Pitanja razna najraznoraznija

Kad se pokrivate ćebetom i jorganom šta stavljate do vas? Ćebe il jorgan? Zašto?

Ja se vazda pokrivam ćebe do mene, nekako mi logičnije, da me zgrije i bolje ušuška. Moj brat i majka se pokrivaju jorgan pa preko ćebe, meni je to nelogično totalno, kao da preko jakne obučem džemper.

Jorgan do koze… ljepse leci u malkoc hladnije, lakse se zaspe… jos se ne znojis… E sad, jedino ako neko nema grijanja nikakvog u spavacoj, pa onda bi deka prvo isla

Ovdje je rijetko toliko hladno da su potrebni i jorgan i deka, pa koristim samo onaj dosta debeli jorgan. Ali u slučaju da deka zatreba, jorgan na sebe pa deku na jorgan. Udobnije mi je, a i lakše mi je prati navlake i jorgan, nego deke… To mi je horor za oprati…

Morao sam googlati da vidim što su ćebe al uglavnom ja se prvo pokrijem jorganom pa onda ćebom jer kao što @simeon hladniji je i kao što @valkyrie kaže lakše je za oprati, a i nekako mi udobnije da me dira pamučna navlaka od jorgana nego dlakava ili vunena ćeba.

2 Likeova

vunena ćebad* :stuck_out_tongue:

Ajd kad je tema s ovakvim naslovom, da i ja malo “hijackujem”…

Da li se po defaultu tusirate kad ustanete, ili pred spavanje? (il nema “defaultnog” vremena za tusiranje)

A nema defaultnog nego kako mi se da… pošto sam lijen se prisiliti ujutro, onda to češće napravim navečer. Al i logičnije mi nekako prije spavanja da legneš čist u krevet, a ujutro bi to imalo smisla uz neki fitness trening prije tog al i to radim navečer zbog lijenosti.

Evo i ja imam vezano pitanje… kad tuširate glavu jel je dignete prema gore ili spustite prema dolje? Ja kako kad al češće prema dolje sa zatvorenim očima ispirem sapunicu s glave.

@mitok evo ti @anja1 radi konkurenciju ovdje… @bozoou što kažu anđeli kako je najbolje pokrivati se i tuširati?

Ja sam se vecinu posle srednje tusirao svaki dan ujutru cim ustanem (ili u podne hehe), i prao kosu svaki dan sto sigurno nije dobro za zdravlje iste.

Nedavno sam poceo obrnuto, tusiranje pred spavanje… Kvalitet zivota je porastao za nekih 10% :smiley: Ujutru nisam ni za sta, i bas mrzim da se moram istusirat i tako to, izgubim sat vremena dok obavim sve i dok dodjem na radnu temepraturu… s druge strane, s tusiranjem pred spavanjem legnem posve cist u krevet, ali i ljepse zaspem- istusiram se hladnom vodom, legnem u hladnu sobu i porkijem se hladnim jorganom…

Pricao je onaj strucnjak za spavanje da je prirodno da se spava u hladnijoj prostoriji, jer je tijelu potrebno da obori temepraturu 1-2 stepena dok spava, i sigurno da to ima neke veze.

Nasmeja me baš :joy:
Kod mene je ćebe (ili ti…deka) pa jorganska navlaka samo. Ne volem ono…jako toplo alergičan sam inače na jako toplo :hot_face:

1 Like

Tusiranje uvece Ujutro samo osnovne radnje ostavljam. Spremim i sta cu obuci sve uvece vec.

Ako idem na plivanje, onda usred dana pa preskocim uvece.

Zimi samo jorganom koji je u navlaci, u jesen samo cebetom, al u navlaku ga stavim, lakse prati a i glatko je. U ljeto samo navlakom.

Haha, joj pitanja.

Prvo dole, da nasamponiram kosu i iscesljam, pa gore kad ispiram. Da imam kratku kosu vjerovatno bih samo gore…pretpostavljam

Stručni naziv za navlaku je šlifer. :slight_smile:

3 Likeova

Pa šta ti nisi bio mali? Nisi gledao Charlie Brown i njegovo ćebe koje je uvijek vukao sa sobom? :wink: :smiley:

Bog te mazo, a meni je nekad nećkanje da li otvoriti neku novu temu u birtiji koja nema veze sa webmajstorima :smiley:

Aha, i ti si se priključio sprdanju :wink:

Pa mislim da to zavisi od duzine kose. Ja imam kratku kosu pa mi je svejedno, mada cesce bude prema dole.

Da ubacim i ja jedno razno najraznoraznije pitanje…

@anja1 @steelmaiden Jel lakše zaspat kad se napušiš navečer? :wink: Nisam godinama zafumao pa sam zaboravio :slight_smile:

Da li imate partnera ili makar ljubimca?

Zavisi tko pita, odgovor ne mora biti isti.
A svatko tko pita, pronaći će taj odgovor u sebi (jer to je mjesto gdje smo htjeli/nehtjeli spojeni sa duhovnim svjetom i gdje svatko od nas može primiti ono što mu treba, što ga zanima)
A znaš da si primio odgovor ako osjećaš sklad i zadovoljstvo kad se pokriješ ili tuširaš.
Ako se pak pokrivaš ili tuširaš, a nešto te smeta… muči … onda si očito usred procesa/lekcije da spoznaš i primiš odgovor koji će ti u konačnici pričinjavat zadovoljstvo.

Jer djelovati ispravno u skladu sa onim što nam poručuju Anđeli može rezultirati samo zadovoljstvom, pošto je naša žudnja isto i njihova žudnja. Oni su sluge da pomognu da ispunimo tu žudnju i to je njihov jedini smisao i potreba. Zato postupanje po njihovim smjernicama, može samo podići naš osjećaj zadovoljstva.

Lakše, naravno. …

Ja pred spavanje kad sam u bl, a kad sam na moru onda neđe oko 15h tj prije plaže, volim bit slan.

Kod mene tuširanje znači stojećke kupanje bez kvašenja glave, a kad se kupam (to uključuje kvašenje glave) odstojećki uglavnom spustim glavu dolje.

Par starijih ljudi koje lično znam a imaju u poznim godinama izrazito gustu kosu skoro nikad je ne peru. Ne velim da je presudno bit krme za dobru kosu, samo crtica

Kod mog đeda se onomad grijala samo jedna ona glavna prostorija đe peć, a u ostalim prostorijame vazda led ledeni. Nikad nisu otvarali vrata od tih soba da se zgriju iako se nastavljaju na onu dnevnu sobu koja se grijala i u kojoj je vazda bilo bar tries stepeni. E u tim sobama se tako lijepo spavalo. Bace preko tebe deku i onaj teški jorgan koji te zakuca na jedno mjesto da se ne pomjeriš ni centimetar do buđenja.

Meni dan danas prija kad je spavaća soba prilično ladna.

Meni jeste malo lakše, ali ne mnogo. Mada kontam da je oko uticaja na spavanje individualno. Po meni pivo je idealno za uspavat se, mada ne volim pivo. Vjerovatno kao i ti i ja sam spavao masu vremena preko dana i onda jeste problem ogromni krenut spavat u “normalna doba” ili čak i zaspat u neko nedoba, tipa 10 izjutra poslije cjelonoćnog gledanja u kompjuter. Mene su masu cigare držale budnim pa možda ako ti je zaspat problem da probaš pred spavanje ne čadit sat vremena i ne gledat u komp i mobilni.

Imam ženu, đeca mole za ljubimca, ali nemam snage i volje imat ljubimca u stanu.

@bozoou zašto pišeš Anđeli velikim slovom?

Kako vam u onoj ladici za escajg su posloženi kašike viljuške i noževi. Da li ide tim redom? Kod mene je čitav život bilo baš tim redom, ona plastičina i u njoj redom s lijeva na desno desetak kašika, desetak viljuška, pa desetak noževa. I neđe prije pet godina iz čista mira žena promjeni raspored u kašike, noževi pa viljuške iako je i ona sama držala prethodnih 7-8 godina po rasporedu kašike, viljuške, noževi. Meni kad sam vidio raspored kašike, noževi, viljuške ko da je neko uzo mi glavu i bućko je cijeli dan. I dan danas nam stoji nelogični raspored escajga i dan danas ja sam u čudu kad god otvorim fioku. Imala je ona neko objašnjenje zašto al sam zaboravio ili nisam slušo jer sam bio zgrožen novim rasporedom.

