Problem: 508 Resource Limit Is Reached

Imamo problem na jednom web sajtu, skoro smo presli sa jednog ‘obicnog’ shared hostinga koji je bio jako spor, na jedan brzi hosting, ali problem je nastao da nam cesto izbacuje poruku “508 Resource Limit Is Reached”, posjeta nije upitanju, nit je bilo sta drugo, ukoliko hocu sa frontpage da procitam par vijesti mozda na treci klik mi izbaci tu poruku na F5 se problem “rijesi” ali interesuje me kako da ne izbacuje tu poruku, mislim da nam tjera posjetu…jer nece svako raditi refresh…jel ima neko odgovor sta bi moglo da budemo, koristimo CDN (cloudflare).

Provjeri da nisi prekoracio CPU dozvoljeni limit i ram.

Kao sto milito kaze trosite previse resursa na serveru. Pa sama greska to kze. Bilo bi dobro da nam kazete koji host pa da znamo kako limitiraju.

pa nemoguce da smo preskocili neki limit, evo i jutros prikazuje, garantovali su 5k posjeta, a mi dnevno posjeta imamo izmedju 700-1.6k dakle posjeta nije, pogasili smo gotovo sve plugine koji su ‘kao smetali’ imali smo mnogo losiji hosting ranije ali je bio ubitacno spor jer je u USA, ovaj sada je ‘domaci’ necu da kazem koji jer ne bih da ispadne da ih blatim, ali sa mnogo jeftinijim hostingom ovo mi se nije desavalo, ima jos dana da vratim lovu…nazad…pa cu razmisliti, brz je strasno ali svaki drugi klik taj limit, oni kazu da nije do njih i odmah su predlozili da kupimo kao vps server (mislim da su to jeftini trikovi i spinoavanje da utrosimo jos novca) uglavnom sad sam ni na nebu ni na zemlji…i zato i pisem ovdje, oni kazu da neka php aplikacija nije optimizirana dobro odnosno sajt, imam dojam da zele da izvuku novac…a vec sam uplatio taj SSD hosting na godinu dana…suludo mi je a i nemamo novac da placamo neki vps kad sajt nije komercijalan…uopste. Jel ima neko neki prijedlog, kako da provjerim tu optimizaciju i koji bi plugin ili sta vec taj php mogao da smeta…jer nerealno mi je to…potrosnja resursa nikakva (po njihovim stavkama) a ovo nam se desava, ugasili smo prije 24h i CN (cloudflare) ali opet isto…posjeta je malo opala…i stalno ljudi pisu zasto sajt ne radi.

ovako ti izgleda sa potrosnjom limita:

Bitno naglasiti CPU usage ne prelazi 15%, bude nekad 7% i cesto je 0%.

A posmatranjem sam utvrdio nakon par puta sto sam uradio F5 (refreshirao) cpanel sucelje entry processes bude 3/3

to mi nije jasno sta bi moglo da bude?

EDIT: da naglasim jos ovo, ugasili smo sve plugine na wordpressu i dalje se prikazuje greska - 508 resource limit is reached.

Da da, to je host u Hrvatskoj, jeli tako? :slight_smile:
I ja imam nekoliko siteova kod njih i isto se to događa :frowning: i to na svim siteovima na serveru tako da sumnjam da je zbog (ne) optimizacije nekog filea.

Loš hosting. Prije nije bilo tako. :frowning:

Da tacno je, hosting u cro.

Ko još uzima host sa ovih prostora ako traži kvalitet i uptime? :smiley:

evo ti ovde https://ifastnet.com/portal/sharedhosting.php super premium ima 0/22 Entry Processes
Starter ima 0/10

Pa kolega je uzeo taj webhosting po preporuci, uistinu je brz, sta predlazete da mi vrate novac? Jel mogu dokupiti entry procese, realno novca nemamo za neki vps, u velikoj sam dilemi…

hawkhost shared hosting dozvoljava 20 entry processa, mislim da su ti smijurija od hosting kompanije. Baš me interesuje cijena i ostala specifikacija tog hosting paketa koji imaš.

Cuo sam da je hawkhost jako spor, a ovdje se radi o jako brzom hostingu ali nije mi jasno slijedece kako na F5 mi proradi, ali citatelji se javljaju da ne radi, naravno ne moze niko da svaki put kad udje na nas sajt da “stisce” F5.

Hawkhost je spor samo ukoliko prelaziš dozvoljene limite i oni da te ne bi ugasili kao ti papci samo uspore load sajta dok ti ne riješiš problem. Naravno, neće ti dozvoliti da trošiš resurse drugih korisnika jer se ne znaš ograničiti. Takođe imaju dobru podršku i pokušaju pronači razlog ukoliko trošiš puno koji bi to mogao biti ili šta da uradiš da saznaš šta je razlog. Definitivno No1.

1 Like

Zasto mislis da su svi hosteri s ovih prostora nekvalitetni i imaju los uptime?

Pretpostavit cu da koriste apache prefork i mod_php/suphp. Prefork forka proces za svaku konekciju pa se cini da cim imas tri istovremene posjete na sajtu, lupis u limit. To je malo… Koliko si imao na prijasnjem hostingu istovremenih usera ili requesta na sajtu?

Ako se smislis pobjec, javi se na pm :wink:

Šta će ti VPS za tako malo posjeta, jeste da sa VPS-om ne bi imao nikakvih problema, pogotovo sa tako malim posjetama ali bi te koštao, najbolje da kreneš sa kakvim sharedom pa onda kako se sajt razvije dalje, uzimaj vps itd. Po meni, najbolje je uzimati servere kod hetznera…po meni su najbolji, kod njih sam ispočetka imao shared server koji je koštao 50€ godišnje, znao sam tući po 30-40k posjeta dnevno, naravno da je padao kad se optereti, ali sam imao jako dobro iskustvo s tim serverom sad sam trenutno na njihovom VPS-u, tako da, preporučujem hetzner, pregledaj im malo pakete koje nude…pozz

Ukoliko su i kvalitetni onda su duplo skuplji :D.

Koliko sam upucen, hetzner nema ddos zastitu te kad ti krenu ddosat server, nullrutaju mrezu na 24h… ne zvuci mi kao nesto na cemu bih vrtio ozbiljne stvari jer 24h downtime mi ne zvuci kao fun :slight_smile:

Obzirom u kojoj drzavi zivimo i koliko dajemo u proracun nije nista cudno :slight_smile:

Jednostavno je, odlucili smo povuci novac od ovih “domacih” i nikad vise, serverlab uz duzno postovanje ne mislimo da su domaci najgori, ali def nije to ono sto nam treba, stavise nikakva php scripta nije uzurpirala procese. Sada smo kupili namecheap 41 $ (prva godina) 35 entry procesa ovamo smo imali 3, to sve govori samo od sebe, zar ne. I rijesen je problem. Hvala svima, zivi bili. Drugarski pozdrav.

Pa nije, to i kazem, limit na broju procesa koje generira web,a ako je u pitanju mpm-prefork u apacheu onda to odgovara broju istovremenih requesta, 3 je nista.

https://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/prefork.html

Mi vrtimo mpm-event na sharedu https://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/event.html
Sretno :slight_smile:

1 Like