Primjetio sam da nema kolege dmitrecica

kolege @dmitrecica na forumu više. Prodao je što je imao i zapalio van… Vjerojatno se bavi nekim drugim poslom…

1 Like

sto tebe to zanima dje je on i sto radi :slight_smile:

Kaj me nema, eto me :slight_smile:
Upravo sam se ulogiral nakon X mjeseci, i gle, netko me se sjetil :smiley:
Radim kao programer u jednoj firmi, dakle nisam promjenil zanimanje :wink:
I zivim puno lagodnije nego u Hr, nema stresa, delam od 8-16, vikendi slobodni, godisnji slobodan, ne razmisljam o nicemu kad prestanem s poslom.
Promjenil sam jedino hobi, nije mi vise elektronika (iako sam je ponio i stoji mi u radnoj sobi), vec su auti. Eto, to je jedina razlika :slight_smile:

10 Likeova

Pa koliko sam skužil bil je negdje u moj kvartu, istočni dio grada :wink:

1 Like

Baš mi je drago. Sjetio te se prije jedno 15 dana a i prije ali nikako da ostavim poruku da te nema na forumu te ispravio danas da vidim što i gdje :slight_smile:
Super da živiš bez stresa i lagodnije.

3 Likeova

Pisal sam nekome, kad sam došao dali su mi projekt i 3 dana da razmislim (3 dana da MISLIM!) kako ću izvesti projekt. Dakle, bez pisanja coda ili algoritama, samo da smislim.
Nisam znal kaj sa sobom nakon prvog dana, zatražio meeting da počnem radit, jer nema smisla :smiley:
Bio sam gotov sa projektom 5 dana prije roka.
Pa su mi uvalili Vue jedne stranke, da se snađem u Vue (jer nitko u firmi to ne dela), snašao se za dva dana, ispravio bugove, dodao nove feature, sad je to “moja” stranka… I tak, dela se vrlo, vrlo opušteno :slight_smile:
Blažena Njemačka :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likeova

@ dmitrecic
Mozes li podijeliti iskustva kako si nasao tu firmu, na koji nacin, kako dobiti posao, u kom gradu, i za koliko godisnje bruto ako nije tajna :slight_smile:

LinkedIn. Napravio profil, javili se recruiteri, obavio razgovor sa njima (telefonom ili Skypom), oni našli zainteresirane firme, obavio razgovore sa njima (uglavnom Skypeom jer te žele vidjet i vrlo im je bitno kakav si kao osoba, odnosno, možeš li se uklopiti u njihov tim po osobnosti), pa na testiranje (neka testiranja su online, na neka sam išel avionom na lice mjesta - i te su troškove refundirale te firme).
U Nordrhein-Westfalen regiji sam (zapad Njemačke), između Dortmunda i Kolna. Plaća mi je sada oko prosječne Njemačke plaća PHP developera (45000 brutto godišnje), ali obzirom da nisam u Bayernu, plaća je kao da sam u Munchenu na 65000 jer su troškovi života osjetno niži. Prije 3 tjedna dobio sam ponudu da odem u Munchen raditi u startup firmi za početnu plaću od 70000 brutto pa sam odustao jer mi se ne isplati. Prvo, samo kuća za najam bi me koštala minimalno 2400 eura (pod uvjetom da je i dobijem u najam) iste kvadrature koju plaćam ovdje, dakle 3x više (sad je plaćam 740 eura). Ostali troškovi su također viši, pa kad smo sve stavili na papir - ne isplati se jer bi mi na kraju ostalo isto kao i sad (a imam dodatni stres).
Dakle, ako se odlučiš za taj korak, sve zbroji, pregledaj cijene stanova (i dostupnost) i troškove života i tek onda odluči :slight_smile:

5 Likeova

Bravo! Čestitam, drago mi je da ti je super.

Najteže je napraviti prvi korak a to je da se oprostiš sa trenutnim domom i kreneš u bijeli svijet.

1 Like

Hvala na detaljnom odgovoru koji ce mozda nekome pomoci da promijeni zivot na bolje :slight_smile:

Jesi l’ se prešalt’o na normalan OS?

J-ok :smiley:
Sve je na windowsima, i stanice i serveri :slight_smile:

Sve će vam Rusi ishakovati. Eno krenuli od @bozoou -e.

1 Like

A rusa ovdje ko u rusiji. Odem u trgovinu, više ruskog čujem nego njemačkog. Čak i na blagajni ruskinje! :smiley:

Budi oprezan sa tim startup firmama.Vecina njih samo sprzi pare od VC-a i kad se ne pokaze nista svi dobiju nogu, a i pritisak zna biti prilicno velik i cuo sam da bude dosta prekovremenih.Naravno, sve zavisi u kojoj fazi je startup.

1 Like

Traži povišicu. Nema na čemu.

1 Like

Odbio sam iz gore navedenih razloga. Navodno su izuzetno dobro financirani. Nejdem nigdje dok ne osmislim svoj posel :wink:

1 Like

Sad u drugoj polovici ovog mjeseca razgovaram o plaći :slight_smile:

1 Like

A niš, sad se možeš igrat malo project managera. Primaš vanjsku platu i sa njom pokriješ ovdje developere koji će realizirati ono što zamisliš. :slight_smile:

1 Like

Nema čari u tome :slight_smile:
Problem je ideja, ne izvedba :wink: