Platforma za tečajeve

Naletio sam na platformu: https://www.thecampster.com/hr/

Vidim da je to neka Singapurska kompanija, a ovo je samo odjeljak za HR. Htio bih pokrenuti sličnu stvar, Udemy za Balkan. Sada me zanima sa pravne strane kako riješiti neke probleme, a najbolje bi bilo ako netko ima preporuku za neku stručnu osobu koja je upoznata s internetom.

Svatko stručan mogao bi snimiti tečaj za web stranicu i dobio bi svoj landing page gdje bi ga mogao prodavati. Sve bi naravno bilo pregledano od strane tima, da bude na nivou. To bio način zarade i promocije njegovog tečaja, ali ujedno, na platformi bi taj isti tečaj bio dostupan i za pretplatnike (kao skill share), a od pretplatnika bi dobivao novac ovisno o pregledima.

Npr. njegov tečaj je 99$, a pretplatnici na stranici dolaze za 199$ mjesec. Ovih 99$ odmah ide sve njemu, a od pretplatnika se 199$ dijeli prema minutama gledanih tečajeva na više autora. Naravno, - provizija.

Sada me zanima sa zakonske strane, kako bi se vršila isplata? Ako ja otvorim firmu, a osoba koja snima tečaj je nema, kako bi mu se moglo isplaćivati honorar?
Također, kako zakonski regulirati ove minute pregleda, trebam li imati neke provjere sustava ili se može napraviti da ja vidim preko platforme i na kraju mjeseca šaljem izvješća/isplate?

Ako je netko imao slične pothvate, možda ima više detalja koje je voljan podijeliti. Hvala!

Na forumu ima više topica, npr. Instagram - prodaja ručnih radova

Svodi se na isto, proizvodnja i prodaja bez registrirane djelatnosti.
Ovo što si napisao je jedino rješenje - isplata honorara - ugovor o djelu.
Obračunati i platiti sve što zakonodavac traži + izvješćivanje prema poreznoj (JOPPD).