Ukoliko već niste primjetili, Facebook ima, ja ih zovem “tehničke krugove”, svako 10 dana - jučer je bio 10-ti dan od prethodnog… Znači 23.07. se “pripremite”
ma nije to to, meni su neke stranice bile blokirane do 27. jula…zašto bi ih odblokirali na 10 dana pa ponovo blok, nema smisla…prije da im ovaj sistem nije uspio iz nekog njima poznatog razloga…
meni se desilo da mi je reach ukinut na linkove.slike i videa ga imaju samo je problem sa linkom a u notifikacijama sam detaljno pregledao nije mi nikakva obavijest dosla o kazni,restrikciji i takoto…
Mnogo bolje je bilo dok su slali notifikacije da je blokirana stranica, bar se znalo do kad je blokirana, ovo sad samo odjednom (bez obaveštenja) reach na linkove je 0. Pregledajte vaše stranice.
Evo I meni na dve stranice reach na linkove 0. Da li se zna koliko to traje I da li stvarno ne izbacuje nikom te linkove ili je neka greska?
Ja sam jos prije dva mjeseca imao Reach 0, ali samo na pojedinim postovima, i to ono random, neko saopstenje iz MUP-a imalo 0 reach, ok sto je neki “šokoviti” naslov imao 0, ali za te sasvim obicne postove nisam bio siguran…
Bilo tako 3-4 dana i više ih nije bilo 0 reach na pojedinačnim postovima
Meni je zadnjih dana reach uzasan. Od 21 tisucu fanova, njih 400 vidi objavu. Rekla bi da su mi isto neku kaznu dali, mozda jer sam pred par dana htjela uploadat video pa su mi izbacili obavijest da je to copywright od JukinMedie. Nadam se da ce se vratit na staro jer ovo je uzas, vise ljudi je vidjelo objavu kad sam imala 4k fanova.
otkad to ima na fejsu?
Ima svašta na Faceu, a ovo je dobra vijest.
Vrlo brzo će biti moguće i reklame na videu (za sada je to u beta fazi). Jasno je da “hvataju” Youtube što im neće uspjeti, ali dobro da se kreće naprijed na raznim stranama.
Valjda je to nesto novo, nisam nikad prije cula za takvo nesto na fejsu.
Od nocas mi je reach 0 I na slike svuda gde je vec bio na linkovima. Da li je I kod drugih tako, I da li neko zna o cemu se tu radi? Zbog cega nema obavestenja? I sta fb vise petlja? Vise restrikcije uopste ne postoje, ovo je sad mnogo gore, ukinu ti nesto a ne daju nikakvo obavestenje
Nista nije bez razloga, lepo procitaj uslove koriscenja i vrati se na svoju stranicu i nadji gde ih krsis. Koliko vidim tebi se to konstantno desava, tako da non stop nesto brljas ocigledno.
Radim sve sto I drugi rade. Nista novo nissm izmislio. Radio do sad slike I u opisu link za nastavak kao sto su I drugi radili kojima je reach na linkove 0, nisam stavljao xxx sadrzaj, sve uredno j eto I to zabranili
Pa nije li to spam linkovima? Eto sam si dao odgovor zasto ti je reach nula, i tebi i drugima koji to rade. Takve stvari su prolazile, vise ne.
Naravno da je spam. To prolazi idalje kod vecine njih. Za linkove me briga, ali sad I na slikama sa linkom u opisu stavili 0, a ostali spameri idalje rade linkove ukljucujuci I ove jake portale koji izbacuju vest na 5 min. Na jedmoj stranici sam kacio 10 clanaka dnecmo I isto se to desilo
He he, i ostali spameri. Ipak;
Quod licet Iovi, non licet bovi.
Ja vise ne bih trazio uzrok, vec bi se bavio posledicama i kako ih resiti…
ja planiram poceti sa krsenjem pravila fejsbuk oglasavanja
danas-sutra pustam jedan promovisani clanak koji krsi pravila, radi se o CPA offerima
svi to rade, zasto ne i ja
ono sto mi treba i sto trazim je cloaker
scripta koja za svaku zemlju prikazuje razlicite stranice
tako da cu staviti da samo iz srbije posjetioci vide pravu stranicu, a svi ostali ukljucujuci i fb botove vide drugu stranicu koja ne krsi pravila (tzv. safe page)
tako da i vama preporucujem da se raspitate i da trazite facebook cloaker, fejsbuk je odlican izvor posjete i besplatne i plaćene, kada bi išli po pravilima imao bi malo konverzija jer fejsbuk zabranjuje sokantne i obmanjujuce stranice a ja moram to raditi jer svi u branši to rade, ali baš svi, od domacih do stranih, od proizvoda za mršanje do igrica, svi krše pravila
ako ne kršiš pravila ROI (return on investment) je oko 30-60% zavisi sta promovišeš, ako kršiš pravila ROI je 100-200-300%
jedino što vas može zeznuti je kada neko reporta vaš post, fejsbuk stvarno brine o korisnicima
Svakako nam javljaj ovdje kako to ide, molimo.
pa da me ti prijavis fejsbuku, hehe nisam lud … reko sam jednom ako zaradim pare kao bigtruck necete me vidjeti vise haha