Zdravo ekipa,
evo mali updajt.
Jucer sam postavio short video i mislim da nije ovo lose za pocetak.
Sta vi mislite, da li je ovo ok za yt kanal koji postoji samo tri dana ja mislim ?
Zdravo ekipa,
evo mali updajt.
Jucer sam postavio short video i mislim da nije ovo lose za pocetak.
Sta vi mislite, da li je ovo ok za yt kanal koji postoji samo tri dana ja mislim ?
Ovo je apsolutno tacno i doziveo sam na licnim primerima.
Pokusaj jos malo poradit oko poboljsanja zvuka tj. mikrofona. Zvuk je dio price i jako je bitan pogotovo u videima kakve ti radis. Nesmje biti “piskav” ili “polu mutan” itd. ..
U ovom video klipu sam ubacio voiceover, tako sam probao da riješim problem sa mikrofonom.
I čak mi se sviđa kako je ispalo, tako da ću za sljedeći video klip uraditi voiceover za čitav video pa ćemo vidjeti kako će proći.
jel ovo neki program za subtitlove?
Jeste ali sam namjerno ostavio sa puno gresaka sa ciljem da mi neko napise komentar, ne valja ti subtitl ili imas gresaka itd…
Braca, samo snimaj.
U početku ništa ama baš ništa nije bitno. Ne snimaš ti sad za milionski auditorijum pa da se sve živo gleda. Nikad mi neće bit jasni likovi koji sve živo “upakovano” hejtuju kao 'dobar si ti ali ti je zvuk njesra"…
Odi na YouTube svih likova od MrBeast do Iman Gadzhi pa ćeš vidjet kakve smećarske videe u početku su snimali, a i ovi naši domaći takođe (Janko, Simi itd.)…
S’ vremenom i sam ćeš vidjet šta valja, a šta ne. Ako budeš nastavio snimat znači i napredovat ćeš. Samo snimaj doslovno sve živo šta stigneš i zapamti ako budeš napredovao i snimao kad tad ćeš ugledat “svjetlo dana”.
Kakva sam sranja pravio za Instagram od reels-ova to je unbelieveable, a danas zadnjih mjesec dana 5M prikaza…
Trebat ce ti strpljenja. Tek nakon 100 videa ces vidjeti nekakav pomak. Do tada radi, izbacuj videa sto bolje kvalitete, strpljenje i ne odustaj. Kad zazelis odustati sjeti se da moras doci do 100-tog videa.
Ne razumem sto pricate o tih 100 minimum videa?
Izgubice ce covek volju do tada.
Sasvim je dovoljno oko trideseteak videa da bi vas algoritam uocio i gurao dalje.
Hvala puno na podrški, ma vjerujem da je tako.
U svakom video klipu pokušavam nešto novo da dodam i tako testiram šta je ok.
U svakom slučaju HVALA PUNOO!!
Valja obic 100 pijaca hahaha
Danas sam na jednoj pijaci kupio jedan laptop koji vrijedi trenutno oko 200 eru, ja sam ga platio 15eur.
Caka je u tome da mu je bios zaključan, pošto se malo razumijem u takve stvari mogu lahko da riješim taj problem.
Razmišljao sam da snimim video kako riješavam taj problem i kako testiram stvari koje sam kupio na pijaci.
Vjerujem da moj kanal treba da skrene pažnju na sebe, odnosno da ga algoritam prepozna. Ono što mi nije jasno jeste da pratim jedan kanal koji je počeo da snima istu tematiku otprilike u isto vrijeme kada i ja, a već ima oko četiri video klipa. Jedan od tih klipova ima oko 11.000 pregleda, dok ostali imaju po 1.000 pregleda svaki.
Ne razumijem kako to uspijeva …
Ne znam koliko si slobodan snimati sebe ?
Ukoliko jesi prijeđi na vlog fora bi bila snimiti video kako si kupio popravio i prodao o zaradi na tome pričati itd.
napraviti priču kako si zaradio keš na tome kako se to moze raditi itd..
Vidio sam foru na instagramu ili tiktoku po Srbiji frajer hoda i snima pijace, nadje neke unikate i prodaje dalje
Naravno to su short klipovi, ali moze se i vlog napraviti zašto ne ? ![]()
Imam sličnu ideju, samo što ne želim snimati sebe, već sam planirao da sve radim iz prvog lica. Ovo mi je više kao hobi. Također, radim u industriji u kojoj snimanja i javno eksponiranje nisu baš poželjni, haha.
Razmišljao sam o sljedećoj ideji, ne znam je li to izvodivo, ali možda neko od kolega može pomoći.
Plan je da napravim nešto poput vizitkarti, s tim da bi jedna strana imala QR kod koji, kada se skenira, automatski vodi na YouTube kanal i potiče korisnika da se pretplati.
Ovdje gdje živim ima jako puno naših restorana koje posjećuju ljudi s Balkana, i ja bih svima na parkingu ostavio po jednu vizitkartu na automobil.
Nekako mi izgleda da si puno opterećen pregledima i pretplatnicima. To će te umoriti do kraja ljeta..
Da, mislim da se nas drug napalio.
Treba sve pustiti da se odvija prirodnim tokom.
Brutalan ulov za 15€, svaka čast! Upravo to ljudi vole gledati kako se nešto jeftino s pijace pretvori u funkcionalan uređaj uz malo znanja i truda. Obavezno snimi kako ga otključavaš i testiraš, takav sadržaj ima ogroman potencijal na YouTubeu jer je autentičan i pokazuje praktično znanje. YouTube baš voli takva stvarna iskustva, a i publika još više! Samo nastavi, kanal ti sigurno ide uzlazno!
Meni nekad nije jasno kako neki video tako brzo dobije pažnju dok drugi stoje. Nekad stvarno odlučuje sitnica . naslov, sličica, vrijeme objave ili samo malo sreće da algoritam ‘zapne’ za njega. Ali iskreno, tvoj sadržaj ima potencijal i vidi se da znaš šta radiš. Samo guraj dalje, kad se skupi više videa i algoritam te bolje upozna, pregledi će doći. Bitno je da ne staneš i da svaki video bude korak naprijed. Tko zna, možda baš sljedeći ‘eksplodira’.
Ovakav sadržaj stvarno ima vrijednost jer pokazuje stvarne situacije i iskustvo koje nije samo teorija. Nemoj se puno opterećivati s pregledima, statistikama i brojem pretplatnika , to sve s vremenom dođe, a u početku zna samo odvlačiti pažnju i ubiti volju. Umjesto toga, postavi sebi cilj da snimiš 100 videa i tek tad pogledaj gdje si i kako stoje stvari. Na tom 100-tom videu nek ti bude plan da će te ljudi gledat i vjeruj mi hoće, ako ostaneš dosljedan i nastaviš dijeliti ono što znaš. Pravi ljudi i podrška uvijek dođu kad si iskren i radiš nešto sa strašću. Samo naprijed, ide ti super.