Pitanje za iskusne SEO majstore; članci i novi niche

Pozdrav ekipi, posebno ovoj iz naslova :smiley:

Proteklih noći malo se spavalo, a puno radilo, oči da ispadnu. Naime, ušao sam ovih dana u novu nichu, posložio sajt i imao nekiih 300$ za “baciti”. Razmišljao sam da li uložiti i fb page ili kupiti dobre članke. Odlučih se za drugu opciju, kupio sam trenutno 12 članaka 1000+ riječi.

E sad, da se vratim na srž teme, što mislite da li pričekati sa kupovinom još 12 članaka ili pričekati da vidim rezultate prethodnih i ima li “napretka” ili pogurati sa posjetom. Što mislite koliko je realano očekivati rangiranje bez guranja u posjete?

Hajmo @anja1 @Jeronimo034 i ostala ekipa :D…

1 Like

Ja mislim da je investiranje u dobar i dobro tematski izabran sadržaj jedno od isplativijih ulaganja. Što mene prozivaš ja veze nemam samo kenjam bezveze. Ja što sam iskusniji i sve više pametujem, a sve manje zarađujem.

A što bi čekao, ako si našao dobre teme đe ima mjesta za tebe. Linkove za veliku većinu oblasti ćeš morati praviti ako nisi birao lakše termine. Ili ćeš se uguravati onim ogromnim jebačkim člancima. Dosta se stvari da vidjeti manuelno pregledavajući konkurenciju i ima li te u toj priči. Mada i ta procjena zna prevarit dobro. I opet serem i sve su to šuplje priče. Za sljedećih 300$ otiđi u amsterdam i zakrvari oči, oderi trandžu i za ostatak izjedi onijeh stropvafela kolko možeš u peep kabini.

3 Likeova

Slažem se s time, da kvalitetan sadržaj i ključne riječi dobru utječu na dovođenju posjete. Optimizacija stranice je ključna strategija za svako poslovanje. Ukoliko ti SEO nije optimiziran kako treba, ostavljaš puno potencijalnog prometa za svoju web stranicu. I možeš biti siguran da će konkurencija to iskoristiti.

1 Like

Sve ti ovisi za koje keyworde zelis konkurirati. Ako su keywordi sa jakom konkurencijom samo sadrzaj bez dobrih backlinkova ti nece pomoci. Mislim hoce,ali bit ces npr. 30 i neki umjesto 3. u google rezultatima.

2 Likeova

Samo clanci, sto duze to bolje, 1000+ rijeci ako moze

1 Like

kakvi 1000 samo hard kor 3000+. Ma nebitno je koliko je riječi dok god je duže i bolje od konkurencije. Evo ja editujem članak od 5000+ riječi i ulazim u 10 sat editovanja pa vam javim nekad kako rangira ovaj članak, ovo će mi biti najduži članak na sajtu, polažem velike nade u njega.

4 Likeova

Kakva je to nicha da je članak 5k riječi? :slight_smile: Ja kad bi u mojoj nichi napisao takav članak mislim da bi odmah bio X u browseru :smiley:

to je jedna glavna long tail fraza best --------- ---------- pa izdjeljena na 4 podkategorije i tu je nekih 35-40 proizvoda pa kad računaš i uvod opšti, uvod za podkategorije pa o svakom proizvodu bar 100 riječi a uglavnom i više, pa zaključak, mora to ići preko 5000 kad je tako oblikovan članak. Mogao sam ja podijeliti članak u 4 članka tj ove podkategorije i to uglavnom i radim, ali rekoh ajde jedan ovaj momački da probam i realno bi moglo tu još dosta da se napiše. ova glavna fraza ima 2900 pretraga. i nisam siguran da ću se tu probit više vjerujem u podkategorije koje imaju do 400, pa ću tu i neki sporednih fraza pokupit nadam se.

uglavnom znam da je prošle godine jedan sajt iz niše krenuo sa 10 članaka od 8 do 12K riječi. zaboravio sam i kako se zove sajt i kako je napredovao. uglavnom to su bile knjige ne članci.

uglavnom nije isključeno to za x da će bit i kod mene, ako uopšte dođu ljudi

1 Like

Ja se nekako krećem u prosjeku oko 1500 riječi po članku s tim da recimo veće teme obradujem u 2-3 članka

Hvala svima na doprinosu, a ono zasto bih cekao je razlog, cisto da reziminiram da li je promasaj ili ima smisla gurati…

Svakako bi bilo pozeljno da dodajes clanke u kontinuitetu. Jer nije dobro da samo zalepis clanke pa pustis sajt tako. Ako si vec usao u celu pricu onda je teraj pa da vidis gde ce da izadje. Dodaj jedan clanak nedeljno i prati.
Nadam se da si pre toga odradio skauting dobar, da si istrazio KWe i da znas sta mozes da ocekujes od tih clanaka.

3 Likeova

Ovo za kontinuitet nije toliko bitno, ovisi o nichi. ako je news naravno da moras dodavat, a ako je recimo site o recimo diabetesu onda nemoras, napises sve o diabetesu i sad da ides izmisljavat toplu vodu moze samo skoditi a ne koristiti. Zato ima i ovih amazon siteva na kojima se neradi vec godinama a oni i dalje daju para pasivno, zato se to i zove pasive income…

4 Likeova

Opet ja mislim da vremenom ako se ništa ne radi propada, bar je tako na svim mojim sajtovima. svi vremenom padaju ako se na njima ništa ne radi. ajde mogu shvatit da je nadošlo konkurencije, ali ima vala i đe nije nadošlo pa pada.

Da su samo članci :grin:

3 Likeova

Podrazumijeva se.

Nego narucio sam jos 12 clanaka, dobra je stvar sto su ovi vec indeksirani, nikad brze nije indeksirano nego sad haha…Vidjet cemo svakako, da li je ovo bacanje novca u vjetar i da li je bolje bilo poslusati anja1 i oderati za tu lovu nekoga, ne bih bas uzeo njegov izbor trandzu… Ali to cemo drugom prilikom :joy:

Nalozen sam na ovo, a nadam se da necu ubrzo popiti samar i vratiti se demotivaciju :rofl:

Da, na siteu bi se trebalo raditi, ali ako dolaze backlinkovi redovito, ako se o siteu redovito pise online i spominje ga se onda nemas probleme.

@cupomakarska
Kakvi su to clanci da su indeksirani prije nego ih narucih? To mora da su neki posebni…

2 Likeova

Gle, ne znam sto bih ti odgovorio, a da te ne uvrijedim. Vidjao sam slicne tvoje odogovore i po drugim temem. Znaci kad se ukljucis vec u temu, bilo bi pozeljno da i nesto procitas prije nego sto krenes mlatiti praznu slamu. Indeksirano je prvih 12 clanaka, koje sam postavio i koje sam vec spomenu. Narucio sam jos 12 clanaka, koje cekam…“Nego narucio sam jos 12 clanaka”

Ali da ti ciko objasni i ovo, jer ocito imas neki problem. Ovako cemo… “Teta Ivana je kupila jos kg jabuka” - sto nam to govori? Rijec JOS, ovdje predstavlja da je Ivana imala vec prije neke jabuke. Da Ivana nije imala jabuke, to bi izgledalo ovako: Ivana je kupila kg jabuka.

Hvala svakako na ukljucenju.

Ok, oprosti. hrvatski mi je los, ali ti si napisao ovo:

Nego narucio sam jos 12 clanaka, dobra je stvar sto su ovi vec indeksirani, nikad brze nije indeksirano nego sad haha…

Recimo u engleskom jeziku tu je greska u pravopisu jer je recenica jako lose napisana i nezna se tocno na koga se rijec ovi odnosi. Jedino na koje se moze odnositi su na ove koje si narucio…

A za ukljucenje mi savjetujes da se ne ukljucujem?

Nego narucio sam jos 12 clanaka, dobra je stvar sto su ovi vec indeksirani, nikad brze nije indeksirano nego sad haha

Ti si na konju!

Mislim da se i u engleskom pise “ne znam” a ne “neznam”…Ali nisam siguran… Nego dadaas mani se off topica, ukljucuj se naravno, vjerujem u tvoj doprinos. Ali, barem procitaj sto je pisalo pocetku.

Evo i mog najdrazeg forumasa @Webimir, ima li kakav savjet iz buducnosti? To sto sam na konju, bas i nije donijelo doprinos :rofl: