RF Banka trazi ugovor (Adsense uplata)

Pozdrav, Trazi mi RF banka Ugovor s stvarnim nalogodavcem te ako to ne dostavim rekli su da ce mi odbiti narednu isplatu.
Gde ja to mogu naci taj ugovor? Imam YT kanal i zarada mi ide na AdSense

Jedan od kolega ovde s foruma je imao isti problem

Jedostavno, i kratko…promeni banku

Kakve su to debilane, ono za prijavu poreza sam još i razumio, a što njih zanima tvoj “privatni” ugovor s Google-om ili bilo kojom firmom…

1 Like

Moj ti je prijateljski savjet - reci samo da ti odbiju i sredstva podigni preko druge banke. Kako god da se budes s njima natezao, svakako ce ti na kraju odbiti jer imao sam slicna primjer. Preporucujem SBERBANK, jer i ja sam njima otisao iz RF. Isplate dolaze regularno, ni najmanjih problema.

Isplata u SBERBANK stize isti dan, cim otvoris racun i uneses podatke na adsensu podatke od druge banke a prethodno ugasis u RF.

Na primjer: Odbije ti RF uplatu. Odes odmah otvoris novi racun recimo 05. februara (ili bilo kog drugog datuma) i to sto ti je RF odbila, stize ti isti dan na novi racun. Nesto cifra bude manja (jer su ti prethodno odbili), ali zanemarivo.

Ja recimo na adsensu upisao nove podatke za uplatu, oko 1 popodne - navece mi stize mejl od gugla da su pare uplacene ponovo. Znaci neces morati cekati 22. u mjesecu. To je poenta price.

Cimam se ja sa njima vec neko vrijeme ovo je druga uplata da mi odbiju pa odobre i tako ali taj ugovor mi nije bio jasam pa sam poslao ovo Google AdSense - Terms and Conditions i sada mi pisu opet "šaljem Vam ponovo prepisku nadležne službe. Molim vas samo da klijent obrazlozi sta radi, od cega je zarada, da li ima neke objave na internetu ili sta?"pri tome sam im lijepo naveo da je zarada od Youtube, problem je sto oni ne kapiraju Google i Youtube isto te onda jos vide da isplata ide iz Irske i tu gube signal i nikad kuja zeca stici

Vec mi pocinju ici na zivce , Sberbank nemam ovde u gradu imam Adiko i Unikredit neznam kakve su one?
Gledao sam kada bi otvorio racun u Unikredit problem je sto ne izdaju Visa debitne kartice te nemogu je povezati sa PayPal-om samo ima Mastercard debitna, dok u RF ima Visa debit

evo po ko zna koji put…
nakon uplate poreza
slikaš taj papir
slikaš (kod mene je) adsense povijest isplata tj zadnji poslanu uplatu…
i na pišeš da radiš za google reklame
mail pošalješ kuji na šalteru tvoje banke…
ona to zavede, i dođe ti normalno uplata
već par puta sam tako… je malo komplikacija bespotrebna ali pomiriš se s time, lakše nego mjenjati banu, a sutra ti i ta sberbanka može to isto tražiti…

Vazi idem u poresku platim, slikam saljem. A de mi reci jednom kad to posaljem hcl opet to isto traziti?

EDIT: Dali je neko mozda upucen sa tim sto SAD vec oporezuje? Iz poreske mi kazu da donesem papir i da ovjerim u opsitni da sam ja vec oporezovan, pije li to vode?

da, svaki mjesec isti postupak

Ja sam to regulisao sa SAD, da mi skidaju porez na dobit.

vrlo jednostavno, kao i kredit.

banka te odbije, ideš u drugu

4 Likeova

u drugoj ti ponude neku valutu da te navuku (švicarac) pa poslije ku*ac palac, kriva država, kriva banka… svaka je ista, samo što nas na različite načine šarmiraju…

istina je to, al ne radi se isključivo o tome…Švicarac je druga priča, a slično se može ponovit da recimo daju u bilo kojoj drugoj valuti (USD, GBP, ili neka treća), a da nije HRK ili EUR…al duga je to priča za ići u detalje…

evo ti primjer kako se ipak može promijenit banka, a dobit šta trebaš: recimo, imaš paušalni obrt i PBZ ti nikad skoro neće kredit odobrit (naročito ako tek posluješ par godina), dok OTP, Erste, čak i Zaba znaju odobriti bez većih problema. Bitno samo da te “akontacije” prebacuješ s poslovnog računa na svoj tekući pa na temelju toga ti odobre i minus po tekućem (ako zatražiš i sl.)

a uvjeti su generalno skoro svugdje isti, to su nijanse…(što se tiče paketa usluga, kamata na kredite, mobilnih aplikacija i sl.) I njih se ne smije dirati (bankare), to smo vidjeli u korona krizi, a još su i pod okriljem noći digli naknade za neke jednostavne usluge (platni promet, vođenje računa i sl.)

Ja poslao dokaz za porez i opet odbili uplatu, jos je obrt u pitanju, znaci ne moze biti da ne placam porez. Znaci izignorisali Adsense ugovor, Adsense izvod, fakturu i dokaz da sam platio porez. Da ne pricam da je faktura Guglu totalna besmisao :).

RF je propao slucaj po meni. Ono samo si im pijun i ne zanimas ih.

Presao na kraju u Novu banku.

Najbolja banka po tom pitanju. :wink:

1 Like

Isti slučaj i kod nas. Nije bitno da li zarađuješ 500 ili 5,000 eura mjesečno, kad im spomeneš devizne uplate (Adsense npr), gledaju kao da si pao s Marsa. :smiley: Prije će dobiti kredit onaj što radi za 300 eura u nekoj lokalnoj firmi nego neko što ima 3000 eura a radi sa inostranstvom…

Šta je presudilo da odabereš Novu banku?

Sjećam se jedne prilike u Novoj banci da nisu htjeli da mi ispune uplatnice za račune, tražili da ja popunim one uplatnice, i pokupim se i izađem. Jel se šta promjenilo? :smiley:

Nije i sad insistiraju jos se ljute sto nisam popunio prije nego popunjavam na salteru. Cak im nije pravo ni bilo sto je virman zuti iz RF banke :).

Nista konkretno nije presudilo random bilo ili SBER ili Nova.

Koliko znam neće ni jedna banka/pošta popuniti uplatnice. Sve sam moraš. Po meni i razumljivo, jer ako i dođe do greške, sam si pogriješio.

Sve jedna banka i pošta kod u gradu to radi, osim Nove banke, barem iz mog iskustva, što je meni tada bio šok. Kakva bi to gužva bila da svi sami ispunjavaju uplatnice. :smiley: Ev kaže žena da njoj nisu htjeli u Unicredit popuniti uplatnice, znači ipak Nova banka nije jedina. :smiley:

Edit: Da ne bude zabune, u pitanju su bili obični računi fizičkih lica, za preduzetnike je druga stvar. Ovo su bili obični računi koje inače svuda popune zaposleni u banci, pošti…

Trebao si makar uplatnice druge ponjeti, đe ćeš uplatnice od druge banke. :sweat_smile:

3 dokaza treba slati… porez, uplata sa adsenes i navesti rečenicu teksta da su to pare za reklame…
kod mene prolazi uredno…

A izvod da nisi kažnjavan ne treba? :smiley: