Prijedlog za novu rubriku - Tutoriali

Gledajući malo konkurentski forum vidim da je bogatiji od našeg za razne tutoriale koji pišu članovi tog foruma. Tamo je odaziv zaista dobar i kao rezultat ima stvarno puno korisnih tutorijala.
Pod tutoriale mislim na velike tekstove koji opisiju od početka do kraja iskustva članova sa nekim oblikom internet zarada a mogu biti i drugih tema tipa tutorili za neki program, seo, social marketing i sl.

Evo nekoliko primjera:
Kako rangirati medium/micro niche stranicu
SEO optimizacija slika za pretraživače
Online zarada bez korištenja SEO metoda

http://www.internetzarada.org/kako-zaraditi-velike-novce-malim-niche-web-stranicama-t-5696.html

Kako napraviti online affiliate proizvod?
Tutorijal: Kako prodati oglasni prostor na sajtu
Psihologija websajta

ITD.
Nadam se da ne reklamiram konkurenciju ali to je bio najbolji način da opišem na kakve tutoriale mislim.

Znači, moj prijedlog je da se otvori podforum na kojime bi članovi iznosili svoja iskustva u obliku velikih tutoriala na osnovu svojih iskustava kako bi pomogli jedni drugima u zaradi.

Mislim da bi to bilo jako korisno za sve clanove.

Mišljenja sam da bi to možda malo oživilo forum i potaknulo neke zanimljivije stručne teme od stalnog odgovaranja na ista pitanja godinama, tipa kada ću dobiti adsense isplatu.

Pogledao sam “Psihologiju websajta” i apsolutno je netočno opisan način kako korisnici pregledavaju site.

Slažem se da bi bilo super da ih ima.

u svakom slučaju podržavam ideju :slight_smile:
samo moram napomenuti da je ovaj forum bolji od tog konkurentskog :wink:

[quote=“chief_wolfinjo”]u svakom slučaju podržavam ideju :slight_smile:
samo moram napomenuti da je ovaj forum bolji od tog konkurentskog ;)[/quote]

To je, ima više kvalitetnijih članova i manje spama.

E jbg, zaboravio sam postaviti anketu, da ili ne, sada je kasno. Bilo bi dobro da netko od moderatora postavi anketu na ovo pitanje pa da vidimo rezultate.

takoder podrzavam ideju…jednostavno treba krenuti od cestih pitanja koja se ponavljaju…

Također se slažem s ovom idejom, nadam se da će se i realizirati, te da neće biti samo spomenuta kao bezbroj drugih koje je pregazilo vrijeme.

Evo anketa je postavljena. I ja sam glasao za.

I ja sam glasao za… i rado cu napisati ponesto o onome sto znam… vec sam i krenuo u tom smjeru sa dvije teme

Bilo bi najbolje kada bi se tutoriali pisali na portalu Webmajstora. I sada je svatko u mogućnosti objaviti članak na početnoj stranici WM-a gdje postoje i različite rubrike u koje bi se članak mogao svrstati. Svaki članak će osim na portalu biti automatski objavljen i na forumu u kojem ga možete komentirati, a one zanimljive bi ručno objavio na Facebook stranici, a možda i linkao s drugih portala. Uglavnom bili bi čitaniji od klasičnih forum tema.

Dakle novu rubriku na forumu ja nebi otvarao, već bi autorima preporučio da tutoriale pišu na portalu, što bi i njega u konačnici malo oživilo. Kao malu motivaciju autorima za najbolji tutorial u 2013. godini mogu ponuditi i nagradu od recimo 1000kn + dva mjeseca oglašavanja na WM, pošto je već bilo govora o tome. Jedini uvjet je da se objavi minimalno 30 tutoriala u godini.

Slažem se.
Mene su, u ona davna vremena, ovom sajtu privukli upravo Višnjini tutorijali na portalu (naslovnici).
Ja sam protiv posebnog podforuma za tutorijale.
Bolje bi bilo da svaki tutorijal ide u prikladni podforum (i da ga se učini sticky), a još bolje da ga se objavi i na portalu (postoji mogućnost).

Svejedno, glasao sam za.
Ako bi otvaranje takvog podforuma potaklo pisanje korisnih postova - zašto ne
…iako je velika vjerojatnost da bi se u tom podforumu, nakon 5-6 mjeseci, našlo sveskupa dva i pol tutorijala.

