Jedan zanimljiv fact o ovom lenovom thinkpad laptopu.
Nemam pojma koliko drugih laptopa to ima, ali baš me se dojmilo! Pogotovo što sam nekidan razmišljao da bi volio da tako nešto postoji, ali nisam baš mogao kristalizirati koncept u glavi…i tadannn …ovaj ima upravo to što sam pokušavao osmisliti
Znači, pokušavao sam osmisliti nekakav jednostavni način da se laptop spoji sa vanjskom periferijom. (Monitor, tipkovnica, miš…i šta ja znam)
E sad, tako nešto bi se moglo ostvariti i bežično, ali monitor baš i ne (tj. još ne).
Uglavnom, trenutno rješenje je zapravo super jednostavno. Izmislili su novi port (priključak jel) …na koji se spaja dock, tj ovako nešto:
I sada se u taj dock prikopča sva periferija, a dock se u laptop kopča samo sa jednim kabelom.
Znači, laptop se stavi na stol i u njega se ukopča samo taj dock u kojega je prethodno povezana periferija … i tarann …sve je povezano Kako genijalno! Odmah se laptop s tim jednim kabelom i puni, tako da je baš sve rješeno jednom žnjorom.
Za osobe koje transportiraju laptop između više radnih pozcija, ovo je nešto valjda must have. Meni je uopće bilo odbojno seliti laptop na više pozicija upravo zbog svih tih kablova…tako da niti nisam imao praksu koristiti laptpop u punom potencijalu. Tražio sam nekakvo rješenje za portabilnost računala, otvarao i temu: Je li moguće prijenosno "mini/usb" računalo
…al ovaj dock zadovoljavajuće rješava problem. Samo nabaviti čim manji laptop koji ima suport za dock i problem solved.
Možda sam ja noob pa tek sada ovo otkrio…pa eto, ako ima noobova kao ja, možda ovaj info bude nekome od koristi.
žž.