Regica net iskustva?

Trebam pouzdan servis za registraciju domena u kojem imam kompletan pristup u administriranje svojih domena.
Zanima me vaša iskustva sa Regica net. Ne mogu ništa naći o njima. Možda ima ovdje neki njihov korisnik.
Možda ima netko neku preporuku za neki drugi servis. Uvjet je potpun pristup administraciji svoji domena.

Mislim da ima puno korisnika ovdje.

Ja imam možda 10-ak preko njih, koristim ih već niz godina. Nikakvih problema. Uredno dobijam obavijesti prije isteka. Uplate sjednu najkasnije slijedeći radni dan - vršim ih općom uplatnicom (tj. preko online-bankarstva). Može se preko web-stranica otisnuti ponuda i račun - oboje trajno dohvatljivi preko weba, zajedno s povijesti produživanja. Knjigovodstvo ih uredno prima. Može se definirati više opisnika s podacima o vlasniku domene. Samo sam jednom poslao e-mail podršci s upitom mogu li dobiti tiskani račun (s potpisom) - odgovor je ne (to se više skoro i ne prakticira kod nas). Nisam imao potrebe kontaktirati ikoga iz Regice osim toga, tako da je za mene to praktički “robotski” servis. Nikada ne dobivam, niti čitam nikakve njihove obavijesti na webu, a sve mi fino funkcionira cijelo vrijeme, što znači da sve radi kako je zamišljeno i prvog dana, bez potresa (no news - good news). Napravio prijenos domene na par ljudi - unutar i izvan Regice, isto sve prošlo bez problema.

Dali ti na računu piše ime domene koju si platio. Meni je to najvažnija stvar.
Računi mailom još nisu definirani 100% zakonom, i možeš tražiti pisani račun. Moraju ga dati. A ne moram ja ni imati printer za printanje računa:D Da poreznoj samo proslijedim mail?

Ne, piše “Uplata za registraciju domena”. Sredstva uplaćuješ unaprijed na “svoj račun” kod njih, a onda ih tamo trošiš. Međutim, dobiješ potvrdu e-mailom slijedećeg sadržaja:

  • “Postovani, Oct 15, 2010 12:34:45 PM sati registrirana je domena example.com. Domena ce postati aktivna u slijedeca 24 do 72 sata.”

[quote=“tsereg”]Ne, piše “Uplata za registraciju domena”. Sredstva uplaćuješ unaprijed na “svoj račun” kod njih, a onda ih tamo trošiš. Međutim, dobiješ potvrdu e-mailom slijedećeg sadržaja:

  • “Postovani, Oct 15, 2010 12:34:45 PM sati registrirana je domena example.com. Domena ce postati aktivna u slijedeca 24 do 72 sata.”[/quote]

To je veliki problem skoro svih servisa za reganje domena i hostera. Meni treba na računu pisati ime domene za koju sam platio registraciju. Račun na kojem samo piše usluga ragistracije domene 100kuna, a ne piše koje domene, nije račun. Ja recimo imam nekoliko domena za mene jako vrijednih. Imam nekih 5 domena koje ne bih pojedinačno prodao ispod milion kuna. Jednu ne bi dao ni za dva miliona kuna. Zašto? jer živim od njih i preko njih ostvarujem kompletan poslovni promet. Možda to zvuči u našem podneblju puno. Ali to je tako.
I sad neki registar to skuži i jednostavno mi mazne domene (kao što su već pokušali) a ja dođem na sud i imam komad papira na kojem piše" uplata domene - cijena 80kuna" Bez potpisa i bez žiga, isprintan na neko lijevom printeru. Koje domene? Kako ču bilo što dokazati? Računi slani internetom nisu još uvijek ozakonjeni. Samo u koliko ja prihvaćam takav račun on se smatra dobrim. Na računu na kojem ne piše ime usluge ( u ovom slučaju ne piše ime domene, je običan wc papir) Zvao sam neki dan poreznu u vezi takvih računa. Rečeno mi je neka napravim prijavu i da će po takvoj prijavi izaći van. Nisam to htio napraviti jer se još nije ništa dogodilo. Ali stvarno su mi više naporni kako mi objašnjavaju da ovo, da ono, umjesto da se maknu od j…enog kompjutera i napišu normalan račun. Na kraju sam stvarno ljut i smjestiti ču im inspekciju i još i napisati prijavu radi njihove zaje…cije. Umoran sam više od svih tih likova. Od kuda samo dolaze tako bahati i prepametni? Koda imam tri života pa jedan trošim samo na njih. Samo daj lovu a poslije ćemo lako. Ne možeš više normalno raditi.

Ja uzimam kod studio4web i baš sad gledam jedan račun i piše lijepo:
Registracija domene - domena.com - 1 godina (dd.mm.yyy - dd.mm.yyyy) cijena

To je pdf, a vjerujem da bi ti Miron poslao račun i poštom da ga lijepo zamoliš za to.

[quote=“CreatifCode”]Ja uzimam kod studio4web i baš sad gledam jedan račun i piše lijepo:
Registracija domene - domena.com - 1 godina (dd.mm.yyy - dd.mm.yyyy) cijena

To je pdf, a vjerujem da bi ti Miron poslao račun i poštom da ga lijepo zamoliš za to.[/quote]
Dali imam kod njega admin za potpunu kontrolu nad domenama?

InfoIT uredno račun za domenu sa cijenom R1…
Dobra administracija domena i vrhunska podrška…

Svi normalni hosteri, koliko znam, izdaju račune sa nazivom domene.
Također, svi normalni hosteri omogućuju sučelje za upravljanje domenom, pa makar na poseban zahtjev.

[quote=“karitas”]To je veliki problem skoro svih servisa za reganje domena i hostera. Meni treba na računu pisati ime domene za koju sam platio registraciju. Račun na kojem samo piše usluga ragistracije domene 100kuna, a ne piše koje domene, nije račun. Ja recimo imam nekoliko domena za mene jako vrijednih. Imam nekih 5 domena koje ne bih pojedinačno prodao ispod milion kuna. Jednu ne bi dao ni za dva miliona kuna. Zašto? jer živim od njih i preko njih ostvarujem kompletan poslovni promet. Možda to zvuči u našem podneblju puno. Ali to je tako.
I sad neki registar to skuži i jednostavno mi mazne domene (kao što su već pokušali) a ja dođem na sud i imam komad papira na kojem piše" uplata domene - cijena 80kuna" Bez potpisa i bez žiga, isprintan na neko lijevom printeru. Koje domene? Kako ču bilo što dokazati? Računi slani internetom nisu još uvijek ozakonjeni. Samo u koliko ja prihvaćam takav račun on se smatra dobrim. Na računu na kojem ne piše ime usluge ( u ovom slučaju ne piše ime domene, je običan wc papir) Zvao sam neki dan poreznu u vezi takvih računa. Rečeno mi je neka napravim prijavu i da će po takvoj prijavi izaći van. Nisam to htio napraviti jer se još nije ništa dogodilo. Ali stvarno su mi više naporni kako mi objašnjavaju da ovo, da ono, umjesto da se maknu od j…enog kompjutera i napišu normalan račun. Na kraju sam stvarno ljut i smjestiti ču im inspekciju i još i napisati prijavu radi njihove zaje…cije. Umoran sam više od svih tih likova. Od kuda samo dolaze tako bahati i prepametni? Koda imam tri života pa jedan trošim samo na njih. Samo daj lovu a poslije ćemo lako. Ne možeš više normalno raditi.[/quote]

Ne razumijem sto bi ,u slucaju bilo kakvog spora postigao s tim i da ti pise naziv domene.
80 kuna je ionako knjigovodstvena vrijednost domene i ona toliko i vrijedi.
ne vrijedi ona 2 milijona samo zato sto ti tako subjektivno procjenjujes.
ali,dva milijuna moze vrijediti gledajuci prihode koje ta domena ostvaruje uz iskoristavanje odredjenog sadrzaja.
ne zaradjuje domena vec zaradjuje sadrzaj a kojem je domena samo platforma.

i bez racuna s nazivom uvijek u nekom recimo kaznenom postupku mozes dokazati da si domeni prethodni registrant i posjedenik i da ti je taj posjed domene nezakoniuto oduzet (recimo ukraden)
a u nekoj gradjanskoj parnici prema nekim pravilima o regresu tj. naknadi štete i da ti pise naziv domene opet se mora dokazati steta koja se trpi gubitkom domene.
a tu stetu ne dokazujes racunom s nazivom domene vec vrijendoscu sadrzaja (vrijednosti investicije , ocekivanim prihodom itd )

btw u hrvatskoj ne postoje registri niti registrari gTLD domena vec iskljucivo reseleri.
registrari se mogu nazvati (samo formalno) oni koji regaju .hr domenu.

[quote=“karitas”]Dali ti na računu piše ime domene koju si platio. Meni je to najvažnija stvar.
Računi mailom još nisu definirani 100% zakonom, i možeš tražiti pisani račun. Moraju ga dati. A ne moram ja ni imati printer za printanje računa:D Da poreznoj samo proslijedim mail?[/quote]

Ja s elektronskim računima poslujem zadnjih 6 godina, imao sam dva puta i poreznu kontrolu kada sam trazio povrat PDV-a i sve prolazi uredno. Jedino si duzan elektronske racune isprintati i drzati u arhivi 12 ili ne znam koliko vec godina.

[quote=“vir2al”]Ne razumijem sto bi ,u slucaju bilo kakvog spora postigao s tim i da ti pise naziv domene.
80 kuna je ionako knjigovodstvena vrijednost domene i ona toliko i vrijedi.
ne vrijedi ona 2 milijona samo zato sto ti tako subjektivno procjenjujes.
ali,dva milijuna moze vrijediti gledajuci prihode koje ta domena ostvaruje uz iskoristavanje odredjenog sadrzaja.
ne zaradjuje domena vec zaradjuje sadrzaj a kojem je domena samo platforma.

i bez racuna s nazivom uvijek u nekom recimo kaznenom postupku mozes dokazati da si domeni prethodni registrant i posjedenik i da ti je taj posjed domene nezakoniuto oduzet (recimo ukraden)
a u nekoj gradjanskoj parnici prema nekim pravilima o regresu tj. naknadi štete i da ti pise naziv domene opet se mora dokazati steta koja se trpi gubitkom domene.
a tu stetu ne dokazujes racunom s nazivom domene vec vrijendoscu sadrzaja (vrijednosti investicije , ocekivanim prihodom itd )

btw u hrvatskoj ne postoje registri niti registrari gTLD domena vec iskljucivo reseleri.
registrari se mogu nazvati (samo formalno) oni koji regaju .hr domenu.[/quote]

Naravno da je vrijednost domene u 99% slučajeva subjektivna. Ali postoje pravila po kojima se radi. Meni su do sada jednu domenu ukrali na način da je nisu na vrijeme registrirali na mene već na nekog od svojih.

Ja imam zadnju ponudu za prodaju tvrtke sa pripadajućim web sajtovima (znaći i domenama) tri i pol miliona kuna. Bez sajtova i kvalitetnih domena preko kojih se ostvaruje 70% dobiti moje tvrtke ne mogu dobiti ni blizu toga. Zafrkanciju sa domenama koje registranti registriraju kao slučajno na sebe sam imao do sada bezbroj puta. Lako je sa domenama i sajtovima od kojih ne živiš. Moje domene i moji sajtovi su moja imovina, kao nekome nekretnine ili novac u banci. U jedan sajt sa dobrom tematskom domenom, sa cca 300 kvalitetnih tekstova, koji se je radio skoro godinu dana uloženo je cca sto tisuća kuna. To su velike vrijednosti i velika su očekivanja od takvih sajtova. Nikako mi nije sve jedno tko se i kako brine o mojim sajtovima i domenama. Ne želim da mi netko tumači kako je meni bolje ovo ili ono. Pravila postoje i po njima treba poslovati. Tko uspije dobro, tko ne uspije tko mu je kriv. Najviše u stvari pametuju oni koji nisu uspjeli napraviti u životu ništa pošteno, i jedini cilj im je da zgrabe nešto na brzinu. I kad i uspiju nešto ond odu u neke visine i misle da su iznad boga.

