Registrovana domena banovana od googla šta sad?

Lijep pozdrav svim forumašima.

Duže vremena nisam bio aktivan te sam sada opet počeo sa radom.

Naime uhvatio sam jednu domaću domenu koja je istekla ali prethodno nisam provjevao da li je banovana od strane velikog G.

Već 2 mjeseca sam slao na indexiranje ali nikako da je ubace u tražilicu, slučajno provjerim kad imam šta i vidjeti


Da li se neko do sada susretao sa ovim ?
Da li je neko povratio banovanu domenu od strane G.
Dakle nisam ništa radio što google ne dozvoljava vec je prethodni vlasnik zasrao :smiley:

Mislim da se može vratiti iz ponora. Javiš se (apeal ili kako već), objasniš da si novi vlasnik i da ćeš raditi sadržaj po pravilima Google . Prije nego to kreneš stavi već sadržaj koji misliš imati, da urade review i odluče da puste domenu u svijet interneta

1 Like

Domena je vec u svijetu interneta, al nije u svijetu Google servisa.

1 Like

Znamo koliko je velik internet bez Google , zato ga i brine Google search console, a gotovo sam siguran da sitemap nije ni stavio u Bing ili Yahoo…

Ako ćemo o tome koliko ljudi u svijetu koristi GOOGLE kao tražilicu ? :slight_smile:

Upravu si :+1:

Poslao sam appeal kazu da ce potrajati ali lijepo sam detaljno opisao šta je problem i kako je došlo do toga, jer sam pratio taj sajt i vidio sam gdje je kršio pravila i kad je banovan pustio je extra dobru domenu da istekne, jednostavno bio je gladan prijašnji vlasnik nabacao je reklama i popušio bananu.

Nadam se da će je odblokirati uskoro.

Ništa još, i dalje mi stoji


Koliko im treba mjesec ?

Koje je ekstenzije domena?

ja sam prije par godina kad se još koristio adult mobile redirection slao da me odbanuju pošto sam uklonio redirekcije i trebalo im je čini mi se do sedam dana i odblokirali su.

za jednu domenu expired isto u ta doba prije 4-5-6 godina koju sam kupio a nisam znao da je banovana, pa sam vidio u manual actions da je skrapovan kontent, redirekcije i još ponešta sam slao da je odblokiraju ali nisu (trajalo je 10ak dana) i rekli mi da nemam unikatan sadržaj i da sajt nema vrijednost za gugl (u pitanju je adult sajt bio). na tom sajtu sam imao embed klipove, ali i opise unikatne za svaki klip, al nije ni to pomoglo da odbanuju sajt.

tako ako si tražio odbanovanje za neki sajt koji nema dovoljno unikatnosti (vecina adult i sl video sajtovi) moguće da ga neće odbanovat. ja bih sada da mi se to desi rađe napravio 3 članka i onda tražio odbanovanje, pa tek onda krenuo po svom sa ubacivanjem klipova.

.info je extenzija

Probat cu i tako nakon što mi pošalju odgovor na ovo sada :smiley:

Dobio sam odgovor da ne mogu skinuti domenu s crne liste dok ne objavim neki sadržaj unikatan i da je po njihovim smijernicama.

Što bi se u našem narodu reklo “Hajde Jovo na novo”.
U planu sam napisati 10 postova u prosjeku 500 riječi i ponovno poslati.

Pa napisao sam ti u prvom odgovoru, stavi sadržaj koji misliš imati. Moraju neki review uraditi. Jovo nanovo i treba, domena je na crnoj listi, i treba zaslužiti whitelist …

Znam, napisao sam ti nakon toga da ću probati bez sadrzaja, ali ne prolazi.

Možda nekome ova tema posluži za ubuduće ako bi imao banovanu domenu :smiley:

osim ako je video sajt u pitanju i đe videi nisu unikatni, ja bih tu stavio sadržaj koji neću imati no koji će poslužiti samo da domena prođe review

ja nisam ni skonto da si poslao sajt bez sadržaja na review.

Naravno o adult sajtu se radi koji ce imati embed linkove, ali za review im šaljem unikatan textualni sadrzaj pa kada me odobre posle ga obrisati :smiley: