Problem sa YouTube!

Objavio sam ovaj video na YT ali nažalost na video klipu imam jako malo pregleda.
Da li kolege koje se bave YT, možda mi mogu dati neki savjet koji bi mi pomogao u rešavanju ovog problema ?

video : https://www.youtube.com/watch?v=xBywyoTSpQo

https://www.youtube.com/watch?v=xBywyoTSpQo

Tek si poceo snimat, algoritam jos nezna da postojis.

1 Like

Ako ste pogledali Video, da li mi možete reći kako izgleda, gdje sam greške pravio, šta je bitno da odmah popravim…?

Svaki savjet je dobro došao !!

Bitno je da redovno snimas i rezultati ce doci …

1 Like

Popravi ton … ton ti je los.

1 Like

Samo snimaj i javi nam se nakon 100-og uploada :wink:

1 Like

Na tvom videu piše da si ga objavio 10.06.2025. ?!

Ja gledam ovaj tvoj post, na videu piše objavljeno prije 15 sati, a kod tebe ovdje na postu piše objavljeno prije 11 sati.

Ti očekuješ da ćeš nakon 1 dan imati veliku posjetu?

Ako mu se zuri sa zaradom neka kupi monetizovan kanal i nek nastavi da puni kanal.

1 Like

Danas mi je stigao eksterni mikrofon za kameru, mislim da bi trebao da bude bolji kvalitet na sljedećem video klipu.

Hvala puno na savjetu !!

Dugo ja pratim ovaj forum, pokušat ću ovdje da dijelim informacije kako izgleda kanal nakon nekog vremena.

Ma ne žuri mi se sa zaradom, više bih volio da poboljšam kvalitet video klipova do tada.
Da se opustim dok snimam, nekako sam ukočen i kada pričam u kameru gledam oko sebe kako će ljudi reagovati itd…

Zapravo YT algoritam se bitno promijenio u smjeru da nove kanale gura jako, npr. često prvi video dosegne enormne brojke ako je kvalitetan. Ovaj video to nije i…

…i rezultat neće doći ako nastavi ovako snimati…

nisi napisao najbitniji dio, snimi 100 videa ali neka svaki bude bolji od prethodnog… a ovaj prvi video je jako loš pa bolje da ne radi sličan… nije da vrijeđam nego iskreno kažem da ovakav video algoritam odmah pokopa, a onda mu je rejting slabiji i ako napravi bolji video. tj ovaj će mu biti na štetu.

Što napraviti.

• smanji video što više. Npr, 30 minuta neće nitko gledati, čak ni tvoja žena, kamoli netko nepoznat..
  • Sreži ovaj video sa 30 minuta na 2 ili 3 minute, ostavi samo najzanimljivije dijelove.
  • Ovdje dok uđeš u dućan, 99% ljudi napusti video - nitko neće čekati minutu i pol da uđeš u dućan da krene sadržaj videa.
  • Minuta i pol je cijela vječnost na Youtubu. Kažu da je prvih 5 sekunde dovoljno da većina korisnika napusti video - fokusiraj se da u tih 5 sekundi svi shvate što će dobiti od videa.
  • U prvih 10 sekundi videa napravit najmanje 3 reza (npr ubaci po 3 sekunde 3 najzanimljivije scene i dodaj voice-over.
  • Uči video editing. Ne možeš samo upaliti kameru i video gotov nakon 30 minuta. Na dobrom videu se radi tjednima a nekada i puno više.
  • Da ti sve ovo ne pišem tu…imaš milione videa na temu “kako napraviti dobar youtube video” ili kako uspjeti na Youtubu - radi se u cijeloj znanosti… kreni sa gledanjem tih videa.
4 Likeova

Nije samo bitan dobar video po kvalitetu,vec i da je naslov videa trazen.
Mogu vam dokazati da sam sa veoma losim videima pravio veoma dobre rezultate jer ja naziv bio trazen.