Ja ozbiljno razmišljam da napravim jedan pravi Hrvatski host (iz inata hohštaplerima u toj branši) i otjeram sve te tehnomenađere ciljano jednog po jednog u propast. To je vrlo jednostavno napraviti. Dosta ljudi na ovom forumu me zna i znaju da to mogu učiniti. Jedino što nemam toliko vremena da se bavim svačim u životu.

[quote=“vir2al”]Ne razumijem sto bi ,u slucaju bilo kakvog spora postigao s tim i da ti pise naziv domene.
80 kuna je ionako knjigovodstvena vrijednost domene i ona toliko i vrijedi.
ne vrijedi ona 2 milijona samo zato sto ti tako subjektivno procjenjujes.
ali,dva milijuna moze vrijediti gledajuci prihode koje ta domena ostvaruje uz iskoristavanje odredjenog sadrzaja.
ne zaradjuje domena vec zaradjuje sadrzaj a kojem je domena samo platforma.

i bez racuna s nazivom uvijek u nekom recimo kaznenom postupku mozes dokazati da si domeni prethodni registrant i posjedenik i da ti je taj posjed domene nezakoniuto oduzet (recimo ukraden)
a u nekoj gradjanskoj parnici prema nekim pravilima o regresu tj. naknadi štete i da ti pise naziv domene opet se mora dokazati steta koja se trpi gubitkom domene.
a tu stetu ne dokazujes racunom s nazivom domene vec vrijendoscu sadrzaja (vrijednosti investicije , ocekivanim prihodom itd )

btw u hrvatskoj ne postoje registri niti registrari gTLD domena vec iskljucivo reseleri.
registrari se mogu nazvati (samo formalno) oni koji regaju .hr domenu.[/quote]

Ti si potpuno u pravu. Sve vrijednosti se moraju dokazivati. Ništa nije vrijedno zato što sam ja to rekao. Ali što je sa projektima koji se nevidljivo stvaraju i dugo godina planiraju. Ne možeš dokazati neki novčani gubitak jer ga još nisi ni ostvario. Ali ako pametno planiraš za buduća vremena to ulaganje na duge pruge se može na kraju pretvoriti u nešto veliko. Kad te tu netko pokrade , teško možeš dokazati neku veliku štetu, a popušio si ko majmun jer se nisi osigurao sa svih strana. Meni se dogodilo nešto slično. Planirali smo napraviti tematski sajt strogo vezan za jedan proizvod i jednu vrstu usluge. Domena slobodna. Ja je naručim u Petak, jave mi da je sve u redu, u Ponedjeljak provjeravam domenu jer vidim da nešto petljaju sa računom koji ne šalju (ni mailom), domena regana na nekog drugog. Domena zlatna, proizvod tražen do boli. I što, otišao sam kod drugog hostera i pogodi što se dogodilo. Sto problema, otišao je u stečaj za 6 mjeseci. Idem dalje, taj kao visoko kotira, i opet problemi. Sajtovi ne rade, njih boli k…rac, a jedan dobar klik meni donosi neku zaradu od koje živim ja i ljudi koje ztapošljavam. Odem dalje i opet pušiona. Sad opet tražim gdje smjestiti domene kojih imam hrpu. Opet plati radi prelaza doregistraciju svih domena i nadaj se da će sve biti ok. , a već vidim da neće. Pa zato i piz…dim.

