Prodajem TOP domen dobra traznja

Extra domen friv.rs mjesecna traznja 1000000 uz malo truda i rada moguca dobra zarada.

Je, mjesecna potraznja za rijec friv je mozda i vise, ali mozes zaboravit da ces biti prvi tj cak doci i u top 10 za rijec friv je skoro nemoguce. Godinama sam u flash igrama i imam na desetke stranica pa znam o cemu pricam. Druga stvar, .rs domena ce imati prednost u google.rs ali zato ce imati losije rezultate u svakom drugom googleu. Znaci ne uz malo truda i rada nego uz jeb…o puno truda i rada od mozda godinu dana, i dobrih para za promociju i tek onda ce bit nekih rezultata.

2 Likeova

Pa stari kupac ne ganja svjetsko trziste vec Srbsko ti ispadas drugi iza friv.com jaci domen ne postoji

Milion je traznja u Srbiji

Kako ko, mene recimo domace stranice uopce ne zanimaju.

Nudim 10€ javi se na private

decec ti se salis

Što bih se šalio ?

Registrirao si prije 4mj a netko je raspustio domenu baš radi trade marka friv je angažirao svoje odvjetnike.

friv.hr radi Hrvatska
friv.si radi Slovenija

http://www.friv.xyz/ Radi

http://friv.la/ radi

Ako je Friv zastitio svoj brand, onda se igras sa zakonom. Slobodna je i friv.ba ali ga ja nikad ne bih uzeo bas iz tih razloga.

nije zastitio pogledaj koliko dugo radi friv.hr i friv.si zar mislis da bi ih pustio da rade

“FRIV” je aktivan TM i drži ga Zyis LLC iz UK. Ako požele mogu ti bez ikakvog problema uzeti domenu. Uz to, ako požele, mogu te teretiti za troškove pokretanja postupka (cca $1600, ali trebao bih provjeriti), troškove odvjetnika, i eventualno dodatnu odštetu.

Eto čisto da znaš ako stvarno nisi znao da je TM. Uopće nije bitno što netko koristi isto ime sa .hr, .si ili bilo kojom drugom ekstenzijom. Ako nemaju dozvolu TM holdera i oni mogu biti tuženi. Druga stvar je da li će TM holder pokrenuti tužbu, ali u svakom slučaju ima pravo na to ako to požele i dobiti će spor.

Domene su mi posao pa sam u ovom slučaju sigurno u pravu.

Ovo je oglas pa možda nije fer od mene da tu pišem komentar, tako da ako želiš da obrišem post javi mi.

1 Like

ne ok je a samo mi napisi link gdje si vidio da je trade mark zastita u pitanju

http://www.uspto.gov/trademark

Idi na TESS i upiši “friv” bez navodnika na basic search

nasao sam tess ali ne mogu nac gdje pise za friv

http://tmsearch.uspto.gov/bin/showfield?f=doc&state=4804:rg7543.2.2
http://tmsearch.uspto.gov/bin/showfield?f=doc&state=4804:rg7543.2.3

vidim hvala nis od posla

Ja ovo ne razumem nikako, i ako moze neko da mi pojasni.
Znaci ja osnujem firmu i sa imenom webmajstori i zastitim to ime i niko ne moze da registruje nijednu domenu sa tim imenom?

Neznam jeli znate da albanac je imao neznam jeli i dalje kod njega domen srbija.com ali mu niko nista nije mogo, zar recimo drzava srbija nema pravo na tu domenu?

Ne razumem se dobro ako nesto smesno lupim izvinite

Ovisi o puno faktora, između ostalog i kako koristiš domenu. Da je apple.com slobodna, imaš je pravo uzeti i koristiti, ali ne za ono čime se bavi Applce korporacija.

Recimo Apple je kupio iPhone.com za 5 milijuna dolara. Pokušao ju je sudski dobiti, ali nije uspio jer je prijašnji vlasnik uzeo tu domenu prije nego se pojavio iPhone i koristio ju je za svoju online trgovinu telefonima (ili mobitelima, ne sjećam se više). Dakle nije bilo “bad faith”.

Recimo Orange je neki telekom u UK (mislim da je) i vjerojatno je TM, ali da je slobodna Orange.com ili Orange.hr i sl. i da je ja uzmem i prodajem narandže pod tom domenom ja na to imam pravo jer je “orange” generičko ime i nitko nema isključivo pravo na njega. Ali ja ipak ne bih smio nuditi telekom uslugu pod tom domenom jer bih je onda vrlo vjerojatno izgubio i bio tužen.

Poznat je i slučaj Nissan.com u kojem Nissan korporacija ne može dobiti domenu jer ju legitimno posjeduje čovjek koji se tako preziva.

Postoje i slučajevi kada netko registrira firmu i TM samo da bi preuzeo domenu. To se zove Reverse Domain Name Hijacking. Najčešće ne prolazi, ali ima maloumnih sudaca koji će dosuditi u korist lopova.

Nekad su presudni datumi registracije domene i TM-a, nekad način korištenja domene, nekad da li je domena generička, nekad sve navedeno, a nekad i dodatni faktori. Uglavnom, najsigurnije je izbjegavati domene za koje postoji aktivan TM.

2 Likeova

OK, ipak mislim da tu ima stvari koje su nelogicne, evo primera:

geek.hr i ja napravim sajt geek.rs i oni mogu da mi uzmu domenu? Naravno ako su zastitili to ime, zar to ne treba za svaku drzavu posebno da se zastiti ime firme?

Edit: da isto imam forum, znanost…