Povoljan VPS u Hrvatskoj i preporuka VPS u inozemstvu

Pozdrav,
portal mi prelazi preko 10 000 posjeta dnevno, u nekim trenucima zna na njemu biti 500 ljudi od jednom.
Naš host poslužitelj svako malo mora gasiti naš site da bih server sačuvao od potpunog crasha.
Predlažu da kupim VPS ili Dedicated server u cijeni od 1100 do 2200 kn/mj što je previše za finacijske mogućnosti moga džepa, a portal je neprofitan.

Stoga, postoji li jeftinije rješenje u Hrvatskoj. Gledao sam na hostgator.com da imaju puno jeftinije opcije koje bi se mogle financijski podnijeti, no serveri su u Americi pa ne znam kakva bi bila latencija.

Postoje li takva riješenja u EU?

Što predlažete.

AKo ti nije bitno da li je managed ili unmanaged imaš RocketVPS unmanaged Unmanaged, OpenVZ based VPS hosting services and pricing - RocketVPS od $9.99, u slučaju da uzmeš RS2 imaš pravo na lifetime discount od 30% ping im je u prosjeku 169 ms. Oni su “podružnica” Kownhosta (Managed VPS Specialists | KnownHost), tako da to nebi trebao biti problem. Dodatak za CPanel je mjesečno $8.50. I to te uz popust na kraju izađe (RS2 - 14.99 + cPanel - 8.50) - 30% = $16.44. Sumnjam da ćeš igdje u Hrv. jeftinije naći. Ja još ovaj mjesec imam paket kod Godaddya pa prelazim kod njih.

Ako ti treba nešto fizički bliže, VPS možeš dobiti u Njemačkoj na hetzner.de i hosteurope.de. Koliko znam, to su i firme koje se često preporučuju. Mislim da Avalon za svoje VPS-ove zapravo koristi pakete s hosteurope.de.

Ako te zanima najpovoljniji unmanaged VPS hosting bez control panela, onda imas Alvotech - VPS from 3.90 EUR per month, dedicated Server and Webhosting

Serveri su im u Njemackoj, nude puno prostora i jako su jeftini.

A ako hoces povoljan fully managed VPS sa nemjernim prometom, onda je tu rumunski offshore hosting Offshore provider | Offshore hosting | Offshore vps | Offshore dedicated

Ako te zanima najpovoljniji unmanaged VPS hosting bez control panela, onda imas Alvotech - VPS from 3.90 EUR per month, dedicated Server and Webhosting

Serveri su im u Njemackoj, nude puno prostora i jako su jeftini.

A ako hoces povoljan fully managed VPS sa nemjernim prometom, onda je tu rumunski offshore hosting Offshore provider | Offshore hosting | Offshore vps | Offshore dedicated

Setup fee? Ni to odavno nisam vidio…

netko čita WHT :wink:

Da, RocketVPS je nedavno otvoren no iza njega stoji nagrađivanja firma Knownhost s kojom nema greške. Ja osobno imam reseller kod jednog providera no kada budem trebao korak više idem kod RocketVPS!

Uh, pa cijene su sasvim pristojne :slight_smile:

Hey guys, molim za pomoć i savjet.

Objašnjenje:
Imam mali hosting paket kod avalona, a trebao bih napraviti nekoliko stranica.
Na avalonu mogu imati 2 domene, oba mjesta su popunjena s prvom stranicom koja je baš moja.
Ove ostale što bih radio bi bile za prodaju.
S time da bih htio ponuditi ljudima koji ih plate da ostanu kod mene na hostingu.

Sad, prvo sam krenuo gledati reseller pakete, nađu se već od 45-50 kuna mjesečno, a to mi se uklapa u budget, oko 500-600 kuna godišnje.

Ali, s jedne strane me strah što dobijem s tim ultra jeftinim resellerom (moj site trenutno nije zahtjevan, ali radi ko’ urica i to tako mora ostati).

Kako sad vidim, možda mi u budget ulaze i VPS-ovi, vjerojatno samo unmanaged.

Pitanje:
Što to točno znači, kako da upravljam svojim VPS-om, koliko toga treba naučiti (gdje na netu ima kvalitetnih informacija) - da li bih bio sposoban svoju ideju izvesti s ovim što je -ekser- predložio, ili da ipak idem s nekim resellerom ?
Što bi vi savjetovali ?

Mozes pogledat i nasu ponudu. Serveri su u Sloveniji sa direktnom linijom do Zagreba. Link u potpisu, a za dodatni info mozes me direktno kontaktirati.

Zahvaljujem na odgovorima! Čini se rocketVPS odlična opcija.
A i ovi Njemci su mi zanimljivi.

Postovlja se pitanje - zašto su u Hrvatskoj VPS tako skupi?

valjda mi je ovo glupo pitanje, al mogu li se ovi VPS zakupiti na par mjeseci da ne placam odmah cijelu godinu?

da, mogu na mjesečnoj bazi.

Shvatio sam da je unmanaged tip da se ja sam brinem o njemu.
Glupo pitanje, ali je li to teško? To jest kada mi se desi neka glupost da se ne može pokrenuti sajt ili se sruši hoću li moći sam svladati te neke poteškoće. Imam dosta dobro znanje, ali nisam imao nikada iskustva sa serverima.

Koji su jeftinije managed opcije u SAD-u?

Hvala!
:spimp:

Vjeruj da je tesko, i to bas tesko :slight_smile:

Preporučan KnownSRV | Secure, Quality, and Fast Hosting Solutions kao managed opciju u Europi.

ping mi je 34-35ms prema RH.

Webmajstori.net hostaju s IBH, a trenutno imaju i promocije s 15% do 30% popusta na sve pakete, shared VPS i dedicated. Stabilan hosting, snažni serveri, dobar support, povoljne cijene.

Osobno smatram da su best-buy hosting u Europi.

Od hrvatskih kompanija preporucam Šljakerov Vogon.hr i Alenov Prohosting.hr

Pa i nije teško administrirati ali normalno nije kvalitetno…,

Tako ako trebaš mašinu koju možeš dignuti ispočetka za kojih 10 minuta a da ti se baš ništa ne dogodi onda bi ti preporučio cloud hosting (več od $10) + image.
I radiš sa serverima samo tako.
Ima jedno načelo u sigurnosti ali se može koristi i u svim poslovnom pogledu, “maksimalni ulog u sigurnost ne treba prelaziti moguču maksimalnu štetu”.
Odnosno ako ti je apsolutno moguča šteta 11$ a hosting te dođe $10.99 onda slobodno i sam administriraš.

E da i ping na cloudu je slabiji.

Evo nasao sam jako jeftin unmanaged VPS za oko 5 eura mjesecno. Virtuelni Serveri NjemaÄŤka | HX-Servers
BiH firma, Njemacki serveri, mogucnost placanja putem banke, 60 GB prostora, 600 GB prometa i to za oko 5 eura mjesecno.

[quote=“SteelMaiden”]Webmajstori.net hostaju s IBH, a trenutno imaju i promocije s 15% do 30% popusta na sve pakete, shared VPS i dedicated. Stabilan hosting, snažni serveri, dobar support, povoljne cijene.

Osobno smatram da su best-buy hosting u Europi.

Od hrvatskih kompanija preporucam Šljakerov Vogon.hr i Alenov Prohosting.hr[/quote]

I meni se čini da je IBH OK. jedino bi me zanimala preporuka za odabir lokacije servera. IBH daje opcije za lokacije u Germany, UK i US.

Germany za domace stranice, US za strane.