Posjete s googlea: 0

Pozdrav svima,

Ovo mi je prva stranica kojom se bavim s ciljem nekakve zarade od reklama(adsensea). Postove pisem zadnjih 10ak dana, ima ukupno 15ak postova, od toga je 5 kompletno kopirano i imaju 500+ riječi, 5 sam ja napisao i imaju oko 300 riječi, i ovih zadnjih 5 sam isto ja napisao ali imaju oko 100 riječi.

Koristim on site seo plugin, podesim ciljane keyworde, meta tagove itd… Mislim da nisam bas najbolje birao focus keyworde u ovim postovima, jer sam vecinom isao u ono strogo opcenito, ali tu je velika konkurencija pa me nitko nece preko google ni naci?

Eh sad, zanimama me par stvari, da li je originalan sadržaj stvarno toliko bitan da ukoliko kopiram nešto google me toliko sankcionira da me uopce ne prikaze u rezultatima pretrazivanja? Kakvi su vasi savjeti, da nastavim pisati postove i ciljam na malo manje popularne keywordove? Imam i facebook stranicu sa oko 200 članova koja stalno raste i od tamo vecina prometa i dolazi, ali sve je to jako malo.

Evo i par slika iz webmaster toolsa, google me ocito kaznjava zbog nekvalitetnog sadrzaja, je li to zbog manjka rijeci, kopiranog sadrzaja, malo postova ili se pak radi o kombinaciji svih triju cimbenika?

Radi se o stranici livingroom-decoration(točka)com



Ukratko - 10 dana je prekratki period za nekakve rezultate.
Priča se i da novi sajtovi imaju sandbox koji traje oko 90 dana.

Što se tiče sadržaja, osnovno pravilo je da on mora biti originalan i kvalitetan. Copy-paste članci će logično biti kažnjeni, a ako ga ima previše može se odraziti i na cijeli sajt.

Pozdrav evo savjet, nadi 50 blogova s commentarima da možeš ostaviti web u imenu, bitno je da su blogovi iste tematike ko tvoje, nemoj gledati jesu dofollow ili nofollow to je nebitno, samo to napravi, to ti je max 2 sata posla u roku 3-5 dana će ti se već vidjeti pomak na stranici. Također uzmi si nešto za pratiti ciljane kw čisto da vidiš što će ti napraviti 20 nofollow linkova, meni zna sajt skočiti u top 20, a onda dalje kreni graditi linkove. Sve je u linkovima, možeš ti imat savršen sajt ako nemaš dobrog linka pozdravi se s time.

@steelmaiden Da, pretpostavljao sam i ja da je to prekratak period, zbog toga me i ne brine previše što sad nemam puno posjeta nego eto pitam više da dobijem nekakav orijentir pa da napredujem ubuduce…

@edog “ostaviti web u imenu”… misliš da ostavim link sajta u guest comments?
Što bi mi preporučio za praćenje keyworda, vidim da ima taj odjeljak i u google analytics-u ali meni u toj rublici stoji : Nema dostupnih podataka. Valja posto je sajt nov …

tako je stavi adresu svoje web stranice, a link ti se pojavi na imenu, stavljaj neko ime stalno isto i pravo ime ne kw, da te što brže apruvaju, također piši kvalitetne komentare. cilj ove faze linkanja ti je da dobijes relevantnost i što više različitih IP adresa da linka prema tebi. da proguglaj ja koristim npr serp book, on ti se placa 5 dolara mjesecno najeftiniji paket.

Ali pazi, ti si dobio blokadu sajta na googlu jer krši smjernice, dok ti ne odblokiraju sajt nema posjeta sa googla, nikakvi backlinkovi tu ne pomažu jer je sajt blokiran.

Vidi što traže i popravi to i pošalji reviziju preko wmt-a (ako ti uopće itko to pregleda) i dok ti ne odblokiraju sajt nemoj trošiti vrijeme na njega jednostavno kupi novu domenu i pokušaj nešto novo i NE stavljaj adsense na njega odmah jer ovaj filter prolaze samo sajtovi koji imaju adsense oglase.

I opet će se naći neki koji tvrde da serp nema veze sa adsensom. Google intezivno radi na tome da svi rezultati budu prilagođeni većoj zaradi putem adwordsa i zato su pušteni ovi filteri koji gase novije adsense accaunte, ali ne tako da ih ugase nego tako da nijedan sajt sa tih adsense accaunta nema posjeta sa googla što je još gora kazna od bana adsense accaunta.

inače nemoj nikako pretjerati u blog komentiranju jer će to Google protumačiti kao spam…isto tako nemoj koristit ključne riječi za ime, nego koristi svoje pravo ime ili nekakvo fake ime…
ti da dobiješ pravi, a istovremeno najbolji backlink tebe treba netko spomenuti… napisati članak i staviti source na stvoju stranicu…

što se tiče sadržaja, sav copy/paste sadržaj ukloni. nista nesmije biti kopirano, jer kao što je već steelmaiden rekao, dovoljan je jedan članak da ti uništi stranicu.

Zanimljivo je da su ove “Ručne radnje” (sankcioniranje sajta u pageranku) uveli i prije nego sam postavio adsense na stranicu, bio sam i pobrisao sav kopirani sadrzaj, poslao im molbu za ponovni pregled i stigao je odgovor da stranica i dalje krsi te neke njihove standarde za kvalitetu…

Ima li nade za uklanjanje tih sankcija ukoliko pobrisem kopirane clanke koje sam u meduvremenu dodao i pocmem sam pisati unikatne clanke od 300+ riječi?

@edog nisam te razumio ovaj dio : “stavi adresu svoje web stranice, a link ti se pojavi na imenu” , mislis da napravim u komentarima hiperlink, tipa ovako nesto : <a href="mojlink.com">Ime moje stranice</a> ?
Ili da jednostavno napisem nekakav relevantan clanak i ostavim link na svoju stranicu kao pogledajte na njoj to i to…?

Ne slusaj ove gluposti vezano na adsens, to nema nikakve veze, uglavnom pgoledao sam ti stranicu. Ovako stranica ti nije kažnjena od strane googla da nije u rezultatima, probaj si googlat domenu, vidjeti ćeš da te nađe, također po mozu i majesticu vidim da nemas niti jedan link prema stranici. Pa mi nije točno jasno jesi prije imao gore kopiran sadržaj ili koristio neki program za izradu linkova, ako si nešto od toga dvoje velika mogučnost da je jeftinije i lakše krenuti s novom domenmo. Ali svejedno probaj odraditi neke linkove pa ćeš vidjeti kako stvari stoje. Što se tiće linkova, naravno da su linkovi iz guest psota njači, ali i to neće još dugo jer je google najavio da ove godine dvije stvari će utjecati na algoritam, a to je da link iz guest posta će više odmoći nego pomoći i isto to bi se trebalo desiti s emd i brendiranim domenama. Što se sadržaja tiće probaj napisati članke za riječi koje imaju 200-300 pretraživanja, piši tekst min 500 riječi, takvi članci ti se bez linkova dobrom optimizacijo prikažu u top 100…uglavnom moraš sam istraživati, netko ti može dati smjernice i tako dalje, kreni u istraživanje vidjeti ćeš da adsense nema nikakve veze i da su ovo samo nebuloze, jer da nešto znaju koji to pišu, odavno bi odustali od adsensa i primili se drugi vrsta zarada :wink:

hvala na savjetima!
Nisam koristio nikakve black hat alate za izradu linkova, ali da imam kopiranih clanaka - imam…
Ubuduce cu pisati clanke za ciljane keywordove pa cemo vidjeti…

ako imas kopirane clanke, rade zagasi domenu, uzmi novu i prebaci orginal clanke na novu domenu, ovako su ti male sanse da od toga bilo sto dobro ispadne :confused:

kad sam napisao u prethodnom postu vezano backlinkove. nisam mislio na guest posting nego sam mislio direktno na to da neka druga stranica neovisno o tebi napiše nešto i staviti source na tvoju stranicu. a da bi se to desilo moraš imati zanimljiv ili kvalitetan članak. a da bi netko nešto saznao o tebi odnosno o tvojoj stranici treba pronaći tvoju stranicu, a s obzirom da je tvoja stranica nova, to je vrlo teško. pa onda je za početak dobro kreneš kontaktirati relativne stranice, a i imaš opciju tip us… pa im predloži ili ih pitaj dali su zainteresirani da napišu nešto.

U ostalo neću ulaziti, ali ovaj dio teksta nikako nisam uspio skužiti na što misliš.

Kako gugl zna koji je beklink iz komentara koji iz članka? Kako gugl zna da ja nisam napisala clanak o tvom sajtu i ti mi dao pare? Kako gugl zna da mozda ja za tvoj sajt pravim “lose” beklinkove preko komentara sa stalno istim anchorom? Oce li ti sniziti rangiranje?

Da zakljucimo, kopirani sadrzaj unistava stranicu i ubuduce to trebam izbjegavati :blush:

naravno da zna… za svaki link zna od kuda je… da nezna onda bi bilo svejedno dali imaš backlinkove od loših izvora ili ne… a zapravo je vrlo bitno da backlinkove imaš od izvora odnosna stranica koji imaju sličan ili isti sadržaj, a istovremeno da ta stranica nije loša…google ne može u principu znati dali je plaćen članak ili nije… koliko znam google ne gleda npr… tko je ostavio komentar nego gleda od kojeg source-a dolazi backlink… naravno da će ti snizitit rangiranje na tražilici ako ćeš više loših backlinkova nego dobrih ili odličnih… jer da to nije tako, onda bi svi imali 10000000 posjetitelja dnevno…
a u prethodnom postu ja nisam napisao da neka stranica napiše nešto o mojoj stranici općenito, nego sam ja napisao da neka stranica napiše npr… članak na temu bmw 750i 2014, to objavi na svojoj stranici, a te podatke koje je preuzela i objavila je preuzela sa npr… moje stranice, i na kraju teksta stavi source ili ime moje stranice ili sl… znači nikakvo nasilno stavljanja keyworda… nego najnormalniji source link… što je sasvim normalna stvar.
a što se tiče blog komentiranja, već sam rekao, da su dobri dok se ne pretjerujue i nikako se nesmije staviti keyword u ime. nego se stavi pravo ime ili neznam marko, josip, ivan…

algoritam od googla je totalno napredan da nitko nezna koliko i što i kako sve su vise manje nagadanja, i onos to ljudi skuze da funkcionira, kako zna dali je blog comment ili guest post ne znam, ali prema iskustvu kojem sam osjetio na svojoj koži znam da ne možeš staviti ta dva linka u isti koš. Sigurno da niti jedan link nije loš kojeg sam napraviš, ali da imaju istu težinu tu se ne mogu složiti.

ne mislim na izvor (sajt odakle dolazi beklink) nego na to da li je beklink u članku ili u komentaru članka. ajd npr moze to da shvati sto i nije toliki problem. al da beklinkovi sa keywordom donose zlo to ja ne vjerujem, mozda hiljade komentara sa istim tekstom ali ja znam da mi nije pravilo problem sto ostavljam komentare ikada i uvijek stavim anchor, doduse gledam da mjenjam. nosf je rekao (parafraziram) i to je moje misljene da link vrijedi koliko posjete donese. normalno je da ce clanak sa lupam b92 donijeti mnogo vise posjete nego clanak sa nekog onako bloga, normalno je da ce komentar na sajtu slične tematike vise posjete donijeti nego komentar sa sajta koji je nevezane tematike. ja beklink shvatam kao neki signal guglu da pregleda stranicu indeksira je i rangira je na osnovu nje same, signal je normalno jači kad je sajt jači, kad više ljudi dolazi preko beklinka itd. mozda grijesim, ali svako ko prica o seo mozda griješi tako da svako svoju teoriju gura i radi kako misli da je najpametnije.

link nema veze s posjetama. A to da kw ne stavljaš u anchor ti je najboolji savjet koji ti neko može dati. Do sada je postotak isao ne vise od 10% ali u prvom iducem update ocekuje se da bi taj posto treba biti cak manji od 5.

http://www.gotchseo.com/anchor-text/

Kao prvo, u potpunosti se slazem sa anjom, i takodjer uvijek stavljam keyworde u anchor tekst kada komentiram. Do sada radi toga nisam imao nikakvih problema. Takodjer, ovo sto kaze bugi je jednim dijelom tocno, naime svakako na takav sajt ne treba stavljati adsense, jer bi se moglo dogoditi da mu i adsense baniraju, jer google jako gleda copyright prava.
Zadnji post od edog uopce necu komentirat, ziva nebuloza.
P. S. : http://pixelgroove.com/serp/sandbox_checker/ kaze slijedece za tvoj sajt: livingroom-decoration.com is possibly penalized or sandboxed by google!