1 Like

– Malo ton popravi, al i ovo je ok dok ne dodjes na veci lvl.
– sad imas dosta nepotrebnih kadrova, kao dugotrajno hodanje - ali ovo ces vremenom i cestim snimanjem i editovanjem popravljat, vremenom ce ti samo nadolaziti sta je viška
– VAŽNO: moras biti svjestan kamere - ako ti je na prsima, moras bit svjestan da je tu jer imas dosta kadrova gdje objasnjavat, a objekat nije u kadru, probas neki video i iz ruke snimiti igras se i ovo ce ti doci vremenom.
– Yt ti je maraton, snimas cesto i objavljujes i nadoće ti samo, niko nije imao prve videe da su dobri, nego se svi vremenom popravljaju.
– Ovo sto ti je bugi napisao je ekstremnija varijanta i ne mora znaciti da vazi za tvoj vid snimanja.
– U ovom video su ti najveće greske - sto ti nisu objekti u kadru koje objašnjavas, ton je ok za pocetak, nepotrebni kadrovi kao previse dugo hodanje, ostavio si i kad popravljas kameru i kad gledas da li snima i tako te sitnice.
– Novi si kanal, moras i to imat u obzir, da te jos algoritam šara, ovo što pisu algoritam te pokopa ovo ono to je cisto da se prave pametni.
– Za prvi video je solidno, nije katastrofa.
– Voice overe nemoj ubacivati, to ti je sasvim nepotrebno za tvoj vid snimanja.
– Neki od budućih videa poigras se kao u fazonu gledaćete… i ako ti je duži video 20 min++ ubacis neke najzanimljivije kadrove i sve to nek ti traje nesto malo preko 30 sec i onda stavis glavni video. Ali ovo krenes nakon par videa dok malo jos skontas.
– I najbolji savjet ne slušaj previše druge, kao nećes uspjet, sranje ti je video, ovo je jako loše, vjeruj mi ni jedan ovakav video nije sranje, radi onako kako si zamislio i samo vremenski se popravljaj i bit će para.
–Popunjavaj description, tagove, hastagove sve to pomaže na pocetku.

1 Like

Hvala Vam punooo na ovim savjetima.
Pokušat ću da primjenim sve što ste mi rekli, mislio sam da isjecem par zanimljivih kadrova i da takav video klipo postavim na tiktok i da stavim u opisu video klipa kao nešto. “Čitav video možete pogledati na našem YT kanalu”..

Pronašao sam par stranih YT kanala koji snimaju isti fazon i video klipovi su jako slični, i oni imaju jako puno pregleda.
Vama hvala na svakom savjetu, probat ću primjeniti sve što ste mi rekli.
Nekako imam osjećaj da trenutno leži najveći problem u editovanju video klipova, imam jako puno materijala snimljenog i to sam koristio kada sam editovao video klip.
Ali opet imam nekako osjećaj da to treba i može puno bolje, kao naprimjer dosadni dio kada hodam u klipu ili kada se nešto ne vidi u kadru itd…

Mislim da samo trebam više vježe u editovanju video klipova.

Dužina video klipa treba da bude 2-3 minute, da li to važe za svaku tematiku na yt ili samo za određene video klipove ?

Vjerujem da je naslov jako bitan ali tu sam imao jako veliku dilemu jer ne znam kako da konstruišem naslov.

Npr mogao sam da napišem “Pijaca na Passingu”, ali koliko ljudi zna da ima pijaca na Passingu, nemam baš ideju u kojem smijeru da idem što se tiče naslova za video klip.

Pa, pogledaš na videu kad je objavljen i vidiš koliko ima pregleda, pa vidiš relaciju. Ovo da ima puno pregleda ne znači ništa konkretno. Neki video u 10 godina ima 1000 pregleda, a neki u tjedan dana 25 000.

1 Like

jednostavno rečeno, ili će ići ili neće

možeš ti snimiti ne znam kakav video, ali ako ne ide onda neide

jedino što možeš je stavljati click bait slike za video. tu jedino može pomoći

ako video iskoči, pa ti click bait pomogne da dobiješ više pregleda

ali tada kada se to dogodi, ljudima se treba svidjeti video. ondosno treba biti zanimljiv

Zdravo ekipa,
danas sam objavio novi video klip.
Pokušao sam da primjenim što više savjeta kojih ste mi rekli.

Mislim da sada malo bolje izgleda.