Problemi sa sajtom pri 30+ online

Eh ovako imam uzasne probleme sa sajtovima kada je vise od 30 online
VPS. mi je kod knowna i dodano dodatnih 2gige rama ali nista nije popravilo. Na vpsu su mi tri sajta s tim da je jedan ugasen bas iz ovog problema u nadi da ce normalno funkcionisati ali nista, opet pada. Iz knowna tvrde da je problem negdje kod mene ali svaki sajt mi je max optimizovan i ne znam odakle poceti da trazim problem.

Ima li ko ideju odakle krenuti sta bi moglo stvarati problem, kada se uradi restart servera normalizuje se i sve tako u krug…Stvarno ne znam odakle krenuti i sta pokusati vise napraviti bas je postalo iritirajuce ili stane sa ucitavanjem stranice ili izbaci 500 internal

Cudno za 30+ http://prntscr.com/elyq21

1 Like

Ovo ti je ovaj sajt sa filmovima?

Nemam sajt sa filmovima ako na mene mislis.

Da ali problem sad nije konstantan npr nekada radi normalno pri toj posjeti a onda jedno 20 min ne radi dok ne uradi restart i sve u krug…
Prije mi je to stvaralo na 100+ i ne tako cesto, a sad vec je uzasno iritirajuce.

Moguce da nesto nisi server podesio kako treba. Konsultuj se sa njima na support izace ti u susret nek onda nadju taj problem koji je do tebe.

Vec jesam i pitao ih i da li bi popravilo stanje da dodam dodatnih 2gb ali kazu da ne bi.

I da pronadjem wp strucnjaka jer oni kazu da nemaju s tim nista…

Evo ti obican shared, http://prntscr.com/elyywb moguce da ti neki dodatak pravi problem, al mi to nesto nema logike jer to je smijesna posjeta.

Shared uzmi gdje god, preko 100 trenutnih gura bez problema. Ovisi naravno i o drugim sajtove na shared serveru, ali nećeš osjetiti takve probleme sigurno. Ja ti mogu preporučiti GoDaddy + CloudFlare . Godinama ih koristim i sve ide bez problema.

Ma kakvi bio sam prjje na sharedu kod hostgatora ne bih to smece vise uzeo nema sanse.

Druga opcija, plati nekom da ti sredi server (optimizira) + da ispegla WordPress

1 Like

Shared smece a tevi VPS zabada na 30 ljudi…puknes silne pare i zabada. Lepo uzmes shared jod namecheap-a i ne razmisljas. Em jectino em dobro.

1 Like

Imao sam slican problem, nikad se nisam ni trudio da ga rijesim, zaboravio sam sta je tacno bilo, ali ima kao neki max dozvoljenih istovremenih konekcija…

https://uk.godaddy.com/help/how-many-visitors-can-view-my-site-at-once-3206

Da li posjete dolaze sa facebook posta?

Da, na ovom sajtu trenutno najvise dolazi sa Fb…dok drugi koji sam gasio je 80% sa google

Trebas postavit cache + cdn (cloudflare).

1 Like

hahaha

Koji OS vrtiš na tom VPS-u (32bit - 64bit), takođe da li koristiš neki panel ili ideš sve ručno?

64bit
koristim c panel

Ako imaš pristup konzoli preko SSH sa komandom # top proveri šta ti najviše zauzima resursa, takođe proveri i memoriju komanda # free -m takođe isprati ponašanje servera preko # htop komande (kucaš bez #)

Imaš klasični cPanel i cPanel koji je optimizovan za VPS, u svakom slučaju ako je klasični cPanel i još samo po standardu instaliran ima da proguta server… iskreno govoreći…

Kaj je smjesno? Ako imas site koji radi puno upita na bazu srusit ce ti ga i manje od 20 istovremenih korisnika. Naravno ukoliko ne cachiras upite na bazu, onda ces moc podrzat do 500 i vise istovremenih korisnika. Isto vrijedi i za cdn neki.

Shared ti je radio jer si dijelio resurse sa drugima na serveru daleko jacem od vps-a kojeg imas sad, sto znaci da si na shared hostingu vjerovatno mogao izdrzat sa vecom posjetom (jer ukoliko drugo websitovi na shared serveru nisu bili jako aktivni ti bi koristio ostatak resursa) nego sad kad imas svoje dedicated 2 jezgre i 2gb rama.

Dakle cache i cdn.

A logicno je da to sve imam…zato sam napisao “hahaha”