Pitanja oko Amazon affiliate sajta

Za US trziste je jedina sansa pojaviti se u SGE odnosno desno od ovog SGE teksta na vrhu.

Ma znam ali stvarno ne vidim dugorocno da se moze toliko pojazivati reddit ili teme iz foruma stare 5 godina umjesto novijeg azuriranog clanka… vidjet cemo, zati se i trudim sada probati naguci prometa kroz pinterest.

A za svaki slucaj, ne bi bilo lose poceti pomalo uciti nesto novo ako ovo propadne

Mislim da je Google posebno skeptičan prema člancima nakon pojave AI, nije ni čudno da preferira forume jer donekle još ljudi kreiraju sadržaj tamo.

1 Like

Tankosava jasta.
Upravo pocinjem da radim nesto oko sajtova nakon duze pauze, pa cemo vidjeti. Gugl sve vise lapa sebi. Ulozila sam u njihove akcije, ali ni one nisu bas blistave. Bice da je i sam Gugl pod pritiskom…

Ali tipicne aff sajtove ne radim. To mislim da je promasaj cist, u najavi.

Pa naravno. Ja kad guglam vec pisem kw+forum

I ja ovo vidim kao vid borbe prema AI clancima, ali ovo moze biti samo kratkotrajno rjesenje buduci da maheri vec imaju profile na Redditu sa 10,000+ karme na kojima izmedju ostalog rade Amazon Affiliate, tako da krajnjem korisniku dodje isti djavo, jos mora kopati po nekoliko foruma i citati nonsense, umjesto da kompletnu informaciju dobije serviranu.

Mislim da sam vec pisao negdje sto se ovog problema tice, ali ono sto meni ne ide u glavu jeste sljedeca situacija:

• Blog A je standardni aff blog koji vecina ima u nisi patike
  • Blog B je blog od kompanije koja proizvodi patike

Za KW best shoes for walking Google je poceo potencirati rezultate sa Bloga B iako tu 100% postoji sukob interesa (informisati vs prodati). Tako da blogovi tipa B nastavljaju rasti kao ludi, naravno ukljucivajuci njihove patike na vrh svih ovih top listi.

Nisa u kojoj sam ovo najvise primjetio je tech (nemam pojma kakva je situacija sa obucom)

3 Likeova

Krivo. Nisi napisao opciju C:
C: reddit rezultat gdje se raspravlja o tim patikama.

Za bilo koji keyword tipa best shoes for hiking, walking, running itd. u top 10 ćeš danas vidjeti barem jedan ako ne i dva pa čak i tri reddit rezultata.

Blogovi tipa B danas ne nastavljaju rasti kao ludi nego su pali izvan top 10 a neki čak i izvan top 20. Posljedica - drastičan pad posjete i naravno zarade.

Kakav aff blog - prošla su ta vremena.

Edit: ovo je po meni besmisleno jer nema šanse da neki random lik sa reddita zna više od nekoga tko ima web sajt 10tak godina u nekoj niši i odlično razumije tematiku i problematiku.
Toliko o EEAT kojeg Google kuje u zvijezde.

Ja sta god da trazim od tih recenzija guglam i “reddit” uz. Cim vidim affiliate blog bez slika iz prve ruke samo udarim back. Rekao bih da zadnjih 100 guglanja 20% ima reddit u sebi. Od nereddit sajtova tolerisem samo onaj runrepeat za patike.

Jedino komparacije specsa ne trazim na redditu.

Šta planiraš učiti novo? Tj kakva su tvoja viđenja?