2 Likeova

Iskreno, mislio sam da je tako gramatički ispravno…kao što se gramatički Bog piše velikim slovom. Sad baš googlam i čini se da ipak nije …ali meni će vjerovatno i dalje tako ostati srcu draže. :slight_smile:

1 Like

…inače, mogao bi se netko zapitati, a i sam sam se na tren zapitao: “Ako komuniciramo sa Anđelima, kako to da već nisam znao odgovor na Anjino pitanje?”
…odgovor je zapravo već poznat: “Pitaj i znat ćeš” (Kako bi reklo u Bibliji nešto tipa: “Tko pita, odgovorit će mu se …tko kuca, otvorit će mu se…”)

Znači, onog momenta kada sam se zapitao kakvim slovom se piše riječ “Anđeo” …odgovor je praktički već serviran na pladnju …i krije se iza ideje “google for it”. Pošto je Google naravno samo jedan od alata kojim nas Bog dotiče… pošto nas on uvijek i jedino dotiče svojim tvorevinama, izvan tih tvorevina on i ne postoji …jer on jeste tvorac i tvorevina istovremeno. Svoj uzrok i posljedica. Znači Boga ne možeš tražiti u drugom obliku sem svega onoga što nas okružuje… što on i jeste - SVE.

Tako da je stvar jednostavna…kad pitaš, saznat ćeš.
Hoće reći da smo svi mi potencijal da budemo što god želimo, da saznamo što god želimo…no dok se ne pokrenemo u svojoj želji, to će ostati samo neostvareni potencijal.

I onaj što skače trostruki salto, imao je taj potencijal i prije nego se pokrenuo da skače trostruki salto…no tek dok se pokrenuo …njegova želja i nastojanje da ju ispuni su ga doveli do tog znanja, spremnosti i cilja. U tom nastojanju si u interakciji sa duhovnim svijetom koji te vodi do tvog cilja …upravo na način da na svaku tvoju misao postoji neki odgovor koji te vodi ka tvom idućem koraku.

Do kuda ćemo kao društvo doći uz pomoć te duhovne sposobnosti?
Stvarno ne znam do kuda ćemo doći, ali me apsolutno fascinira do kuda smo već došli… a došli smo od kamena do iphona … od amebe do čovjeka … sve to je popločeno jedino tim procesom … želi, pitaj i dobit ćeš.

I ispravno bi bilo reći “Do kuda ćemo kao bitak doći uz tu duhovnu sposobnost” …jer i društvo je samo jedan od oblika u kojem se pojavljuje taj bitak u svojoj želji i nastojanjem za vlastitim napretkom.

Taj bitak je nekad bio tek “prva klica života”, pa kroz mnogo vremena napredovao do majmuna …pa čovjeka …i tu svakako neće stati. Tj. već je evoluirao, samo to baš svjesno ne perpcepiramo.
Jer nas oduvijek i zauvjek uz taj bitak veže pojam osjećanja JA …i taj osjećaj se neće zgasnuti i kada se taj bitak potpuno transformira u tipa robota, ili ako preselimo u virtualne holograme …ili šta ja znam…

Čovjek kad bi se i u potpunosti upgrejdao sa tehnološkim uređajima, kad bi i sve jedan organ u tijelu zamjenio umjetnim uređajima… on bi i dalje tvrdio za sebe… to sam JA (čovjek), ovo je samo tehnologija koju sam iskoristio da proširim svoje mogućnosti, da se oduprem starenju i bolestima.

No ako tu nema više biološkog tkiva čovjeka …onda više nije čovjek. Ali jeste isti onaj JA … koji se kroz čovjeka transformirao i evulirao u neki napredniji oblik.

Taj proces transformacije nije crno/bijeli, nego je to postepeni prelazak… i s obzirom na zavisnost čovjeka i tehnologije po kojoj živi i opstaje, ja bi rekao da smo već debelo zagazili u vlastitu transformaciju.
Koliko je uistinu bitno što moja ideja “google for it” me danas vodi preko ruke - do mobitela - do pohranjenog znanja …dok će me sutra voditi preko Muskovog neurolinka (koji je integriran na moj mozak) do istog znanja. Promjenit će se samo interface, no strukutra koja ćemo postati je već tu.

Želili smo je. Dobili smo je. :smiley: :smiley:

Samo je problem ujutru ustati :smiley: :smiley: :smiley:

Onaj gore isti za spavanje strucnjak je pricao kako alkohol uspavljuje, al to nije pravo spavanje, nego je vise nekvalitetnog sna (od kog se ne odmaras).