Pa baš sam to htio reći - instaliran je cijeli portal koji je integriran s forumom. Svaki član može uredno objaviti kakav god želi članak na glavnom portalu.

U tom smislu ne podržavam prijedlog - pravi prijedlog onda treba biti da se ukine portal na naslovnici, ako je već forum bolje mjesto za objavljivanje tekstova.

bilo bi ok da se odredi i neki broj rijeci. I tipa da prije nego sto se clanak objavi da se malo gramaticki pregleda iz razloga jer ja sam imam gro gresaka kada pisem…jel postoji mogucnost da se gore u meni izmedu NASLOVNICA i FORUM ubaci tipa TUTORILI i onda da su tam svi izlistani?

nagrada nije losa…al zasto se nebi svaki mjesec izabrao najbolji i onda iduci mejsec dobije sam reklamu…i onda se tih 12 natjecu za novcanu nagradu…jer sada treba pisati tipa tutorial i cekas godinu dana da dobis nagradu a ovak bi motiviralo ekipu iz mjeseca u mjesec da pisu

Za to je potreban lektor, a njega treba ili platiti ili da se javi dobrovoljno. U svakom slučaju autor tutoriala bi se morao potruditi da članak koliko-toliko bude gramatički i formalno prihvatljiv. Postoje razni spell check alati na netu ili MS Word naprimjer. Evo jednog dobrog kojeg su napravili naši FER-ovci.

Postoji. Svaki tutorial bi mogao sadržavati “tutorial” tag i na taj način bi mogao linkati na njihovu arhivu, dok bi i dalje na portalu bili svrstani u svoje kategorije (SEO, Dizajn, Programiranje itd.).

Zato što mislim da ne bi bilo dovoljno tutoriala za nagrade na mjesečnoj bazi. Ja najsretniji ako se varam.

pa ne znam ja bi rade da ako napisem tutorial za prvi mjesec da cijeli drugi dobijem reklamu, neko da napisem tutorial u prvom mjesecu i cekam godinu dana da dobijem reklamu…mozda da se stavi anketa cisto informativno

Točno. Možda i bi prvih mjesec, dva, a onda bi splasnuo entuzijazam.

Bolje ovako kako je steel rekao. Kroz cijelu godinu, pa se nakon prve godine može ponovo povesti rasprava o eventualnim mjesecnim nagradama.

A ovdje su pravopisni savjeti za izradu studentskih radova:

http://www.webmajstori.net/forum/31826-pravopisni-savjeti-s-fer

Tko misli da je sposoban savladati neku temu u dovoljnoj mjeri da može podučavati druge i još možda dobiti i neke novce, morao bi dva puta promisliti ukoliko vjeruje da ne može ovladati gradivom za koje se od učenika osnovne škole očekuje da ga tečno svladaju.

A sigurno niti nepismena molba za posao neće donijeti dobro plaćeno radno mjesto.

[quote=“SteelMaiden”]Bilo bi najbolje kada bi se tutoriali pisali na portalu Webmajstora. I sada je svatko u mogućnosti objaviti članak na početnoj stranici WM-a gdje postoje i različite rubrike u koje bi se članak mogao svrstati. Svaki članak će osim na portalu biti automatski objavljen i na forumu u kojem ga možete komentirati, a one zanimljive bi ručno objavio na Facebook stranici, a možda i linkao s drugih portala. Uglavnom bili bi čitaniji od klasičnih forum tema.

Dakle novu rubriku na forumu ja nebi otvarao, već bi autorima preporučio da tutoriale pišu na portalu, što bi i njega u konačnici malo oživilo. Kao malu motivaciju autorima za najbolji tutorial u 2013. godini mogu ponuditi i nagradu od recimo 1000kn + dva mjeseca oglašavanja na WM, pošto je već bilo govora o tome. Jedini uvjet je da se objavi minimalno 30 tutoriala u godini.[/quote]

Problem je što to ne funkcionira, ovako bi MOŽDA funkcioniralo. Mislim da ljudi nemaju naviku otvarati početnu stranicu, svi koji tu dolaze idu samo na forum a i uz to večina i ne zna za opciju da mogu pokrenuti članak.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact