Primanje PayPal uplata na poslovni račun firme

Znam da se može dobiti Visa Electron kartica za privatnu osobu i prebaciti sa PayPal na svoj račun. Ali problem je kako s PayPal prebaciti na račun firme? Većina banaka nema tu opciju. Zanima me koje banke nude Visu Electron ili bilo koju karticu za poslovne subjekte preko koje se može prebaciti pare sa PayPal na poslovni žiro račun.

u pbz-u radi savršeno…

Da li ti u PBZ radi sa privatnom Visa karticom ili sa poslovnom? Naime, pročitao samovaj post (napisao je korisnik Ivek095): PayPal - part II (Pročitaj prvu stranicu prije postavljanja pitanja!) - Stranica 199 - Forum.hr

Vidim da se i ostali žale okolo po netu da je nastao problem prebacivanja sa PayPal na PBZ poslovne račune.

obje rade

Imao bih još jedno pitanje s obzirom da ti znaš iz prve ruke. Naime, ako ja imam dolare na PayPal računu, da li se može preko PBZ Business Visa napraviti withdraw na devizni žiroračun od firme u PBZ banci. Ne bi htio da mise to pretvara u kune pa kad idem kupovati na netu da opet kune pretvaram u dolare i da tako preljevam iz šupljeg u prazno.

ako imas posovni račun u pbzu on je i kunski i devizni istovremeno…
kad povlačiš lovu s paypala dobiješ u kunama… :frowning:

[quote=“Exdizajn”]ako imas posovni račun u pbzu on je i kunski i devizni istovremeno…
kad povlačiš lovu s paypala dobiješ u kunama… :([/quote]

A koliko sam vidio paypal ima “svoj” tečaj kune koji je barem kad sam zadnji put povlačio novce bio skoro 20 lipa slabija nego u RH.
Što znaći da ako imaš bizniz težak milijun kuna godišnje, paypalu bi ostavio 20000kn. Zato mi nekako ispada da treba stvarno dobro razmisliti o paypalu kao izboru plaćanja.

[quote=“gorrc”]A koliko sam vidio paypal ima “svoj” tečaj kune koji je barem kad sam zadnji put povlačio novce bio skoro 20 lipa slabija nego u RH.
Što znaći da ako imaš bizniz težak milijun kuna godišnje, paypalu bi ostavio 20000kn. Zato mi nekako ispada da treba stvarno dobro razmisliti o paypalu kao izboru plaćanja.[/quote]

E, ali ako radiš premo eBay, onda nema alternative. Službeno je alternativa MoneyBookers, ali mnogi kupci će te odkantati ako vide da ne radiš sa PayPal-om. Meni bi trebalo da mi se withdrawal sa PayPal na žiro obavi u dolarima, da mi ne prebacuje ništa u kune. Da li je to moguće sa tom tvojom karticom ili to radi isključivo sa kunama?

Nedaju dolare majku im:)
I neki drugi servisi rade isto, mislim da na elance ako želiš dolare oderu te za 25$.
No oni ipak imaju malo realnije tečajeve. Ovo preko paypala, neki sitniš za provući je ok ali raditi sa ozbiljnim novcima…

Stvarno neznam nisam gledao detaljnije jer radi se o nekom sitnišu, no uvijek izračuna koliko će ti uplatiti u lokalnoj valuti.

KAd odeš na withdraw onda ti on izbaci koliko ti je to kuna i toliko dolara ti u protuvrijednosti prebaci na devizni račun u PBZ. Ja sam na transakciji od 100 dolara sveukupno izgubio nekih 50tak kuna, a možda čak i nešto više, ne sjećam se sad točno jer bilo je to prošle godine. U svakom slučaju begaj od PayPala. A što se tiče eBaya i alternative, pa eBay prima više načina uplate novca, odnosno ti kao trgovac imaš mogučnosti odabrati više načina naplate. Accepted Payments Policy Selecting your payment preferences

Ovo bi trebalo biti moguće ako zaobiđeš Visu i povučeš novce direktno na devizni.
Neznam dali u paypal daju tu opciju. Čim ideš preko kartice uplačuje se na valutu od kartice mislim.
Znači baš na devizni račun mora uplata.

Tako da ako ti prvo dolare promjene u kune da izračunaju koliko dolara trebaš dobiti.
Pa ti onda te dolare zbog kartice promjene u eure, i na kraju to promjene u kune kad izvadiš novce sa bankomata.
To ti već može biti i malo veći gubitak. Jednom sam uspio tako izgubiti 10% uplate, ali onda bilo neko sranje sa dolarom, dok kod nas euro uvijek stabilan.

Sranje, ako se misliš ozbiljno baviti tim poslom onda oprezno sa tečajevima.

[quote=“gorrc”]Ovo bi trebalo biti moguće ako zaobiđeš Visu i povučeš novce direktno na devizni.
Neznam dali u paypal daju tu opciju. Čim ideš preko kartice uplačuje se na valutu od kartice mislim.
Znači baš na devizni račun mora uplata.

Tako da ako ti prvo dolare promjene u kune da izračunaju koliko dolara trebaš dobiti.
Pa ti onda te dolare zbog kartice promjene u eure, i na kraju to promjene u kune kad izvadiš novce sa bankomata.
To ti već može biti i malo veći gubitak. Jednom sam uspio tako izgubiti 10% uplate, ali onda bilo neko sranje sa dolarom, dok kod nas euro uvijek stabilan.

Sranje, ako se misliš ozbiljno baviti tim poslom onda oprezno sa tečajevima.[/quote]

E, ali u PBZ-u ti možeš otvoriti devizni račun na kojem ti je primarna valuta dolar ukoliko radiš sa dolarima. Samo je pitanje kako zaradu sa PayPal-a isplatiti sebi da sjedne direktno na devizni račun u dolarima, bez ikakvih konverzija. Nije mi jasno zašto PayPal uopće pretvara to u kune (ili to čini banka). Zar se ne može kod PayPala izabrati da dolari budu valuta plaćanja i primanja, tj. da se koriste dolari i samo dolari, ništa smrdljive kune.

A da li ti je PayPal izvršio tu konverziju u kune ili je to napravila banka zbog toga što je išlo preko Visa Electron kartice?

BTW, da li po tvom iskustvu postoji problem ako prodaješ preko ebay, a ne koristiš paypal, nego neki drugi procesor. Da li kupci bježe od takvih selera koji ne koriste paypal (zbog onih priča o paypal buyer protection i sl.)?

Bio sam u PBZ nedavno i koliko sam shvatio devizni račun vrijedi za sve strane valute (osim toga što imaš primarnu valutu).
Problem je u kartici, čim ti nešto radiš kroz karticu ide na valutu od kartice.
Znaći za PayPal ako uzmeš da ti je primarna valuta dolar u PBZ onda nećeš morati petljati sa eurima.
Što je dobro.

[quote=“gorrc”]Bio sam u PBZ nedavno i koliko sam shvatio devizni račun vrijedi za sve strane valute (osim toga što imaš primarnu valutu).
Problem je u kartici, čim ti nešto radiš kroz karticu ide na valutu od kartice.
Znaći za PayPal ako uzmeš da ti je primarna valuta dolar u PBZ onda nećeš morati petljati sa eurima.
Što je dobro.[/quote]

Da, upravo o tome ja i govorim. Ovo sam ja i napravio, ali za privatni račun. Za poslovni nisam jer sam u drugoj banci pa tek moram provjeriti da li se i kod poslovnih računa može ovo srediti, da imam visu electron koja se kaći na devizni i skida dolare kad plaćam, a kad radim withdrawal sa PayPal-a da mi opet spusti dolare na račun bez ikakvih konverzija. Ako to uspijem srediti onda ću se tući nogama u guzicu od sreće. Nekako sam skeptičan, čekam da mi se jave iz PBZ službe kojoj sam uputio službeno pitanje.

Ma paypal će udariti konverziju dolar > kuna. Trebao bi pogledati jel možeš vući direktno na račun onda vjerovatno nebi smjeli ništa.

Imam i ja otvoren devizni u dolarima i Visa karticu (Erste), na Paypalu sam postavio $ kao valutu ali oni opet kod povlačenja šalju kune.
Preračunaju mi dolare u kn i pošalju na devizni, uz fee još i tu maznu neku siću, a onda banka fino to opet preračuna u dolare i uzme proviziju. Sve u svemu pušiona kako hod okreneš, moraju i oni jadni od nečega živjeti.
Zato forsiram Moneybookers kad god mogu, nema toliko gluparija, plus što možeš i plaćati sa balansa za razliku od Paypala, pa se i tu uštedi na troškovima povlačenja, konverzija i ostalih nameta.

[quote=“JohnWizzer”]Imam i ja otvoren devizni u dolarima i Visa karticu (Erste), na Paypalu sam postavio $ kao valutu ali oni opet kod povlačenja šalju kune.
Preračunaju mi dolare u kn i pošalju na devizni, uz fee još i tu maznu neku siću, a onda banka fino to opet preračuna u dolare i uzme proviziju. Sve u svemu pušiona kako hod okreneš, moraju i oni jadni od nečega živjeti.
Zato forsiram Moneybookers kad god mogu, nema toliko gluparija, plus što možeš i plaćati sa balansa za razliku od Paypala, pa se i tu uštedi na troškovima povlačenja, konverzija i ostalih nameta.[/quote]

Onda ispada da je bolje vezati Visu za kunski račun jer nema smisla da ti vrše konverziju 2 puta bez veze.
Nego, ti pretpostavljam imaš Visu kod Erste banke kao fizička osoba. Mene su baš danas zvali iz Erste Card Cluba i kažu da firma može imati samo Visa Charge karticu (ili Visa Revolving, ali svakako kreditna, ne debitna) s kojom se ne može primati uplate na žiro račun, nego kad napraviš withdrawal sa PayPal-a, onda ti te pare vise na nekom privremenom virtualnom računu od Vise i ne možeš taj novac koristiti za ništa osim za pokrivanje već prije učinjenih troškova koje si napravio sa tom Visa Charge karticom. Kad sam to čuo, onda sam samo zahvalio i rekao da idem otvoriti žiro u PBZ. Zamislite koja kurčeva banka, da ne možeš dobiti zarađene pare, nego ti pare vise u zraku i s njima ne možeš ništa, nego možeš pjevati borbene pjesme.

Što se tiče povlačenja para na bankovni račun sa PayPal-a, to ne ide u HR. Morao bi imati nerezidentni račun u USA, a tu onda postoje stanovite distrafalične manifestacije.

BTW, koristiš li MoneyBookers za prodaju na eBay ili za neke druge svrhe?

[quote=“Dr_Ante”]A da li ti je PayPal izvršio tu konverziju u kune ili je to napravila banka zbog toga što je išlo preko Visa Electron kartice?

BTW, da li po tvom iskustvu postoji problem ako prodaješ preko ebay, a ne koristiš paypal, nego neki drugi procesor. Da li kupci bježe od takvih selera koji ne koriste paypal (zbog onih priča o paypal buyer protection i sl.)?[/quote]

Paypal u kune i poslao to na račun, a onda banka u dolare i stavila na devizni. razlika u prodajnom i kupovnom tečaju je u to vrijeme bila oko nekih 14 kuna, plus naknada za transakciju i kod banke i kod paypala, plus naknada za konverziju i kod banke i kod paypala itd. uglavnom sranje teško i izbjegavam ga u širokom luku kad god to mogu.

Što se tiče prodaje na eBAyu ne znam previše nisam se sa tim bakčao, ali i svaki payment gateway ima buyer protection, a možeš koliko znam koristiti i onaj escrow itd.

Pokušao sam dodati ZABA-inu VISA electron na svoj poslovni paypal, ali mi je javio da banka ne odobrava karticu. Zovem ja banku, kažu oni da, to nije podržano. Pa pitam jel imaju neku karticu koja podržava, da mastercard ali samo za plaćanja a ne i primanje novca.

Na pitanje kako da ja primam uplate preko paypala nisu imali odgovor. Rekli su da će provjerit i javiti mi. Prošlo je već tri dana i nisu mi se javili.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja