Prodajem News portal s AdSense-om i zaradom

Na prodaju News Portal s povezanim AdSenseom koji je aktivan, odobren i donosi zaradu.
.com domena

Radi se o hrvatskom news portalu, osnovanom 17.03.2019. koji je nacionalnog karaktera uz dozu “regionalnog”. Trenutno prilagođen mojim potrebama pa se malo više prate zbivanja s juga Hrvatske, odakle i dolazim (što je naravno podložno promjenama)

MONETIZACIJA

Sajt zarađuje od adsensea solidan iznos.
Više o brojkama na slici ispod
U prilogu je zarada od AdSensea za period od 15.06-31.08. Trenutno stanje balancea za osmi mjesec na dan 31.08. je 72€

Ovdje nisam naveo zaradu od prodaje sponzoriranih tekstova, bannera i reklama koja je također aktualna. Godišnje od guest postova se u 2019. i prvom dijelu 2020. godine zaradilo cca 1.200-1.500 €. Dakle, nevezani su za AdSense i tu se radilo o uplatama na privatni PayPal.

Mogućnosti

Sajt je spojen na MIDAS NETWORK koji također donosi određenu količinu traffica, no zbog nedostatka slobodnog vremena i ostalih projekata ovaj portal “samo održavam” s minimalnom količinom rada.

Dakle, upućeni znaju kako Midas funkcionira i koje su mu mogućnosti.

OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

Prodavatelj je realna osoba pa je svjestan da nema velikog organic traffica (nedostatak vremena u posljednje vrijeme), ali doduše svi portali dosta ovise o social trafficu jer je konkurencije puno. I tu postoji prostor za napredak, kao i na samoj stranici gdje nije rađeno detaljno.

Čitanost - dakle ispod se nalazi screenshot iz sistema - Koko analytics plugin:

DRUŠTVENE MREŽE

Stoga u sklopu prodaje uključena je aktivna facebook stranica portala (6.200 followera) te osim toga poklanjam jedan fb page od 19.000 (strana publika) i jedan instagram od 13.700 (balkan publika 70%).

Trošak održavanja je hosting u dobrih prijatelja iz MyDataKnox koji košta mjesečno 10€

Ozbiljno zainteresirane molim da se jave za više informacija o točnom nazivu stranice.

Cijena:

4.000€ uz minimalne korekcije za najbržeg i najkonkretnijeg kupca

Otvoreni smo za opciju B koja podrazumijeva poslovnu suradnju - odnosno zainteresiranog investitora za širenje posla i dometa samog portala u slučaju da postoji takvo nešto ili slična ideja tog tipa.

Odakle ovakavm rpm domacem sajtu i to jos newsu? I to bez organica.

1 Like

ubacivao sam u dva navrata u ovom mjesecu po 70-ak kuna u Google Ads koji je vezan uz ovaj i još jedan drugi sajt. Ne znam koji je razlog drugi osim toga, ali inače se drži solidan

Pa ne vidih neki prevelik rpm? Trebas imat na umu da je rpm samo pregled stranice, a ta strnaica sto se pregleda moze biti za 500% veca od neke druge… Gledaj zaradu po impresijama- kod njega 0.12e na googlu a to je za Hrvatsku vjerujem cak i nisko (meni je otprilike tako a imam dosta posjeta iz Bosne i Srbije)

Nije to ti je 0.12 rpm prikazivanja reklame. Normalan rpm u ovoj niche za adsense je 0.3e do 1 eur. A kod njega je 5e

Gdje na 1k page viewsa imas 5eura.

Pa tamo gdje imas toliko impresija na page view. Page view je pregled stranice- nista drugo ti ne govori. Impression je sam pregled jedne reklame. On ima na 1000 impresija 0.12e, sto znaci da on na jedan pregled ima cak 50 impresija… dugi clanci, mnogo impresija, bez drugih mreza vjerovatno i eto…

Uglavnom po impresijama djeluje sasvim ok, cak malo i manje od prosjeka

Ne znam radis li adsense pa pogledaj svoju statiatiku i ako radis bez pop upa.

Nemam se sta tu natezati znam sta govorim ovo nije normalan rpm za social traffic i ovu niche. I to je to

Da imam… i pazi sad, zaradjujem po impresijama VISE od njega, a imam losiji traffic (bosna i srb)…

Rpm je broj reklama po pregledu* zarada na 1000 impresija… On ima mnogo IMPRESIJA po pregledu. On na jednom pregledu dobije 50 impresija, ti dobijes 2-3. U tome je razlika sto on zaradjuje bolje od tebe

A kako ce na jednom pagewsu imati 50 reklama o cemu pricas. Pregledaj fino svoju statistiku

Rpm ti je zarada ko i cpm na 1000 pw ako je 5e zaradit ces 5eura na 1000 page viewsa.

RPM je (po defaultu) zarada na 1000 pregleda sajta, i ne govori skoro nista. Ono sto trebas gledat je zaradu na 1k impresija i onda vidjet koliko impresija bude po pregledu.

Pa pogledaj ti statistiku, fino statistika pokazuje da na jedan pregled navuce 50 impresija, sta ti nije jasnu u 2 miliona impresija i 40k pregleda, koliko je 2m podijeljeno na 40k??

Sasvim je jasno ovdje kako je rpm 5e, pitanje je kako je ugurao toliko reklama

sorry na offtopicu, koji je ovo plugin za statistiku vako lijep?

1 Like

Piše ti gore, valjda nisi upratio:

2 Likeova

Uglavnom sajt je i dalje neprodan…

Radit će se na njemu pomalo i dalje, ali u slučaju dobre ponude je sve moguće.
Cijena nije fiksna (moguć je i dogovor uz ugovor s plaćanjem na dvije rate)