Jbg ti onda ne znas googlat :smiley:

Ma nisam se bacio još u ništa novo, neki dan sam razmišljao prijaviti se u AMazon Influencer program ali ne ispunjavam uvjete, možda ako budem imao nekad više subscribera na youtube pa možda ću onda uspiti…

A nemam viđenja, jebiga ja sam optimist pa mislim da će se nekako ipak ispraviti ovvakav način funkcioniranja Google-a…

A što učiti novo nezz, može bit sto stvari, mi blogeri svakako naučimo 1001 stvar, samo ih treba kasnije detaljnije učiti da možeš prodavati te usluge ili nešto…

1 Like

@petarvu pa ima yt guraj malo jače bar dok ne krene monetizacija, onda vjerujem da ćeš poticaj dobit da nastaviš radit još više. Imaš ideja za video ođe na forumu masu pa možeš i odavde kupit, šta zanima tebe i nekog odavde zanima i ljude po svijetu. Greota bi bilo kad si već krenuo i solidno radio da ne nastaviš jer čini mi se svjetlija budućnost za jutjubere no vlasnike aff sajtova.

1 Like

To svakako.

Ma ja sam čudan čovjek totalno, iako mislim čak da tu ima i istine. Evo ti situacija: komp mi je u sobi, i žena mi non-stop gura neke pizdarije iza mene (stolica od male, neke vreće s robom, itd…)… I onda ja prije nego krenem snimati, trebam raščistit to, tj. pogurat na sred sobe… i onda kad završim, sve to vraćati, itd… (jbg manjak prostora u stanu haha)…

I sad, nije to razlog zašto ne snimam, ali kad znam da prvo to moram sve, onda i ono malo volje što imam izgubm haha…

Valjda ću do kraja godine uselit u novi stan pa da imam “normalnje” radno mjesto haha

5 Likeova

Pa možeš koji video i bez tebe ko što bugi radi dakle samo monitor snimaj i deri, da održiš objavljivanje. a i ako je nered šta ima veze primarnije je vazda kod takvih kanala šta pokazuješ na monitoru i šta pričaš, a to što je iza tebe manje bitno

1 Like

Upravo ovo što ti je Anja rekla je bila i moja prva misao, ima 100 načina kako raditi videe bez snimanja sebe. Dapače, često su takvi videi zanimljiviji. A videi su nekako sada u trendu i kako se čini to će još neko vrijeme biti tako.
Iako, ako sam dobro “ukačio” odakle si, tebi je lakše turistima uzimat lovu, nego se j… s googlom i njihovim update-ima. :rofl:

1 Like

Vidio sam masu videa u kojem je pozadina “zid”. Taj zid može biti knauf ploča na kotačima koju samo izvučeš i sakriješ cirkus iza sebe.

2 Likeova

Predlažem da napraviš kanal o organizaciji i spremanju prostora :wink:

3 Likeova

Kakve budalaštine; da ‘knauf ploča na kotačima’. :grinning: :grin:
Znam da ti Petre imaš greenscreen, pa ti pozadina može biti što god poželiš, štoviše, možeš ubaciti sebe u neki drugi video, ne mora biti slika. :wink: (A iza svega toga ima mjesta i za ‘stolicu od male, neke vreće s robom, itd…’) :o:

1 Like

trnac je mislio na zelenu knauf ploču na kotačima, tzv. rolling green screen :grin:

1 Like

Pa najgore je ako te nešto ograničava. Posao je posao i video mora ići vani, ako će te neuredna soba spriječiti u tome, to nije dobro, možda bi baš taj video progurao kanal a ti odustao.

Snimati sebe je prednost, istraživanja govore da je tako bolje, ali ja nisam za biti ispred kamere pa opet guram bez toga.

Ja sam većinu tutorijala snimao u 3 sata ujutro kada mala spava. Možeš misliti na što bi sličio da si snimam glavu u takvom stanju.

Moj savjet je snimiti i sebe ako može, ako ne može taj dan, onda je i samo zvuk dobar plus montaža samo da video ide van.

3 Likeova

Postoje dve vrste ljudi, oni koji imaju izgovor i oni koji imaju resenje. Stvar je jako prosta, video bez tebe, ili samo glava u nekom od uglova itd.

2 Likeova