Riječanin prevario svoje klijente za 70 milijuna eura u kriptovalutama?

Originalna objava: Riječanin prevario svoje klijente za 70 milijuna eura u kriptovalutama? - GeeK.hr

Tvrtka BitLucky iz Rijeke, koja se bavi trgovanjem kriptovalutama, prema prvim navodima je pretrpjela značajan financijski gubitak od najmanje 70 milijuna eura. O ovoj situaciji se nadaleko počelo raspravljati među ljubiteljima kriptovaluta u Hrvatskoj. Nekoliko izvora je potvrdilo da je Luka Burazer, 30-godišnji direktor tvrtke i jedan od poznatijih pojedinaca u hrvatskoj kripto zajednici, ispraznio…

Vidim spominje se brojka od 70 miliona evra… mislim da od toga nema nista s obzirom da broj klijenata… tj, ne radi se o steti od 70m nego toliko ima tog izmisljenog novca koji nikad nije povucen. Npr neko je ulozio 10e, i onda kamata na kamatu, bez povlacenja novca, i tih 10e brzo postane 100e (tj, on je obecavao 20% mjesecno? za 25 mjesezi 1$ postane 100$ tim tempom).

U početku se spominjao iznos od najmanje 70 milijuna eura kod oko 700 oštećenih klijenata, a jučer se javnosti obratila i specijalizirana tvrtka koja prati stanje na tom tržištu, koja tvrdi kako nije riječ o toliko velikom iznosu, već o oko 15 milijuna dolara.

Mediji uvijek preuveličavaju…