno.

@c3po nemam greenscreen

p.s. isprike, otišli smo u offtopic

Ostalo mi je to u memoriji, vidim sad da je zid bio u pitanju.
(Nije bad da je slika iz VIP grupe) :slight_smile:

Ali mislim da bi ti čak i on radio kao greenscreen, da makneš onu biljku i sliku. :slight_smile:

Nećemo više. :grinning: :o:

1 Like

Amazon UK:

Tek sam sad vidio mislio sam da sam zakasnio ali prihvatio mi je.

2 Likeova

Da vas pitam, nisam se nikada posebno registrirao na Amazon De, IT, i slične, već imam preko onog One Link na US računu dodane te države. Međutim, sad kad sam otvorio obrt moram paziti svaku uplatu radi izdavanja računa, i satro sam se sa pregledom kad mi je koji platio (Plaća onaj Amazon Europe Core Sarl). Ne mogu se nikako snaći kad su mi za koju zemlju platili jer mi se uopće ne poklapa sa uplatama na račun na Wise.

Je li oni zbroje sve što mi trebaju platiti iz svih EU država pa uplate ili kako? Ne mogu pronaći uopće dobre informacije. A s obzirom da je država iz EU, moram printati i one podatke iz VIES baze, pa ih ne mogu baš raditi na dan uplate haha…

p.s. jedina caka koje sam se sjetio je ta da možda svaki mjesec negdje sredinom mjeseca isprintam papir da imaju VAT u VIES bazi, pa ako sjednu novci radim račun s datumom kad sam provjeravao u VIES bazi, ako ne, čekam sljedeći mjesec i gotovo.

Update
Malo sam chatao sa podrškom, preporučili su mi da ne otvaram te druge račune već da idem preko glavnog US računa.

Što se tiče uplate, i ove iz UK i ove iz zemalja EU uplaćuje Amazon Europe Core Sarl, onda kada zarada pređe 25 eura ili 25 funti, za svaku državu zasebno. To me zbunjivalo bilo.

Također, meni je prije na wise pisalo Amazon Services LLC za isplate (ja mislio to je UK), kad ono to ispada zarada za isplate s Kanadskog Amazona.

Uglavnom, sve sam sad shvatio, samo ću redovno pratiti kad negdje pređem 25 eura da izdam račun na vrijeme i tjt. :slight_smile:

1 Like

Ti si bas odlucio financirati ovo povecanje placa drzavnim sluzbenicima…

1 Like

Pretpostavljam da vecina ovdje koristi WordPress. Da li (u Gutenberg editoru) stavljate da se Amazon linkovi otvaraju u novom prozoru? Ako je tako, da li vasi linkovi imaju rel=“noreferrer” kod u njima ili ne?

Imaju noopener, noreferrer i nofollow.

Da li noreferrer moze predstavljati problem buduci da Amazon ne moze vidjeti odakle dolazi posjeta?

Očito ne jer mi tako radi već godinama i sve je ok.

1 Like

Ja sam sve to poceo koristiti preko aawp jer site stripe vise nema slike, pa sad i obicne linkove koristim preko aawp. Moja puna preporuka. On stavlja odma nofollow, sad nezz jel ima i ovo ostalo nisam gledao.

Ako itko zna, postoji li način da dođem do lokacije odakle mi klikaju na Amazon linkove, tj. gdje se ti moji affiliate linkovi nalaze. Svaki mjesec netko kupi alata, i to redovno za solidne iznose, evo upravo maloprije je netko naručio stvari za $3200.

Brine me to što taj tracking code više ne koristim na svojoj stranici, jedino gdje ga imam je na jednom članku na LinkedIn-u, a sudeći po broju pregleda tog članka tamo, nemoguće je da svaki mjesec netko kupi. Čini mi se kao da je neka firma jer obavezno kupuje 5,10,15 komada istog alata.

Kao i svaki početnik, i ja sam prije svugdje stavljao linkove (to mi je doslovno prvi affiliate tracking code koji sam ikada napravio), i sad me strah da mi ne zatvore račun zbog toga… Pokušao sam pretraživati da nije na reddit ili quora, ali ništa.

p.s. i meni je drago kad vidim- da će bit dobra provizija, ali pošto ne znam odakle dolazi, strah me isto haha.

Ma neće te dirat, ne brini se, ne sjećam se kad sam posljednji put čuo da su dirali nekoga. Svi živi oni agregatori članaka i slične stvari imaju tonu starih aff linkova. Jedno vrijeme sam neznajući dijelio na pinterestu tonu slika proizvoda i tek kasnije skonto da su sve direkt aff linkovi umjesto linkovi ka mojim postovima.

1 Like

UIpravo dobio na mail:

Ajde sad su mi barem spustili ove kategorije pa možda i uspijem uhvatiti koji bonus haha…