karitas u hrvatskoj nema niti jedan ovlašteni registar,
zašto ne uzmeš kod godaddy-a(. In 2010, it reached more than 45 million domain names under management)
popis registara Find a Registrar - Certified Domain Name Registrars - Verisign

Da več vidim kako bi ti kvalitetan hosting bio kad nemaš para da zaposliš ljude

[quote=“kres0”]karitas u hrvatskoj nema niti jedan ovlašteni registar,
zašto ne uzmeš kod godaddy-a(. In 2010, it reached more than 45 million domain names under management)
popis registara Find a Registrar - Certified Domain Name Registrars - Verisign

Da več vidim kako bi ti kvalitetan hosting bio kad nemaš para da zaposliš ljude[/quote]

kres0 ne kužim o čemu pričaš!???
Ja u ovom trenutku zapošljavam preko 20 ljudi. Što honoraraca, što kooperanata, što na neodređeno. O čemu ti pričaš. Poslom smo popunjeni skoro do kraja godine. U ovom trenutku vrtim oglase za još troje ljudi. Stvarno ne kužim otkuda tebi info da nemam novaca za zaposliti ljude. Sa ovog foruma surađujem sa troje ljudi. Surađivao sam i sa još nekima sa ovog foruma pa su me i tu pokrali.
Nema tu ljutnje. Platio sve u naprijed i dobio frišku figu. Ti si kres0 pobrkao lončiće. To što nisam možda tebe zaposlio ne znači da moraš podmetati. Radim samo sa ozbiljnim i odraslim ljudima.

oprosti što sam te uvrijedio i stekao krivi dojam o tebi, ali mi ova tvoja rečenica nije jasna [quote=""]Ja ozbiljno razmišljam da napravim jedan pravi Hrvatski host…Jedino što nemam toliko vremena da se bavim svačim u životu.[/quote]
Neznam zašto bi ti trebalo vrijeme ako bi zaposlio i platio radnike, dali možda kerum slaže police ili radi na blagajni odgovor je ne jer je platio radnike a on samo donosi “važne” odluke na koje mu ne otpadne ni pola sata dnevno.
Isto tako ni ti nebi morao ništa raditi jer bi sve radili tvoji radnici , a ti bi samo donosio neke odluke(npr.ponuda na javnom natječaju)

[quote=“kres0”]oprosti što sam te uvrijedio i stekao krivi dojam o tebi, ali mi ova tvoja rečenica nije jasna
Neznam zašto bi ti trebalo vrijeme ako bi zaposlio i platio radnike, dali možda kerum slaže police ili radi na blagajni odgovor je ne jer je platio radnike a on samo donosi “važne” odluke na koje mu ne otpadne ni pola sata dnevno.[/quote]

Ok. prihvaćam ispriku.

Odgovoriti ču ti na jednostavan način. Ja u ovom trenutku radim posao koji radim već 30 godina. O tom poslu znam skoro sve. Podvlačim skoro.

O hostanju u principu neznam ništa, osim teoretski. 99% toga sam naučio na ovom forumu:klanjamse. Nemam vremena još uć
čiti i to. Nije samo dovoljno imati novaca i sve platiti. Ako želiš dobro raditi posao moraš ga poznavati u dušu. Mi ovdje ne govorimo o velikim korporativnim poslovima gdje vladaju sasvim druga pravila. Ovdje ako neznaš što radiš si ovca za šišanje. To se upravo dešava kod nekih naših hostera kojima su tate i mame dale novac, a pojma nemaju što u stvari rade.

30 godina… respektabilno. Koja je djelatnost, ako nije problem javno?

Tsereg da me je pitao netko drugi nebi odgovorio. Šaljem ti linkove na PM.

karitas, pogledao sam tvoje prijašnje teme i kao što si ti i sam rekao nemaš pojma o hostingu. To što bi ti uništio nekoga su tvoje ideje i snovi, kao i Nikolićevi da će stvoriti Veliku Srbiju pa nikada nisu niti će ikada biti ostvareni. NHF, ali, spusti se na zemlju. :wink: