Dal tko koristi zajedno više amazon računa na jednom sajtu ? (co.uk,com,au,ge,it) i dal je to ok? Viidm da top sajtovi u mojoj nichi imaju više linkova na jedan proizvod…
To bi onda trebao se na svaku zemlju regati posebno i onda ubacivati link?
Dal tko koristi zajedno više amazon računa na jednom sajtu ? (co.uk,com,au,ge,it) i dal je to ok? Viidm da top sajtovi u mojoj nichi imaju više linkova na jedan proizvod…
To bi onda trebao se na svaku zemlju regati posebno i onda ubacivati link?
Imas OneLink opciju pa ti 1 link redirecta na Amazone na kojima si registriran ovisno o lokaciji osobe koja je kliknula.
Znaci instaliram taj plugin, logiram se na sve amazone koje jesam i on ih redirecta ovisno iz koje zemlje dolaze?
Nije to plugin nego opcija na Amazonu. Registriras se na amazone koje zelis, stavis komad koda na stranicu i onda to ljude redirecta na neki od amazona na koje si registriran, ovisno o njihovoj lokaciji.
Istražim to malo… thx
eno još je živ link na wikipediji ![]()
Da se pohvalim da od nedavno imam prodaja na svom affiliate sajtu skoro svakodnevno. Tek nakon vise od godinu dana sajt je stekao neke pozicije za keyword+review,keyword+test itd. od kojih je dosta keyworda u top 10.
Daj malo detalja, jesi li redovno dodavao sadrzaj, linkove itd.
Drago mi je da cujem jos jednu uspesnu pricu 
Čestitam 
Znači godinu dana ti je trebalo? Jel bude cca +200$ mjesečno?
Prvu godinu treba izdrzati
Ja obicno ne produzim domen ako nema redovnih prodaja i sajt ne napreduje, bude mi muka vise da se trudim a nema napretka. Da se nadovezem pitanjima - da li si gradio linkove (nadam se da nisi
) i koliko imas clanaka na sajtu?
Da li imas veci broj poseta jer ti je link na wikipediji?
Redovito sam dodavao sadržaj, linkao nisam ništa specijalno, naravio sam blog na wordpress.com, napisao par članaka na njemu, pusio da odstoji i linkao odatle, plus još neki linkovi u komentarima na relevantnim sajtovima i forumima. Imam i par linkova na quora.
Ne bude još uvijek 200$ mjesečno, evo ovaj mjesec do sad 50 $, u prvom je bilo 30tak(ljudi se istrošili za Božić) a u 12 mjesecu je bilo 90 $.
Na sajtu ima sa današnjim dodanim najnovijim člankom ravno 48 članaka. Neki su oko 500 riječi (jako mali broj) a većina ih je između 1500 i 3000 riječi.
a lijepo… polako i doći će… Reci koliko mjesečno ulažeš u sajt?
Jel mozda netko probao napraviti pozitivan roi iskljucivo preko adwordsa?
To imam u planu pokušati …
Ulažem samo svoje vrijeme i nekih cca 300 dolara na samom početku za nekoliko članaka.
A to je onda ok rezultat… Zašto neprobaš sa ulaganjima kad je polako to krenulo?
Da li koristis native ads ?
Koristim ih samo u sidebaru,medjutim postavio sam i adsense na taj sajt. Mozda bi bilo bolje da sam stavio amazon native.
Ako ti zarada preko Adsense-a nije neka, testiraj obavezno, i moja preporuka je da preko GA vidis iz kojih zemalja dolazi poseta, registrujes se za te zemlje na Amazon, i dodas OneClick code od Amazona.